Jak jest z przetrenowaniem? Istnieje czy nie? Kiedyś Akop Szostak ciekawie o nim mówił mięsniowe przetrenowanie ciężko osiągnąć ale dużo prędzej przetrenowanie nerwowe. Załóżmy ktoś chodzi na siłke 4x w tygodniu, biega 3-4x w tygodniu ( 1 długie wybieganie, 1 interwały, 1 średnie tempo plus jakieś tam podbiegi czy coś) 2x basen to więcej lipy niż pożytku?
Przetrenowanie
Napisano Ponad rok temu
Nie jest wskazane zbyt częste oranie układu nerwowego,szczegolnie dokładając pobudzacze.Podobny temat ył i doszliśmy do wniosków,że jeżeli nei pracujesz ciężko fizycznie i możesz regularnie spożywać posiłki to się nie przetrenujesz.
Napisano Ponad rok temu
Jak piszesz o pobudzaczasz to o czym myślisz?
No akurat już nie pracuję, sytuacja losowa w rodzinie niestety. Regularne posiłki, akutalnie stosuje IF'a żeby zrzucić nie potrzebny balast, wiem to tylko schemat żywienia ale dla endo dość pomocny. Kalorie też mam ścięte i boję się o przetrenowanie ;/
Napisano Ponad rok temu
Jak piszesz o pobudzaczasz to o czym myślisz?
No akurat już nie pracuję, sytuacja losowa w rodzinie niestety. Regularne posiłki, akutalnie stosuje IF'a żeby zrzucić nie potrzebny balast, wiem to tylko schemat żywienia ale dla endo dość pomocny. Kalorie też mam ścięte i boję się o przetrenowanie ;/
Endo chyba najciężej przetrenować z racji sporej ilości tkanki tłuszczowej.
Napisano Ponad rok temu
dopóki dana osoba się nie przetrenuje twierdzi że przetrenowanie nie istnieje
sam nawet na koksie swojego czasu się zarżnąłem z treningu na trening widziałem spadek siły chcąc nie chcąc musiałem zrobić przerwe ale tak to już jest jak się ma trening z dupy
wystarczy popatrzeć po forum ile osób ma problemy w dziale trening z klatą czy bicem bo nie rośnie masa albo siła albo nawet spada a to właśnie przez zaduże spuszczanie się nad tymi partiami co skutkuje zarżnięciem układu nerwowego i właśnie takimi objawami
Napisano Ponad rok temu
Miałem tak samo,mnie dopiero wojsko z tego wyciągnęło,bo przez 3 miechy nie mogłem ćwiczyć.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Martwy ciąg niszczy kręgosłup"
- Ponad rok temu
-
"kurczaki faszerowane są hormonami wzrostu i antybiotykami"
- Ponad rok temu
-
"Owoc to idealna przekąska"
- Ponad rok temu