Waże 93,8 przy wzroście 178, mam 21 lat. Siłownię mam już od ponad roku. 4 dni treningu siłowego + 3 dni biegania. 4-5 posiłków dziennie. Przez ostatni rok zszedłem ze 136 na wyżej wymienioną wagę. Sylwetka zaczyna mi się ładnie kształtować. I tu pytanie jakie odżywki mam dorzucić do obecnej sytuacji. Przez ostatni rok był stos spalaczy BCAA i witamin. Teraz są witaminy i białko. Czy polecacie coś zmienić dorzucić. I proszę również o propozycje jak umiejętnie połączyć suplementy podczas dnia (dawkowanie). Serdecznie pozdrawiam.
Porady dot. suplementacji
Napisano Ponad rok temu
Czy stosowana jest zbilansowana dieta? Jaki jest cel?
Napisano Ponad rok temu
Czy stosowana jest zbilansowana dieta? Jaki jest cel?
Dietę stostuje od roku. Dlatego zszedłem aż tak dużo. 5 posiłków dziennie + płyny, zdaje rezultat. Cel wyrzezbić się...
Napisano Ponad rok temu
Skoro dieta jest dobrze zbilansowana to nie potrzebujesz suplementów. Nie będę Ci wciskał spalaczy, które i tak nic nie dadzą. Jedyne w co możesz zainwestować to kompleks witamin i minerałów, i omega 3.
Napisano Ponad rok temu
Na samym początku wystarczy dieta z bilansem ujemnym
Na ostatni szlif możesz dać jakiś spalacz
Napisano Ponad rok temu
Na samym początku wystarczy dieta z bilansem ujemnym
Na ostatni szlif możesz dać jakiś spalacz
Myślałem żeby do dni kiedy biegam dożucić BCAA, po siłowym normalka białko w moim przypadku jest to whey gold standart, I nie wiem czy do dni biegowych L-karnityny czy coś w tym stylu
Napisano Ponad rok temu
Skoro dieta jest i waga leci to ja bym nic nie kupował. Natomiast jeśli masz za dużo pieniędzy...
Napisano Ponad rok temu
Dobra więc nie ma co się podpalać jak mówisz. Zostanie zestaw witamin i białko do tego co mam. Dzięki za rady
Napisano Ponad rok temu
Polecam Hi-Tec Vitamins AZ Formula
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Polecam Hi-Tec Vitamins AZ Formula
W podobnej cenie masz lepsze zestawy,tzn. chodzi mi konkretnie o bardziej bio przyswajalne formy.Ja bym wolał wziąć Vitamin plus,mimo iż ma 4 razy mniej kapsów,bo wchłanialność jest lepsza niż gdybyśmy tam zarzucili nawet po 3-4
Napisano Ponad rok temu
Mam jeszcze jedno pytanie. Jadę na diecie niskowęglowodanowej (4 posłki dziennie) wszystko oki idzie w dobrą stronę. Jak dorzucić do tego umiejętnie białeczko (whey gold) w jakich porach i po ile żeby z głową je dobrać. Wielu się kłóci w czym rozrabiać ale to chyba nie ma znaczenia czy woda czy mleko ...
Napisano Ponad rok temu
Białka uzupełniasz tyle ile brakuje go w dziennym zapotrzebowaniu
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Trening rozpisany w ten sposób juz nie będę się rozpisywał poprostu pn, śr, pi, nd siłownia a po miedzy tymi dniami dni cardio. Rozumiem, że po cardio też moge dorzucić białeczko ? czy lepiej mi wyjdzie BCAA
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Kalorie jak kalorie ale laktoza i kazeina ciągną wodę pod skórną(glutogenne są)