Kontynuacja Wycinania
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Hej.. hej.
Oblicz swoje ZAPOTRZEBOWANIE KALORYCZNE
Wynik który Ci wyjdzie podaj tutaj. Na początek obetniemy 200-300 kalorii.
I obliczymy makro.
Tutaj zapraszam do zapoznania się TEMATEM.
Co do treningu to w dziale TRENINGI DLA POCZĄTKUJĄCYCH, zapraszam do założenia nowego tematu i odpowiedni trening dobierzemy w miarę Twoich potrzeb.
Tak jak rozmawialiśmy co do ustalenia aktywności, przy treningach 4 dni w tygodniu proponuje dać umiarkowaną aktywność i razy 1,7 przy liczeniu bilansu.

Napisano Ponad rok temu
Hej.. hej.
Oblicz swoje ZAPOTRZEBOWANIE KALORYCZNE
Wynik który Ci wyjdzie podaj tutaj. Na początek obetniemy 200-300 kalorii.
I obliczymy makro.
Białko - ustalamy na 2g na każdy kilogram masy własnej ( przykładowo osoba ważąca 75kg powinna go spożywać 150g dziennie)Tłuszcze - ustalamy na 1g na kilogram masy własnejWęglowodany - powinny stanowić resztę z zapotrzebowania
Tutaj zapraszam do zapoznania się TEMATEM.
Co do treningu to w dziale TRENINGI DLA POCZĄTKUJĄCYCH, zapraszam do założenia nowego tematu i odpowiedni trening dobierzemy w miarę Twoich potrzeb.
Tak jak rozmawialiśmy co do ustalenia aktywności, przy treningach 4 dni w tygodniu proponuje dać umiarkowaną aktywność i razy 1,7 przy liczeniu bilansu.
Wynik który mi wyszedł to 2203,912.
Dziękuje za cenne rady, zabieram się za pisanie tematu i lekturę którą podałaś.
Napisano Ponad rok temu
Czy Ty aby na pewno dobrze obliczyłeś zapotrzebowanie??
Ja mam 2700 a jestem kobieta ![]()

Napisano Ponad rok temu
Czy Ty aby na pewno dobrze obliczyłeś zapotrzebowanie??
Ja mam 2700 a jestem kobieta
Sprawdziłem teraz parę razy i niestety taki wynik mi w ychodzi, prosty rachunek chyba nic źle nie robię ![]()
Napisano Ponad rok temu
mnożyłeś przez 1,7?
Pomnożone powinno wyjść 3746,6

Napisano Ponad rok temu
mnożyłeś przez 1,7?
Pomnożone powinno wyjść 3746,6
Ups, przepraszam mój błąd faktycznie, w biegu nie doczytałem a pisałaś.
Dokładnie wychodzi 3746,6504.
Napisano Ponad rok temu
No to odejmiemy od tego 250 kalorii , tak by bylo na równo 3500 kalorii.
I teraz :

Napisano Ponad rok temu
No to odejmiemy od tego 250 kalorii , tak by bylo na równo 3500 kalorii.
I teraz :
Białko - ustalamy na 2g na każdy kilogram masy własnej ( przykładowo osoba ważąca 75kg powinna go spożywać 150g dziennie)Tłuszcze - ustalamy na 1g na kilogram masy własnejWęglowodany - powinny stanowić resztę z zapotrzebowaniaW razie problemów z liczeniem pisz, policzymy razem.Do diety :Dobre źródła białka to - mięso ( drób, wieprzowina , wołowina ), ryby odławiane dziko (unikamy ryb hodowlanych), nabiał, jajkaDobre źródła węglowodanów to - ryż, kasze , płatki owsiane, pełnoziarniste pieczywo, makaron razowy i z semoliny, ziemniaki zwykłe jak i bataty.Dobre źródła tłuszczy - oliwa z oliwek, olej z pestek winogron , olej lniany, siemię lniane, wiórki kokosowe, wszelkiego rodzaju orzechy, oleje rzepakowy i słonecznikowy, w niewielkich ilościach także masło.
Wychodzi mi:
Napisano Ponad rok temu
Na całą dobę:
Białko 156gr x 4 kalorie = 623 kalorie
Tluszcz 78gr x 9 kalorii = 702 kalorie
Węglowodany 543gr x 4kalorie = 2175 kalorii
Jak do tego doszłam : dodajesz kalorie z białka i tłuszczy wynik odejmujesz od całodobowego zapotrzebowania czyli 3500 - 623 - 702 = 2175 to dzielisz na 4 i wychodzi ile gram węglowodanów masz dostarczyć.

