Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pytałem na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] oni są chyba powiązani z military.plKtóry sklep? Może powinniśmy w kilka osób tam zadzwonić w poniedziałek?Co do MK cone to dowiedziałem się, że przy większym zainteresowaniu mogą sprowadzić.
Kto byłby jeszcze chętny? Można dzwonić albo mailować. Kwestia jeszcze ceny i typu, bo rozumiem, że czarne DPSy lepsze od tych niebieskich?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli zostaje to, co od początku polecał mi znajomy. Czyli Walther. Pomyślę o tej pianie. Na YT widziałem wczoraj filmik, gdzie facet sprawdza chyba 6 gazów. I sabre red magnum foam wypada rewelacyjnie. Najlepiej ze wszystkich. To niby tylko strzelanie do talerzyka, ale wrażenie robi.
Zaciekawił mnie ten Streetwise 23. Amerykanie piszą, że ma 23% OC i 5mln SHU. Do tego certyfikat niezależnego laboratorium. Na papierze wygląda bardzo.
Łatwo się nakręcić na te gazy. Fajny temat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobrze rozumujesz. Olejowy RMG zawsze lepszy od takiego na bazie wody. Zadzwonię do nich w poniedziałek, zróbcie to samo. E-maili nie potraktują poważnie a wersja cone od Sabre jest super, szczególnie w tej cenie.Pytałem na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] oni są chyba powiązani z military.plKtóry sklep? Może powinniśmy w kilka osób tam zadzwonić w poniedziałek?Co do MK cone to dowiedziałem się, że przy większym zainteresowaniu mogą sprowadzić.
Kto byłby jeszcze chętny? Można dzwonić albo mailować. Kwestia jeszcze ceny i typu, bo rozumiem, że czarne DPSy lepsze od tych niebieskich?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja ważę wszystkie swoje gazy na wadze elektronicznej zaraz po zakupie i zapisuje. Ważę co jakiś czas. Czy to pomoże ? Być może ;-)
A z tym PM to osobiście bym zrobił tak. Zdjął głowicę i zanurzył do miski z wodą o temperaturze około 45 stopni (termometr by się przydał, może być zaokienny) ciepło powinno podnieś ciśnienie w pojemniku przez co łatwiej można zaobserwować ewentualną nieszczelność. Jeżeli nawet włożysz już rozszczelniony to i tak ciepło wody powinno spowodować wydostawanie się powietrza z pojemnika może nawet z substancją czynną. W tej wodzie bym potrzymał jakieś 10 minut trzymając go w ręku pod wodą i obserwował okolice rurki z zaworkiem.
Nigdy tego nie robiłem. Jak ktoś ma coś do dodania żeby ulepszyć to niech dodaje. Nie biorę odpowiedzialności za ten eksperyment. ;-)
Napisano Ponad rok temu
Jeśli dobrze zrozumiałem, to deklarowana ostrość gazu, np 2 mln, to tak naprawdę ostrość roztworu OC. Albo raczej ostrość substancji drażniącej w samym OC. Nawiasem mówiąc, czy ilość tej substancji to właśnie MC?
Ilość tego roztworu wyraża się w procentach, czyli jak gaz ma 75 ml i 10% OC, to ilość OC wynosi 7,5 ml.
Czyli jaką ostrość ma gaz, skoro te 7,5 ml jest rozcieńczone w 67,5 ml innej substancji?
Może źle interpretuję dane, ale rozumiem to w następujący sposób.
Streetwise robi gaz o stężeniu 23%. Do produkcji używa substancji o ostrości 5mln SHU. I taką ostrość gazu deklaruje.
Jednocześnie określa faktyczny poziom ostrości gazu jako 230 000 SHU. Tyle faktycznie odczuwa osoba potraktowana gazem. I tą wartość potwierdza niezależne laboratorium swoim certyfikatem. Cokolwiek by to nie znaczyło.
Napisano Ponad rok temu
Widzę ze jest spore zainteresowanie miotaczami w wersji Cone
Jeżeli byłby ktoś chętny za około półtora tygodnia bede w posiadaniu kilku sztuk (około 8) Sabre Red mk 3.5 właśnie w wersji Cone.......i mógłbym te kilka sztuk odsprzedać w paczce z USA bede miał jeszcze cos z firmy Inferno Cold Steel ....a za jakiś czas mam zamiar zaopatrzyć sie w jakieś pojemniki z Udapa ....
Wiec gdyby ktoś chętny na rezerwacje proszę pisać na priv....
Jak tylko otrzymam te cudeńka odrazu wystawie na bazar.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..