Skocz do zawartości

Zdjęcie

Budowanie masy mieśniowej

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

cruzcampo
  • Użytkownik
  • 4 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Budowanie masy mieśniowej

Witam.Mam pytanie związane z budowa masy jestem początkujący mam 40 lat 175cm 85kg dobra kondycja fizyczna. W większości ćwiczę w domu wolnymi ciężarkami .Jak unikać tzw stagnacji mięśni co robić żeby mięśnie nie przyzwyczaiły się do ćwiczeń co robić żeby osiągać postęp w budowie masy mięśniowej .Czego robić lub czego nie robić aby był postęp.Cwiczę od około 3 miesięcy i widzę postęp ale to początek i wiem że łatwo popełnić błąd.Za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuje.Pozdrawiam.

• 0

23Viper23
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 6950 postów
443
Wyśmienita

Napisano Ponad rok temu

Re: Budowanie masy mieśniowej

Napewno potrzebnę są regularnę treningi, dobre odżywianie i czas na odpoczynek/regenerację .

Jeżeli plan treningowy nie przynosi już postępów to powinno się go zmienić.

Jakim treningiem aktualnie trenujesz i jak często?

• 0

TKWM

cruzcampo
  • Użytkownik
  • 4 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Napewno potrzebnę są regularnę treningi, dobre odżywianie i czas na odpoczynek/regenerację .

Jakim treningiem aktualnie trenujesz i jak częst

t

• 0

cruzcampo
  • Użytkownik
  • 4 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jakim treningiem aktualnie trenujesz i jak często?

Witam.Zacząłem ćwiczyc 2 miesiące temu.W domu wolne cięzarki tzn hantle,ławeczka,duża piłka.1-szy dzień klata,barki plecy ławeczka hantle w sumie 6 ćwiczeń 3-4 serie 12-15 powtórzeń przerwy między seriami około 2 minuty.Zaczałem 2x7kg teraz 2x15kg. Drugi dzień to bicepsy,tricepsy ramiona równiez 6 ćwiczeń 3-4 serie 10-12 powtórzeń max 2x12kg.Trzeci dzień odpoczynek,Jeżeli chodzi o diete to piersi drobiowe wołowina uwielbiam i jem dużo owoców morza ryby,małże,kalmary, krewetki,nabiał,warzywa,owoce-awocado podstawa,zawsze używałem oliwe z oliwek masło również z oliwek,oliwki, orzechy ryż biały,czarny. Jeżeli chodzi o początek to mięsnie zareagowały od razu widac efekty ale szczerze mówiąc mając 41 lat to jak dobrze kichłem to mięśnie reagowały ale tak poważnie wiem że dalsze ćwiczenie wymagają konsultacji.Myśle o zakupie sztangi. W głównej mierze chciałbym wiedziec jak ćwiczyc na mase czy moje opisane ćwiczenia są odpowiednie i co w nich powinienem zmienić jak długo ćwiczyc na mase kiedy powinno sie cwiczyc na rzeżbę i ocziwiście jak tzn dobór ciężaru ilości serii,powtórzeń,przerw między seriamii,ile razy w tygodniu ćwiczenia ile odpoczynku. Więcej nie wiem niż wiem tak naprawde nawet nie wiem co wiem.Moje cwiczenia konsultowałem w youtube.Oczywiście bardzo dziękuje za poświęcony czas.Serdecznie pozdrawiam.

• 0

23Viper23
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 6950 postów
443
Wyśmienita

Napisano Ponad rok temu

Nóg nie ćwiczysz?

Rozpisz to jakoś czytelniej

• 0

TKWM

cruzcampo
  • Użytkownik
  • 4 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nóg nie ćwiczysz?

Rozpisz to jakoś czytelniej

Owszem ćwiczę pozycja wyprostowana ręce wzdłuż ciała hantle w rękach i przysiady rece cały czas proste i to samo krok do przodu i uginanie nogi jedno z cwiczeń na drugi dzień jedynie nie rozpisałem dokładnie moich ćwiczeń...

• 0