Napisano Ponad rok temu
Na całą dobę:
Białko 156gr x 4 kalorie = 623 kalorie
Tluszcz 78gr x 9 kalorii = 702 kalorie
Węglowodany 543gr x 4kalorie = 2175 kalorii
Jak do tego doszłam : dodajesz kalorie z białka i tłuszczy wynik odejmujesz od całodobowego zapotrzebowania czyli 3500 - 623 - 702 = 2175 to dzielisz na 4 i wychodzi ile gram węglowodanów masz dostarczyć.
Próbuje i próbuje i nie za bardzo mi wychodzi, przekraczam limit który mam wskazany białka i tłuszczy.
Wkleję tu, może będzie łatwiej Ci nakierować mnie gdzie popełniam błąd, jak prawidłowo rozpisać dietę.
Posiłek 1. Jajecznica z 3 jajek, dwie kromki chleba żytniego razowego 657 Kcal 28 Węgli 25 Białka 53 Tłuszczy
Posiłek 2. Dwie szklanki mleka 3,2 % , rodzynki 20 gram, płatki owsiane 110 gram, banan średni 868 Kcal 141 Węgli 32 Białka 24 Tłuszczu
Posiłek 3. Pierś z kurczaka smażona 150 g, 100 g ryżu, 80 g kapusty kwaszonej 380 Kcal, 26 Węgli, 49 Białka, 9 tłuszczu
Posiłek 4. Tuńczyk w oleju 100 g ( puszka ), cebula 80 g, oliwa z oliwek 20 g, keczup łagodny 10 g Kcal 402, 8 Węgli, 28 Białka, 29 Tłuszczu
Posiłek 5. Oliwa z oliwek 10 g, ser twaróg chudy 250 g, kefir 0 % 200 g 385 Kcal, 14 Węgli, 56 Białka, 10 Tłuszczu
Wychodzi 2692 Kcal
Węglowodanów 217 g
Białka 190 g
Tłuszcze 125 g
Podkreślam swoją świadomość o tym, że dieta jest źle napisana.
Napisano Ponad rok temu
Ahh wiem że Magda mnie z krzyczy ale cóż
.. Przepraszam Madzia
W posiłku 1 masz za dużo tłuszczy, na czym robisz jajecznicę? Pewnie smalec tak jak ja, musisz jajecznicę smażyc na patelni tefflanowej lub oleju w spreyu czy jak to się piszę, dokładnie nie wiem, ale polecam Ci po prostu jajka ugotować, zajmuje to 20 minut, a są bardzo smaczne i możesz je zjeść z chlebem, dzięki temu ograniczyć z 20-30g tłuszczy
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ahh wiem że Magda mnie z krzyczy ale cóż
.. Przepraszam Madzia
W posiłku 1 masz za dużo tłuszczy, na czym robisz jajecznicę? Pewnie smalec tak jak ja, musisz jajecznicę smażyc na patelni tefflanowej lub oleju w spreyu czy jak to się piszę, dokładnie nie wiem, ale polecam Ci po prostu jajka ugotować, zajmuje to 20 minut, a są bardzo smaczne i możesz je zjeść z chlebem, dzięki temu ograniczyć z 20-30g tłuszczy
Ogólnie staram się zrobić parę różnych grafików żywieniowych, docelowo conajmniej trzy, ze względu na tryb zmianowy muszę posiłki zmieniać.
Co do jajek gotowanych są w porządku lecz przejadają się, dlatego wspomniałem o różnorodności aczkolwiek jak Magda przyklepie to będą gotowane ! ![]()
Co do jajecznicy to patelnia teflowa i smażę na oliwie wszystko.
Dziękuje za wypowiedź i czekamy na Magdę ![]()
Napisano Ponad rok temu
A takie akurat mam pytanie do madzi, czy można stosować oliwe w sprayu na redukcji?
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Hej , no to lecim z Twoją dietą... nie jest tak źle, ale rozpisze Ci mniej więcej przykładowy jadłospis na cały dzień i wybiorę produkty które Ty podałeś
1. mleko 3,2 (2szkl - 460gr) płatki owsiane 110gr, rodzynki 20 gr, banan 150gr -874 kalorie/b-31/t-22/w-137
2. Jajecznica z 3 jaj (180gr) smażona na PAM COOKING SPRAY - jest to produkt bezkaloryczny specjalny do smażenia, do tego chleb razowy żytni 100 gr - 469 kalorii /B - 28/ t -19/w -47
3.Pierś z kurczaka 150, ryż paraboliczny 150gr, brokuł 50gr /sos słodko-kwaśny knorr słoik 130gr /825kalorii/b-44/t-8/w-147
4. Pierś z kurczaka 100, ryż paraboliczny 150gr, brokuł 50 gr/sos słodko-kwaśny knorr słoik 130gr/769kalorii/b-33/t-6/w-147
5. twaróg chudy 250gr, oliwa z oliwek 10gr, kefir naturalny 200gr/ 389kalorii/b-57/t-11/w-16
Banan zaraz po treningu 150gr -141 kalorii/ b-2/t-0/w-32
Kalorie -3467
B-195
T- 66
W- 526
W sloiku knorra masz 4 porcie, każda porcja to 130 gr, więc na 2 dni jak znalazł ![]()

Napisano Ponad rok temu
Kasza można ale ja polecam PAM COOKING SPRAY niezawiera tłuszczu, kalorii i się nadaje rewelacyjnie na redukcji.

Napisano Ponad rok temu
Dobra dieta, zgrywa się z bialnsem i makrosami.
Mateusz Pawlak ![]()
Napisano Ponad rok temu
Hej , no to lecim z Twoją dietą... nie jest tak źle, ale rozpisze Ci mniej więcej przykładowy jadłospis na cały dzień i wybiorę produkty które Ty podałeś
1. mleko 3,2 (2szkl - 460gr) płatki owsiane 110gr, rodzynki 20 gr, banan 150gr -874 kalorie/b-31/t-22/w-137
2. Jajecznica z 3 jaj (180gr) smażona na PAM COOKING SPRAY - jest to produkt bezkaloryczny specjalny do smażenia, do tego chleb razowy żytni 100 gr - 469 kalorii /B - 28/ t -19/w -47
3.Pierś z kurczaka 150, ryż paraboliczny 150gr, brokuł 50gr /sos słodko-kwaśny knorr słoik 130gr /825kalorii/b-44/t-8/w-147
4. Pierś z kurczaka 100, ryż paraboliczny 150gr, brokuł 50 gr/sos słodko-kwaśny knorr słoik 130gr/769kalorii/b-33/t-6/w-147
5. twaróg chudy 250gr, oliwa z oliwek 10gr, kefir naturalny 200gr/ 389kalorii/b-57/t-11/w-16
Banan zaraz po treningu 150gr -141 kalorii/ b-2/t-0/w-32
Kalorie -3467
B-195
T- 66
W- 526
W sloiku knorra masz 4 porcie, każda porcja to 130 gr, więc na 2 dni jak znalazł
Jesteś naprawdę, nie możliwa - w pozytywnym sensie ![]()
Dziękuje z całego serca, zaskoczyłaś mnie, bardzo ciekawie mi rozplanowałaś dietę, jak mogę się odwdzięczyć ?
Jutro po pracy na zakupy lecę i od Niedzieli wprowadzam w życie ![]()
Do jakiego momentu powinienem prowadzić tą dietę ?
Jakieś zmiany wprowadzać czy trzymać się równo tego do końca efektu ?
Póki co z planem treningowym nic nie ruszyło, może coś doradzisz ?
Raz jeszcze dziękuje ![]()
Napisano Ponad rok temu
ogólnie tak bilansu i makro trzymaj się cały czas chyba, że zobaczysz, że waga stoi to wtedy albo podkręcisz trening cardio, albo obetniesz ze 100-200 kalorii i na nowo policzysz wtedy BTW. I będziesz dalej jechal i tak w koło, aż do zadawalających Cię efektów.
Co do treningu jutro pomyślimy na spokojnie, dziś jestem padnięta.