Witam, mam 14 lat, 160 wzrostu oraz waze 45 kg.
Chce wyrzezbic sobie " biceps " i nie wiem czy cwiczyc hantelkami 4 kg czy 6 kg. Prosilbym o szybka odpowiedz oraz uzasadnienie.
Pytanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W wieku 14 lat nie ma czego rzeźbić bez urazy
Wrzuć zdjęcie jak wyglądasz.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
ojj nie chce mi sie robic specjalnie zdjec. Jest co zawsze cos poprawie :> proszę odpowiedz, szybciej wyrzezbie 4 kg czy 6 kg? czy moze jeszcze inna waga? : D
Napisano Ponad rok temu
Nie rozumiesz. Ile masz w bicepsie ? przy tej wadze i wzroście nie rozumiem co chcesz rzeźbić. Musiałbyś najpierw mieć masę bicepsa jak i reszty ciała żeby było z czego tą definicje robić.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
nie wiem nawet jak sprawdzic ile mam ; D ale cwicze z tydzien, i widze male efekty
Napisano Ponad rok temu
Po tygodniu chciałeś miec efekty w czymkolwiek? Chcesz trenowac ok zastosuj trening domatora ale o tym czy będziesz wyrabiał mase mięśniową czy redukował tłuszcz decyduje to jak sie odzywiasz a nie to ile powtórzeń zrobisz na biceps. Dodam tylko że trenuje się całe ciało a nie 1 partię.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że odżywiam się prawidłowo, jem mniej więcej raz dziennie porcję ryżu z jabłkiem, trenuje biceps, triceps oraz klatkę piersiową, lecz właśnie nie wiem czy trenować 4 kg czy 6 kg. A więc? : )
Napisano Ponad rok temu
A plecy nogi i barki? Jesz raz dziennie ryż z jabłkiem? To cały twoj jadłospis?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
jak na razie chciałbym ćwiczyć tylko triceps, biceps oraz klatkę piersiową, dużo osób mówi, że starczy mi to w moim wieku.
Tak, tylko tyle. Wiadomo również, śniadanie, obiad i kolacja do tego. I staram się nie jeść chipsów itp itd. Dużo owoców też jem, zażywam różne witaminy typu tran itp Więc 4 kg czy 6 kg? Zależy mi by było widać, że jest coś tam wyrzeźbione a wiem, że jest to możliwe.
Napisano Ponad rok temu
My polecamy siłownie dopiero od 15 lat wzwyż. Jak już chcesz ćwiczyć to ćwicz mądrze i tak jak się to powinno robić czyli całe ciało.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]