Witam mam 21 lat , waga 71,5 kg wzrost 176 , trenuję od początku października 3 razy w tygodniu i ułożyłem sobie dietę ale nie wiem czy jest dobra i dlatego proszę was o poprawki
Zrzut ekranu 2015-01-26 o 22.09.14.png 245,44 KB 0 Ilość pobrań
Napisano Ponad rok temu
Witam mam 21 lat , waga 71,5 kg wzrost 176 , trenuję od początku października 3 razy w tygodniu i ułożyłem sobie dietę ale nie wiem czy jest dobra i dlatego proszę was o poprawki
Zrzut ekranu 2015-01-26 o 22.09.14.png 245,44 KB 0 Ilość pobrań
Napisano Ponad rok temu
W pierwszym i ostatnim posiłku nie ma pełnowartościowego białka.
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
a więc na ostatni posiłek wrzucę twaróg , ale nie wiem z czym czy sam czy z czymś . a na śniadanie co proponujesz?
Napisano Ponad rok temu
Np. Jajecznica z 3 jajek
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
przybranie masy jednoczesnie spalenie tkanki tłuszczowej
Napisano Ponad rok temu
nie da się tego i tego jednocześnie
na początku zbuduj masę mięśniową, a później redukcja
W pierwszym posiłku możesz dać jajka twaróg to samo w ostatnim
Napisano Ponad rok temu
Tak jak Mateusz mówi - naturalnie nie można jednocześnie spalać tłuszczu i budować mięśni, oczywiście w uwzględnionych przypadkach jest to możliwe:
- zaczynamy dopiero swoją przygode z siłownią,
- wracamy do treningów po długiej przerwie.
W tych dwóch przypadkach jest możliwe robienie tych dwóch rzeczy na raz, lecz to nie trwa wiecznie.
Napisano Ponad rok temu
a więc zaproponujcie mi co na sniadanie a co na kolacje jeśli możecie , czy to samo na sniadanie i to samo na kolacje , tylko co i dzięki za wskazówki
Napisano Ponad rok temu
rano:płatki owsiane 60-70gram,10gram orzechow laskowych,banan lub jabłko
noc: 4-5 jajek całych + dodatki jakie preferujesz / lub 100gram tunczyka i chleb pełnoziarnisty, jeżeli wybierzesz tunczyk to nie więcej niz 2-3 razy w tygodniu
Użytkownik TechAvi edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Boisz sie ołowiu że radzisz tak z tuńczykiem?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Rano ważne jest białko, a tak jak powiedział Ci TechAvi tam wql nie ma białka rano
Dodaj tam kilka jajek i zrób np omleta
Napisano Ponad rok temu
Twaróg na noc jest tak samo dobry jak i o każdej innej porze.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Grammatikk,jest jednym z produktów wyziębiających żołądek. Obkurczone naczynia krwionośne sprawiają, ze przepływ krwi jest utrudniony, a co za tym idzie, rowniez przeplyw składników odżywczych.jeśli chodzi o jedzenie go na noc, sen ma wpływ na trawienie. Na pewno dla regeneracji dobry sen jest ważny, wiec po co zapychac się twarogiem skoro są inne, bardziej lekkostrawne źródła bialka?
Mateusz95 20 gram białka z rana powinno mu wystarczyć, ważniejsze sa węglowodany. jeżeli oczywiście zjada pełnowartościowe białko w szkole/pracy.
Napisano Ponad rok temu
A chocby po to że mało kto odczuwa jakikolwiek dyskomfort snu po zjedzeniu twarogu, i chociażby po to że wolę wolnowhłanialną kazeinę wszędzie tam gdzie nie jem 5/6h.
Fajnie że wiesz że twaróg "zapycha" jednak na poziomie amatorskim nikt na to nie zwraca uwagi jeżeli dobrze go toleruje i nie czuje dyskomfortu.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Mały dyskomfort ze względu na to ze sen jest głębszy , nawet zaleca się osobą które maja problem ze snem zjadać twaróg na noc, jeżeli jest ktoś na poziomie amatorskim nie widzę problemu ale jak już mam proponować kolację to inna
Napisano Ponad rok temu
Głuchy chyba nie uznaje twarogu hehe
Ok niech zje co chce byle to było zbilansowane , mieściło się w makrosach i bilansie.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
to na śniadanie sobie zrobię omlet z płatków owsianych i myślę że to będzie ok ? a na wieczór to właśnie albo twaróg albo jajecznica z dodatkami , bd ok ?
Napisano Ponad rok temu
Posiłek poranny i potreningowy to 2 najważniejsze posiłki w diecie zbilansowanej. Ma tam być białko.
Mateusz Pawlak
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Plan i dieta dla początkującego. |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Rozpiski na masę to sprawdzenia |
Trening dla początkujących |
|
|