Wiek: 18 wzrost: 184 waga: 61kg Doświadczenie: Ćwiczę 6 miesięcy ektomorfik
Tak generalnie to mam problem z przybraniem na wadze - od kiedy zacząłem ćwiczyć z 53kg skoczyłem do 61 kg i widać że się nie opie... ale od pewnego czasu cały czas stoi waga w miejscu i to mnie martwi :C ćwiczę nawet dużo więcej i z większym ciężarem (uzbroiłem się w ławeczkę, obciążenia itd) bo wcześniej ćwiczyłem na swoją wagę (pompeczki itd.) wracając: nie daje - przynajmniej nie widzę efektów dalszych, nie przybieram na wadze, zakupiłem również gainera (mass core) jako dopełnienie diety gdyż nie mam jakoś możliwości trzymania się diety - fundusze i czas, ale generalnie dbam o to co jem I generalnie moje pytanie brzmi: jak to wszystko złączyć by był dalszy efekt. Nie wiem też jakiego planu treningowego się stosować bo nigdy go nie miałem
Problem z wagą, planem treningowym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi oodżywianie to wiesz jakie masz zapotrzebowanie kaloryczne i ile spożywasz kalorii ? Jesli nie to zapraszam do działy dieta
Jeśli chodzi o trening to rozpisz dokładnie jak teraz trenujesz
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Nie zapominaj dopisać ile wykonujesz serii i powtórzeń?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Generalnie z tego co wyliczyłem przy pomocy jakichś kalkulatorów na kalorie wyliczyłem dla siebie 3104 kcal a ile spożywam to nie wiem czy umiem to określić, jem tak by jeść jak najwięcej ale jak najlepiej, nie mam jak utrzymać diety ze względu na fundusze Cały czas jem tego gainera - mass core i no dalej ważę 61kg
Co do serii: Ćwiczę w sumie "wszystko", planu treningowego jako tako nie mam ale staram się robić na każdym treningu coś innego np klata i trice itd.. a serie? zwykle po 4 i powtórzeń maks ile się da
Napisano Ponad rok temu
Taki misz masz jest kluczen do braku postępu. łap i nie marnuj czasu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Dziękuję bardzo, tego było mniej więcej trzeba Wybiorę opcję 4 dni w tygodniu, dorzucić do tego bieganie w międzyczasie czy lepiej nie ?
Napisano Ponad rok temu
A i chciałem się zapytać jeszcze jak z przerwami między seriami ?
Napisano Ponad rok temu
Wybierzesz opcje 3 dni w tygodniu bo ten plan jest ciężki, Bieganie wrzucasz gdzie Ci pasuje a przerwy robisz takie aby móc wykonac nastepną serię. Nikt ze stoperem kumaty nie stoi w przerwie między seriami.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Po pierwszym dniu zauważyłem że jest ciężki 3dni wystarczy . Co do przerw, też właśnie tak myślałem
Dzięki za pomoc !
Napisano Ponad rok temu
Chciałem się jeszcze zapytać bo nie bardzo ogarniam czym się różnią Siady ATG od Przysiadów ATG, dla mnie w sumie to samo i jest literówka
Napisano Ponad rok temu
A i nie mam drążka, co na to zaradzić ? oprócz tego że kupić? narazie nie mam takiej możliwości
Napisano Ponad rok temu
Niczym, to to samo Drążek to główne ćwiczenie na plecy, możesz zastąpić je wyciągiem górnym, ale czy taki posiadasz ?
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM