Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2274 odpowiedzi w tym temacie

budo_somebody
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 181 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Nie mają, jest niedostępny już ze dwa lata.
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Xarn bierz Walthera 74 ewentualnie Foxa Grenna cone innych dobrych markowych stożków nie kupisz , chyba że UDAPA , ale na razie w Polsce dostępna jest tylko duża 17 cm puszka , sam taki nosze , ale ta wielkość wielu może przeszkadzać . ;-)
  • 0

budo_91posir
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zapomniałeś dodać że jest jeszcze mace 70 gram w hotspray-u tylko nie wiadomo jak z datą ważności. I trzeba się śpieszyć bo jest tylko 4 sztuki .
  • 0

budo_stachu
  • Użytkownik
  • Pip
  • 45 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Co do MK cone to dowiedziałem się, że przy większym zainteresowaniu mogą sprowadzić.

Który sklep? Może powinniśmy w kilka osób tam zadzwonić w poniedziałek?

Pytałem na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] oni są chyba powiązani z military.pl
Kto byłby jeszcze chętny? Można dzwonić albo mailować. Kwestia jeszcze ceny i typu, bo rozumiem, że czarne DPSy lepsze od tych niebieskich?
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ten Mace z hotspraya to ma aż 0,48% kapsacynoidów , więc można go sobie darować , chyba że potraktować kolekcjonersko wtedy to co innego ;-)
  • 0

budo_xarn
  • Użytkownik
  • Pip
  • 36 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No ok.
Czyli zostaje to, co od początku polecał mi znajomy. Czyli Walther. Pomyślę o tej pianie. Na YT widziałem wczoraj filmik, gdzie facet sprawdza chyba 6 gazów. I sabre red magnum foam wypada rewelacyjnie. Najlepiej ze wszystkich. To niby tylko strzelanie do talerzyka, ale wrażenie robi.
Zaciekawił mnie ten Streetwise 23. Amerykanie piszą, że ma 23% OC i 5mln SHU. Do tego certyfikat niezależnego laboratorium. Na papierze wygląda bardzo.

Łatwo się nakręcić na te gazy. Fajny temat.
  • 0

budo_91posir
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Megasmig podajesz że ma 0,48% kapasicnoidów czy kapsaicyny? Bo kapsaicyna jest bazą dla innych frakcji np. właśnie kapasicnoidów.
  • 0

budo_belian
  • Użytkownik
  • Pip
  • 35 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja z pewnością jestem zainteresowany gazem Sabre Red w postaci Cone-Fog-Chmura więc jak coś to mogę do nich napisać. Megasmig nie t żebym sie czepiał ale raz piszesz że PM 17 jest dobrym gazem a innym razem mówisz że nie to jak to w końcu jest? Pamiętam że jeden z użytkowników forum zachwalał sobie ten gaz
  • 0

budo_somebody
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 181 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Co do MK cone to dowiedziałem się, że przy większym zainteresowaniu mogą sprowadzić.

Który sklep? Może powinniśmy w kilka osób tam zadzwonić w poniedziałek?

Pytałem na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] oni są chyba powiązani z military.pl
Kto byłby jeszcze chętny? Można dzwonić albo mailować. Kwestia jeszcze ceny i typu, bo rozumiem, że czarne DPSy lepsze od tych niebieskich?

Dobrze rozumujesz. Olejowy RMG zawsze lepszy od takiego na bazie wody. Zadzwonię do nich w poniedziałek, zróbcie to samo. E-maili nie potraktują poważnie a wersja cone od Sabre jest super, szczególnie w tej cenie.
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Belian tak właśnie jest z tym gazem jeśli trafi ci się dobry egzemplarz to gazik jest super , a jeśli rozszczelniający to wiadomo żę nie, na samą substancje nigdy nie narzekałem bo tu stężenie jest bardzo dobre , diabeł tkwi w szczegółach i tak to pisałem ;-)
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , Posir ten mace to wersja Takedowna5,5 Mace z etykietą na rynek cywilny ,Capsaicinoids tak pisze na ich stronie , czy chodzi tu o kapsaicynę , czy o kapsacynoidy tak czy siak szału ze stężeniem nie ma ;-)
  • 0

budo_zgred60
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Importerów sabre jest czterech Military Gdańsk, Kaliber Warszawa , CQB Lódz, SpecShop Poznań.
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , uważnie czytając o gazach Streetwise można wyczytać , że mają one dodatek substancji o ostrości 5000000 SHU , ;-) natomiast sam gaz np Streetwise 23 ma na wyjściu 230000 SHU , czyli logicznie tłumacząc ich marketing ma zapewne 23 % olejku o ostrości 1000000 SHU ;-) i zapewne trochę jakiegoś rozpuszczalnika przyśpieszającego działanie bo taka ostrość substancji dawała by działanie po około 4-5 sekundach , to taka moja teoria odnośnie tych gazów , ale chyba się nie myle ;-)
  • 0

budo_belian
  • Użytkownik
  • Pip
  • 35 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Megasmig rozumiem i zwracam honor ale jeżeli możesz to powiedz mi jak mogę sprawdzić czy gaz się rozszczelnia? mam tego PM mam na spodzie rurki takie minimetrowe zabrudzenie dookoła tym barwnikiem ale nie widzę żeby się to jakoś zmieniało. Jest jakiś sposób żeby to sprawdzić?
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jeśli masz dostęp do wagi laboratoryjnej zważ swój gaz z 2 razy co jakiś tydzień , jeśli waga nie zmieni się to powinno być ok i masz pewność bez testu , że masz dobry egzemplarz
  • 0

budo_użytkownik
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 132 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No chyba, że już jest rozszczelniony to waga już nic nie pomoże.
Ja ważę wszystkie swoje gazy na wadze elektronicznej zaraz po zakupie i zapisuje. Ważę co jakiś czas. Czy to pomoże ? Być może ;-)

A z tym PM to osobiście bym zrobił tak. Zdjął głowicę i zanurzył do miski z wodą o temperaturze około 45 stopni (termometr by się przydał, może być zaokienny) ciepło powinno podnieś ciśnienie w pojemniku przez co łatwiej można zaobserwować ewentualną nieszczelność. Jeżeli nawet włożysz już rozszczelniony to i tak ciepło wody powinno spowodować wydostawanie się powietrza z pojemnika może nawet z substancją czynną. W tej wodzie bym potrzymał jakieś 10 minut trzymając go w ręku pod wodą i obserwował okolice rurki z zaworkiem.

Nigdy tego nie robiłem. Jak ktoś ma coś do dodania żeby ulepszyć to niech dodaje. Nie biorę odpowiedzialności za ten eksperyment. ;-)
  • 0

budo_xarn
  • Użytkownik
  • Pip
  • 36 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Megasmig
Jeśli dobrze zrozumiałem, to deklarowana ostrość gazu, np 2 mln, to tak naprawdę ostrość roztworu OC. Albo raczej ostrość substancji drażniącej w samym OC. Nawiasem mówiąc, czy ilość tej substancji to właśnie MC?
Ilość tego roztworu wyraża się w procentach, czyli jak gaz ma 75 ml i 10% OC, to ilość OC wynosi 7,5 ml.
Czyli jaką ostrość ma gaz, skoro te 7,5 ml jest rozcieńczone w 67,5 ml innej substancji?

Może źle interpretuję dane, ale rozumiem to w następujący sposób.
Streetwise robi gaz o stężeniu 23%. Do produkcji używa substancji o ostrości 5mln SHU. I taką ostrość gazu deklaruje.
Jednocześnie określa faktyczny poziom ostrości gazu jako 230 000 SHU. Tyle faktycznie odczuwa osoba potraktowana gazem. I tą wartość potwierdza niezależne laboratorium swoim certyfikatem. Cokolwiek by to nie znaczyło.
  • 0

budo_mattaleo
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 93 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam

Widzę ze jest spore zainteresowanie miotaczami w wersji Cone :)
Jeżeli byłby ktoś chętny za około półtora tygodnia bede w posiadaniu kilku sztuk (około 8) Sabre Red mk 3.5 właśnie w wersji Cone.......i mógłbym te kilka sztuk odsprzedać :) w paczce z USA bede miał jeszcze cos z firmy Inferno Cold Steel ....a za jakiś czas mam zamiar zaopatrzyć sie w jakieś pojemniki z Udapa ....

Wiec gdyby ktoś chętny na rezerwacje proszę pisać na priv....
Jak tylko otrzymam te cudeńka odrazu wystawie na bazar.

Pozdrawiam
  • 0

budo_mattaleo
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 93 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Test Waltera 74ml

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Xarn rozumujesz w połowie dobrze , przy czasie to wyjaśnie ;-) , brawo mattaleo teraz chyba już nikt nie będzie miał wątpliwości co do jakości Walthera , jak pisałem kumpel kiedyś dostał na otwarte oczy i było jeszcze gorzej , niestety filmik nie udał się ;-)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024