Witam
Z góry przepraszam za zły dział, jako początkujący zapewne ten błąd popełniłem.
Zacznę może od przyczyny jaka mnie prowadziła do szukania odpowiedzi na pytania właśnie u Was.
To jestem ja o mój niechciany kolega Fred (tak tego drania nazwałem), brzydko wygląda i psuje moje samopoczucie.
Jeśli chodzi o dane co do mojej osoby:
Wzrost: 180 cm
Waga: 80 Kg
Jak doszło do tego iż Fred pojawił się w życiu ? Wiadomo brak ruchu, piwo, papierosy lenistwo. Podjąłem próbę pozbycia się niechcianego gościa i postanowiłem wziąć się za siebie. Codziennie przeznaczam czas na Full Body Workout + Drążek z 3stopniowym rozstawem. Myślę, że jako początek FBW (Full Body Workout) będzie dobry. Kwestia bardziej rozchodzi się o to co jem, przez długi czas nie był to za zdrowy tryb jedzenia. Nie były to fast foody bo tego nie lubie ale mój tryb wyglądał mniej więcej tak:
Jako, że pracuję 8-16 to jedzenie jest uwarunkowane pracą.
6:30 Śniadanie 2 Kanapki 2 Kanapki Ser żółty + szynka (po latach nauczyłem się jadać śniadanie) obowiązkowo Kawa
9:00 Jakaś Kanapka w locie.
12:00 Przerwa więc Kawa + 2 Kanapki Ser żółty + szynka
16:30 Obiad przeważnie mięso + ziemniaki (nie lubię/lubiałem dodatków czyli sałatki) i oczywiście Kawa
20:00 Kolacja Coś na ciepło czyli parówki.
Po długim czasie wiem, że brakuje mi dużo w repertuarze jedzenia, zielenina, owoce i na tym moja wiedza się kończy,
Pytania:
1. Czy jest coś co mógł bym zmienić w moim jadłospisie ?
2. Czy do ćwiczeń warto dołączyć suplement w grę wchodzą 3 z czego jeden do wyboru.
-L-Karnityna
- Termogenik
- BCAA
Z góry dziękuję za podpowiedzi.