Witam!
Po zakończeniu redukcji wagi ( 124 kilo - 98 kilo ) w październiku tego roku, postanowiłem zbudować trochę mięśnia, i zakończyłem cykl na masę ( 98 kilo do 106 kilo na dobrej jakościowo masie, bez nadmiernego zalania ). Teraz robię redukcję, wyliczyłem sobie ze wzoru ( TDEE = BMR + TEA + TEF + NEAT ) zapotrzebowanie, wyszło 3500 kcal, uciąłem 500 kcal ze względu na redukcję. 250g białka, 280g węgli, 85g tłuszczów. Białka wychodzi ciut więcej niż 250g, trochę za mało węgli (200g) ciut za dużo tłuszczu czasem. Wszystko ważone i liczone. Wywalony całkowicie chleb, ziemniaki, słodycze, napoje słodkie etc.
1. Co lepiej zjeść na kolację? jajka, czy twaróg?
2. Słyszałem opinię, że białko z twarogu jest przyswajane ponoć tylko w połowie i najlepiej je wywalić (??)
3. Czy owsianka na mleku z bananem nadaje się na śniadanie? Ew. co lepiej zjeść?
4. Czym warto uzupełnić dietę w węglowodany, oprócz ryżu i kaszy?
5. Jaki posiłek polecacie przed treningiem?
6. Jak ważyć mięso, przed czy po obróbce?
P.S do redukcji w celu zapobiegania katabolizmowi suplementuję BCAA + Jabłczan kreatyny.
Dzięki i pozdrawiam
Użytkownik userPL edytował ten post Ponad rok temu