szkoda ze nie mutant pamietaj gainer nie zapewni Ci super masy wazna jest dieta oraz trening
Spoko spoko
Skoro nigdy nie mogłem uzyskać na kg a teraz mogę to znaczy , że póki co dobrze się odżywiam ( mowa bez odżywek ). Na śniadanko np. jem 120g płatków owsianych z mlekiem + 3 jaja kurze całe , 2 kanapki + jakiś owoc. W pracy makaron z piersią kurczaka/kanapki z piersią pokrojoną w plastry. Później obiadek - pierś w potrawce z ryżem + surówka ( czasem jakiś owoc) po obiedzie zabardzo nie mam co jeść bo ryb nie przełknę dlatego chcę uzupełnić ten posiłek gainerem + jakieś bułki z serem/szynką + oliwa z olwiek. Kolacja to 250g twarogu + oliwa z oliwek. Nie jest to profesjonalna dieta ale póki co zyskuję na wadzę jeśli stanę będę musiał zmieniać
. Liczę się z tym , że na dobrą masę mięśniową trzeba pracować czasem po kilka lat dlatego nie wymagam cudów. Jestem trochę kościsty i chcę się trochę zmasować. Powiedzcie mi teraz jak brać najlepiej tego mega mass xxl , żeby najlepiej wchodziło i najszybciej można było przytyć. Rozłożyć to na 2 razy ? skoro zalecana porcja dzienna to 230-250g to np. o 12-12.30 bym pił 120g tego gainera a później o 17 drugie 120g ? Tak będzie dobrze ? Proszę o porady
Ps : a co do wyboru odżywki naprawdę miałem mętlik w głowie. Na innym forum polecali mi mega mass tutaj jedna osoba też mega massa , druga zaś mutanta , trzecia jeszcze coś innego i bądź tu mądry
myślę , że na początek mogę przetestować