Witam
mam pytanie zaczolem cwiczyc od poczatku roku narazie ogolnie zeby troche sily nabrac i tu kieruje moje pytanie chce zaczac diete jednak mam problem z wyborem czy redukcja czy najpierw masa mam 180 cm wzrostu i 80 kg wagi.
Jednak mam dosc odstajacy brzuch i cycki ktorych chce sie pozbyc i tu by mi sie przydala redukcja jednak rece mam dosc chude w bicepsie okolo 35 cm a chcialbym o pare cm wiecej nogi znow wydaja mi sie w sam raz wiec tu tylko cwiczenia zeby je ladnie wyrzezbic..
i tu jest moje pytanie czy warto zaczac od diety na mase czy robic redukcje zeby wszystko ladnie wygladalo ? dziekuje za pomoc
redukcja czy masa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lepiej spalić ten fat, dlatego lepiej wybrać diete redukcyjna
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
By ułożyć dietę potrzeba ustalić zapotrzebowanie kaloryczne oraz makroskładniki.
Zaczniemy od policzenia zapotrzebowanie:
TKWM
Napisano Ponad rok temu
wyliczylem moje zapotrzebowanie na kcal wyszlo mi 2905 mam nadzieje ze nigdzie bledu nie zrobilem
Napisano Ponad rok temu
Jeśli redukcja to odejmujesz na początek 300 kcal
Następnie trzeba ustalić makroskładniki
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Tylko mam pytanie czy zostac przy tym zapotrzebowaniu kalorii czy ja obnizyc na ta redukcje i o ile ? I ile posilkow dziennie ? Pracuje na dwie zmiany i nie mam mozliwosci jesc ich regularnie w pracy mam dwie przerwy po 15 min nie zawsze o tej samej porze.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli to jest redukcja to od zapotrzebowanie odejmujesz na poczatek 300 kcal. . Ważne by trzymać odpowiedni poziom kcal.
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A po co Ci dextroza jak to najmarniejszej jakości cukier puder? Zmieszaj krete z białym i masz to samo.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak masz za free to jedz ale jak miałbyś kupić to nie ma sensu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kreatyna w dawce 1g na 10kg wagi własnej (x2 porcje) dextroze dorzucaj do kreatyny w dawce 15g. BCAA i krete przed i po treningu. Carbo tylko po treningu.
Carbo, dextrozę i creatynę z BCAA możesz połączyć w 1 szejka i wypić po sesji treningowej.
Moja dobra rada, zanim kupisz suple na 2 raz zapytaj nas czy są w ogóle potrzebne.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie da się spalić tłuszczu bez ubytku na wadzę.
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Suplementy nie muszą się niczym różnić jeśli przechodzi się na redukcję. Zmienia się tylko dieta.
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Chyba że tymi suplementami są produkty typu "zastępcze posiłki" lub strikte preparaty węglowodanowe.
Mateusz Pawlak