S.O.S-powrud z za siwiatuf;)
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście ze siad ważniejszy od ciągu, jak robisz Atg to i ciągu poprawiasz...
Dziś
Fronty do 85x3
75x9
65x8 podwójne dno
Militarne do 55x3
50x6
45x nie pamiętam
40x 8 podwójne dno i szczyt
Wioslowanie na wyciągu,
Cały stos x 8 i dalej drop z 5 razy
Dziś zero mocy, cały gorset mięśniowy zmęczony bardzo po ciqgch rwaniowych, wszystko z zapasem, nie robilem nic na maxa bo nie chciałem kontuzji dlatego tez okroilem trening. Siady 75 na lajcie poszloby 12 albo więcej, w militarnym zapas po 1-2 ruchy.
Napisano Ponad rok temu
ciezkie pytanie. ogolnie bardziej meski jest martwy, ale siad wymaga jednak wiecej mobilnosci... z jednej strony powiedzialbym, zeby martwy robic dla sily, a siad dla samego ruchu. czyli ciezki siad i nawet jekies lekkie goblet squaty. z drugiej strony mozna na to patrzec odwrotnie, i robic swingi dla samego hip hinge, a siad dla sily...Siad cenicie ponad martwy ciag?
ogolnie trzeba pamietac,
Napisano Ponad rok temu
ciezkie pytanie. ogolnie bardziej meski jest martwySiad cenicie ponad martwy ciag?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Przepraszam, jak to bardziej męski? Ciągi robią byle pipkii a konkretny ATG jakiś 1% trenujacych z tych co robia wogole nogi%-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Siady tył atg do 97,5 x 3
87,5x8
77,5x12
67,5x8 podwójne dno
Dipsy do 22,5x3
12,5x8
2,5 x10
Drążek podchwyt do 20x3
10x6
Ccx8
Francuz hantlami
Drop od 15kgx12 do 7,5kg na łapę
Jakieś szruksy na koniec
Tabata na ergometrze.
Dużo siły dziś, siady na poczatku cos ciężko ale jak się rozgrzalem to 97,5 nie ważyło, wszystkie serie z zapasem
Dipsy, mam duży zapas jeszcze
Drążek, tu niestety moja kariera się chyba skończy na 25x3 o ile nie wczesniej, będę później zmieniał metodę tylko nie wiem jeszcze na jaka
Tabata super, w sobotę nie robilem i dziś dość dobrze, będę robił tylko 2 razy w tygodniu
Zastanawiał się nad jakimś sensownym systemem do drążka chyba padnie na gvt , jak dojde do 10x10 z CC, to wejdee dopiero na mniejsze powtórzenia bo malo wytrzymały jestem w tym ćwiczeniu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie mówię tu, że nie ma sensu trenować aerobowo, to świetna metoda odnowy biologicznej. Ale interwały typu Tabata mają pierwotnie na celu pojechać po ATP i glikogenie i w ten sposób wymusić podniesienie progu tlenowego oraz przyspieszyć regenerację po wysiłkach 10-30s.
Propozycja - nie rób tylko ergometr, mieszaj, nawet jesli ma to być tylko Tabata - ergometr, rowerek, sprinty, burpee, rwanie sztangielki, thrusters pusta sztangą, podskoki kolana do klatki, skakanka, opcji jest pierdylion
Napisano Ponad rok temu
Gwyn, sam ergometr jest tylko okresowo, wiem ze nabywa się ekonomii ruchu itd., ale póki co mi to wystarczy, po treningu siłowym nie widzę sensu robić cos więcej niż tabata, na pewno mi się nie chce
Dobre "burpy";)
Napisano Ponad rok temu
Z czystej ciekawosci, ciezar nie ma znaczenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rwanie do 57,5 x 1
Podrzut do 72,5x2
Martwy rwaniowy do 87,5x3
77,5 x 5
67,5 x 7
Wznosy boczne drop
od 12,5 x 12 do 6 kg
Tak jak myślałem osiagnalem masy w rwaniu i podrzucie, trochę się spalilem psychicznie wiec kolejny powód do zmian.
Od następnego tygodnia zmniejszam obciążenie i będę robił rwanie 10x2 stałym ciężarem, 10x3 podrzut, zastanawiał się tylko ile zmniejszyć, wezme chyba 80% maxow
Rwaniowy fajnie, technikę tylko muszę ogarnąć bo dość trudne cwiczenie
Napisano Ponad rok temu
jak chcesz sama technike to 80% to dobra okolica.
Napisano Ponad rok temu
Za jakiś czas zrobię rwania i podrzuty 2 razy w tygodniu
Napisano Ponad rok temu
Fronty do 87,5x3
77,5 x 8
67,5 x 8 podwójne dno
Militarne do 57,5 x 3
52,5 x 6
47,5 x nie pamiętam ale 8 było
42,5 x 6 podwójne dno i szczyt
Na koniec wiosło polsztanga
do 50(na sztandze) x 8
Dziś trening na szybko
Siady lajcik pomimo wczorajszego treningu
Militarne, podwójne dno i szczyt robią swoje lekko się robi
Wiosło, tak dla jaj się nie spocilem nawet, będzie juz zawsze polsztanga odpuszczam normalne wiosło
Przed treningiem byłem u kuzyna i dal mi jakaś przedtreningowke żebym sobie zjadł.
Nie wiem jak to można jesc, prostowniki spompowane od samego stania, masakra
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja z supli ograniczał się do korony, kretyny, betaalaniny i WpD, potem metanabol i cypionat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tussipect 1-2 tabletki+kofeina200-600mg, dawki orientacyjnie bo nie wiem jaka masz tolerancję, na suple które maja pompowac wg mnie szkoda siana zero pożytku z nich jest
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Porada dotyczaca czyszczenia krazkow z gumy
- Ponad rok temu
-
Portale i strony, książki o tematyce sportowej.
- Ponad rok temu
-
38 latek ,thaiboix+box jak poprawic i utrzymac wydolnosc
- Ponad rok temu
-
Mostek w podporze na łokciach
- Ponad rok temu
-
Trening grubym gryfem po kontuzji stawu łokciowego ?
- Ponad rok temu
-
Stability ball
- Ponad rok temu
-
Buty do treningu.
- Ponad rok temu
-
Trening siłowo-wytrzymałościowy pod SW
- Ponad rok temu
-
Cardio kills :?: