Użytkownik Color edytował ten post Ponad rok temu
Trening Przód/Tył - pomoc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak na priorytet klatki malo serii wychodzi - daj na klatke wiecej serii
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Jak na priorytet klatki malo serii wychodzi - daj na klatke wiecej serii
Po jednej serii na ćwiczenie wystarczy, czyli 7 serii łącznie na trening?
Napisano Ponad rok temu
Ok. A co z planem? Jak dobór ćwiczeń? Jakie ćwiczenia włożyć w miejsce znaków zapytania? Co z pozostałymi pytaniami?
Viper, dziękuję za pomoc, ale prawdę mówiąc spodziewałem się bardziej wyczerpującej odpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Postawiłeś znaki zapytania i mamy sie zastanawiać co to znaczy?
Ja bym sie skupił wlaściewie po jednym ćwiczeniu na partie w danym dniu bo nie podoba mi sie rozdrabnianie po 2 serie.
Ogólnie tych serii jest mało
Przy nogach nie potrzebujesz drugiego cwiczenia tylko bym zwiekszył liczbe przysiadów
W barkach brakuje mi wyciskania i zamiast unosznie wzdłuż tulowia dałbym unoszenie sztangielki w bok
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Myślałem, że każdy zrozumie, że znaki zapytania świadczą o tym, że nie wiem jakie ćwiczenie w ich miejsce wstawić, ale skoro jest to nie zrozumiałe, to przepraszam i jak będę mógł edytować post, to dodam dodatkową informację.
Dlaczego skupiłbyś się na jednym ćwiczeniu? Argument, że Ci się nie podoba "rozdrabnianie po 2 serie", nie stanowi dla mnie wyznacznika. Ewentualnie, może dodać po jednej serii do ćwiczeń, gdzie są tylko dwie?
Dlaczego uważasz, że tych serii jest mało? Ile według Ciebie serii to wystarczająca ilość dla mnie?
Tak jak napisałem wcześniej, dlaczego uważasz, że lepszym rozwiązaniem jest ustalenie po jednym ćwiczeniu na nogi (na inne, duże partie, również?)?
W jaki sposób zwiększyć liczbę powtórzeń? Z 6/8/12 na np. 8/10/12? Ustaliłem przedział powtórzeń 6/8/12, aby zaangażować mięśnie wolno i szybko kurczliwe. Jeżeli to zły pomysł, proszę o konkretną odpowiedź.
Za które ćwiczenie dodać wyciskanie żołnierskie, aby było najlepiej?
Które ćwiczenie masz na myśli pisząc "unoszenie wzdłuż tułowia"?
"Unoszenie sztangielek w bok" to nie to samo co wznosy sztangielek (na boki) w opadzie tułowia?
Napisano Ponad rok temu
W przysiadach chodzilo mi o serie:)
O barki chodzilo mi o podciąganie sztangi łamanej do brody. Bo masz dwa razy to cwiczenie tylko w innych chwytach.
"Unoszenie sztangielek w bok" to nie to samo co wznosy sztangielek (na boki) w opadzie tułowia?
To dwa rózne ćwiczenia. Unosząc sztangielke w bok pracuje bok bardziej barku, w opadzie pracuje bardziej tył barku
Mialem sie wypowiedzieć to sie wypowiedziałem.
Jednak liczbe serii musisz ustalać pod siebie ale 4 serie na biceps czy triceps to mało
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik Color edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz to lepiej już wygląda.
Jesli chodzi o środek klatki to wyciskanie wąsko sztangielek złączonych ze sobą i wyciskanie sztangi wąsko, ale przy obu ćwiczeniach trzeba się skupić na pracy klatki bo przy tych ćwiczeniach mocno pracuje triceps.
Dól klatki to pompki na poręczach i wyciskanie na skosie dolnym
TKWM
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trening FBW po 2 miesięcznej przerwie - problem z kręgosłupem
- Ponad rok temu
-
FBW 3x Do oceny
- Ponad rok temu
-
barki w splicie z partia 2x na tydzien :)
- Ponad rok temu
-
Pomoc przy ułożeniu treningu
- Ponad rok temu
-
Aeroby z ortezą ( staw skokowy padł )
- Ponad rok temu
-
aeroby
- Ponad rok temu
-
Ocena treningu.