Kontynuacja Wycinania, Trudny Grafik.
Cześć,
Jestem po redukcji, zaczynałem przy 96 KG skończyłem na 78 kg na dzień dzisiejszy.
Wcześniej prowadził mnie mój znajomy który miał szeroką wiedzę, relacje się popsuły gdy miałem kontuzję na siłowni, wyskoczył mi krąg.
Po paru miesiącach rehabilitacji w domu i absyncji na siłowni wróciłem do zdrowia, ortopeda nakazał ĆWICZYĆ NA SIŁOWNI!
A więc zabieram się za robotę. Wcześniej prowadziłem bardzo rygorystyczną dietę, 5 - 6 posiłków dziennie, codziennie to samo, jałowe jedzenie, słabe samopoczucie, osłabie.
Dieta jest dopracowywana w dziale Dieta.
Po krótkiej rozmowie z Magdalena83 postanowiłem dalej wycinać, zdjęcia poniżej zobaczycie, przed i po.
Stosowałem wcześniej bcca, glutamine, omega 3, witaminy olimp, białko i przez około 4 tygodnie kreatyne ( dokładnie rok temu kreatyna ).
W szafie mam nie otwarte pudełko BCAA Olimp w kapsułkach i kreatynę Olimp w kapsułkach.
Właśnie tu z Wami, chciałbym ustalić co mi potrzebne, co zażywać i jak.
Obecnie trening jaki prowadziłem to FBW :
" fbw 3x w tyg
przysiady ze sztangą 5x10-8
martwy ciag 5x10-8
wyciskanie na ławce prostej sztangi 5x10-8
wyciskanie sztangielek siedzac na bari kat ok 70st 5x10-8
uginanie przedramion ze sztanga 4x10-8
pompki w podporze tylem (pomiedzy dwiema ławkami) 4x10-8 "
Został mi ten polecony na forum lecz teraz chce iść dalej w redukcje dalej nim się kierować ?
Problem jest u mnie z ułożeniem dobrego treningu dla mnie, gdyż w miesiącu muszę mieć przerwę około 4 - 5 dni - usuwam tatuaż laserowo, sesja jest raz w miesiącu, gojenie do momentu gdy ręką jest w większości sprawna tyle trwa, chciałbym ułozyć coś, gdzie nie będę musiał robić zbędnych przerw.
Wiek to prawie 25 lat, 179 cm waga na dzień dzisiejszy 78 KG.
Praca niestety siedząca, jestem operatorem wózka z łapami bocznymi, większość czasu na siedząco.
Żadnych przeciwskazań zdrowotnych.
Pracuje w systemie 3 zmianowym. 6-14, 14-22, 22-6.
Ze względu na usuwanie tatuażu jestem zakłopotany i nie wiem jak ułożyć plan treningowy, co w takim momencie mogę wybrać, jak się zabrać za to.
Planuje ćwiczyć 4 razy w tygodniu.
Co do wagi, chce to wyciąć, ten tłuszcz by swobodnie iść na masę.
Czy zazwyczaj szybko chudniesz czy masz tendencję do tycia?
Trudno mi to stwierdzić, całe życie miałem duży brzuch ale niezdrowo się odżywiałem i mało ruchu było.
- Co uważasz za najtrudniejsze w stosowaniu dobrego odżywiania?
Ułożenie diety, tylko to, reszta jest banalna.
Staż z przerwami można uznać, że niepełny rok.