![:lol:](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/lol.gif)
Przynajmniej jest śmiesznie i nie można się nudzić
![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To nie zależy od techniki tylko ode mnie. Jeśli ja jestem dobry technicznie moja technika też. techniki to tylko sposoby na obronę wymyślone przez innych ludzi a nie narzędzia, które są lepsze czy gorsze.
Napisano Ponad rok temu
Nie chcemy zabijać przeciwnika, czy go trwale uszkadzać chociaż to na pewno byłby skuteczniejsze niż techniki aikido.
Napisano Ponad rok temu
Nic nie rozumiem 8O
Wystarczy być?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Technika się nie liczy czyli wystarczy być. 10 lat płacenia składek potem odtańczenie nieżyciowej irimi nage w walce, zebranie wpier... i jesteś zwyciężcą.
Wystarczy być
Napisano Ponad rok temu
Niestety. Wtedy potrzebny jest trening, stawia nacisk na kształtowanie tych "odruchów i intuicji".Podczas prawdziwej walki nie ma czasu na myślenie, czy planowanie kolejnych ruchów. Pozostają tylko odruchy i intuicja. Wtedy przydaje się trening który stawa nacisk na koncentrację, opanowanie i perfekcję.
No właśnie...Nie można być przygotowanym na wszystko, na wszystko mieć wyćwiczoną skuteczną obronę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cabelo - ninjutsu albo wojskowe systemy walki.
Napisano Ponad rok temu
Cabelo - ninjutsu albo wojskowe systemy walki.
I ilu zabili jak na razie?
Napisano Ponad rok temu
Nie mówię o ludziach którzy bawią się w ninjutsu albo jakieś wojskowe combaty tylko o prawdziwych ninjach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Celem aikido jest umiejętność odparcia ataku w określony sposób, nie za wszelką cenę. Nie chcemy zabijać przeciwnika, czy go trwale uszkadzać
Napisano Ponad rok temu
Celem aikido jest umiejętność odparcia ataku w określony sposób, nie za wszelką cenę. Nie chcemy zabijać przeciwnika, czy go trwale uszkadzać
Więc skoro przeciwników zabijają tylko prawdziwi ninja () i żołnierze (nieważne, że pytałem o walkę wręcz...) to w takim razie z tego co piszesz wynika że techniki aikido są wyjątkowo trudne do nauczenia, co zmniejsza ich skuteczność, aby osiągnąć cel, którego nie spełniają tylko ninja i wojskowi. Got it.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co co robisz na forum o sztukach i sportach [b]walki[b] ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Słaba riposta. To ty twierdzisz, że sztuką walki nie jest.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu