Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2274 odpowiedzi w tym temacie

budo_stachu
  • Użytkownik
  • Pip
  • 45 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Czy są gdzieś do kupienia Sabre MK cone? Bo widzę, że same żele, strumienie i piany, stożki ponoć cieszą się miejszym zainteresowaniem a szkoda, osobiście wolę je.
  • 0

budo_dancingmen
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 59 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

pojawiają się nowe gazy na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ciekawe czy jest taki kozak jak piszą ?
  • 0

budo_91posir
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Człowieku o tym wynalazku już pisaliśmy, z łaski swojej nie odgrzewaj starych kotletów.
  • 0

budo_dancingmen
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 59 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja osobiście wybieram PM z inter arkt bardzo piekielna moc i nie ma cwaniaka na PM ! kładzie każdego ! Każdy Selekcjoner na bramce w Warszawskich klubach go posiada sprawdzony i polecany !
  • 0

budo_xarn
  • Użytkownik
  • Pip
  • 36 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Chcę kupić gaz.
Całkiem niedawno dostałem pracę. Niestety często się zdarza, że wracam do domu późno, a w moim przypadku późny powrót to nocny autobus i pociąg.
Nic fajnego...

Miałem już niemiłą przygodę.
Dlatego postanowiłem zainwestować w proste narzędzie do samoobrony.
Myślałem o pałce teleskopowej. Ale mój znajomy, jest koordynatorem ochrony czy coś w tym stylu, odradził mi zakup tego sprzętu.
Bo jak nie umiesz się nim posłużyć, to jeszcze wpier#ol dostaniesz własnym sprzętem. Powiedział, żebym lepiej kupił sobie gaz pieprzowy.
Sam nosi ze sobą dwa- Fox labs 5.3 i sabre red.
Pierwszy to kone, a drugi żel. Ale on nazywa go inaczej. Nie pamiętam jak.
Ogólnie powiedział mi o zaletach gazu, jak go używać w samoobronie itd. Chciałabym sobie kupić tego dodatku, bo podobno jest bardzo dobry. Ale nie mogę go znaleźć w necie.
No i on polecił mi potem Waltera Pro Security 74. Stożek.
(Nie wiem, czy dobrze pamiętam nazwę).
Do pociągu polecił gaz w pianie, bo dystans, bezpieczeństwo użycia. I nie trzeba celowsc jak w przypadku żelu(to prawda?).
Polecił dwa gazy sabre red.
Jeden taki w czarnej butelce, co ma 80 ml. Drugi z taką niebieską butelką z napisem crossfire.
Mówił też, żebym zajrzał na to forum. Bo tu są ludzie, którzy znają się na rzeczy lepiej niż on.

Mnie wydaje się, że on się zna. To się zarejestrowałem.
No i nie wiem, co wybrać.
Na serio trzeba mieć dwa?
Trochę bez sensu.

Ktoś pomoże?
Kasa do dyspozycji- 200 złotych.
  • 0

budo_użytkownik
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 132 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja osobiście wybieram PM z inter arkt bardzo piekielna moc i nie ma cwaniaka na PM ! kładzie każdego ! Każdy Selekcjoner na bramce w Warszawskich klubach go posiada sprawdzony i polecany !

Witaj.

Jak już jesteś dobrze obeznany w temacie i obkupiony w najlepsze cudeńka z inter-arku to już nie możemy ci więcej pomóc.

Powodzenia ;-)
  • 0

budo_belian
  • Użytkownik
  • Pip
  • 35 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czym się różnią gazy OC 17 PM od tego PM z interarkt??
  • 0

budo_91posir
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jeden to oryginał drugi to podróbka, co do posiadania tego wynalazku przez bramkarzy to jest wierutną bzdurą, zasięg tego czegoś max 2,5 m częściej są już stosowane pospolite red pepper-y w wersji mini gaśnica 150 ml, Waltery lub hi-max-y.
  • 0

budo_xarn
  • Użytkownik
  • Pip
  • 36 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Coś pokręciłem z tymi nazwami w ostatnim wpisie.

Poszukałem w necie, i to są gazy( tak myślę, że to te),które mi polecił znajomy.
Walther Pro Secur 74 ml;
Sabre Red Magnum 80 ml FOAM;
Sabre Red MK 3,5 FOAM.

Czy one naprawdę są dobre?

Interesuje mnie ten magnum, ale on ma inną głowicę/dyszę.
To istotne?
  • 0

budo_stachu
  • Użytkownik
  • Pip
  • 45 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

UDAP do kupienia na stronie Inter Arku, cena też powala.
  • 0

budo_stachu
  • Użytkownik
  • Pip
  • 45 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czemu tu nie można edytować posta? :roll: Doszedłem nawet to takiego wniosku, że jak miałbym wydawać aż 150zł na gaz do obrony to już wolę nosić ze stówę w kieszeni i w razie ataku dać ją komuś aby mieć spokój oraz jeszcze 50zł zysku. :idea:
  • 0

budo_zgred60
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A sad masz taką wiedze ze to podróbka to miotacze o różnych parametrach innych formułach , jeden z barwnikiem drugi bez. Inne głowice dlatego ze mają czarne trochę podobne etykietki. A skąd czerpiesz wiedze o tym czego używają selekcjonerzy w warszawskich klubach stwierdzając z pewnością 100% ze ich nie użwają.
  • 0

budo_91posir
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Co do tego UDAP-a to podejrzana sprawa możliwe że okaże się tak jak z tym ARM IV że to jedna wielka lipa , pic na wodę fotomontaż. Idąc dalej UDAP jest jedynie nazwą handlową a nie firmą która go produkuje. Co do wiedzy czego się używa na imprezach to jestem dla twoich informacji właśnie pracownikiem ochrony i nie jedno widziałem. Co do edytowania postów to się uzyskuje taki przywilej po 20 postach.
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Xarn tego Walthera mogę ci polecić na 100 % nie zawiedziesz się , przez długi czas nosiłem tylko go .Co do piany to powiem ci tak jak koniecznie chcesz to bierz tą MK 3,5 , gazy z blokadą twist-lock są niezbyt praktyczne .Choć powiem ci że ja osobiście na twoim miejscu poprzestałbym na noszeniu Walthera i w razie co użyłbym go nawet w autobusie i ewakuował się , noszenie i użycie w sytuacji stresowej dwóch gazów może być dla początkującego dość trudne .
  • 0

budo_viniciuss
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 299 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

UDAP do kupienia na stronie Inter Arku, cena też powala.

I tak taniej niż u Cizzi. ;)

Trzeba zadzwonić do "dziadków" i zapytać o mniejszą wersję.
  • 0

budo_91posir
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No chyba żartujesz że użył byś fog-a w autobusie przecież jak dla cywila to 157 par 2 kk to nie wyjęty albo i nawet
160 kk. A tak w kwestii gazów to do komunikacji najlepsza piana sprawdzone kilkukrotnie jedynie zapach papryki ale to po długim czasie jak delikwent przebywa w wozie.
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Powiem ci że to kwestia kalkulacji gdyby atakował mnie np w autobusie np psychol z nożem ( przypomnij sobie sprawę pewnego policjanta zabitego w ten sposób na woli ) to bez wachania użyłbym właśnie cone np foxy działają praktycznie od razu a wiele pian nawet po 10 sekundach , w sytuacji naprawdę poważnego zagrożenia sąd raczej uwzględniłby okoliczności , a z nożem dyskusji by nie było .
  • 0

budo_xarn
  • Użytkownik
  • Pip
  • 36 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A w przedziale w pociągu Walther da radę?
Bo wiecie... Droga do domu długa.

Czyli piana niedobra, tak?
I czemu te twist lock miałby się nie sprawdzić?
Tak łopatologicznie poproszę.

Na marginesie.
Miałem dziś wolne i poprosiłem tego mojego znajomego by pokazał mi jak te gazy działają.
Powiedział, że nie będzie we mnie strzelać, ale psiknął na kartkę z odległości ok 2 metrów.
Celowanie strumieniem to nie dla mnie.
Ten cone foxa fajniej działa. I łatwiej trafić.

Powiedział, żebym spróbował, jak smakuje gaz. Wziąłem kropelkę na język. To było głupie. Ale teraz mogę sobie wyobrazić, jak to musi palić oczy.
Smak pieprzu czułem na języku ok 20 minut. Przez pierwszych 5 paliło jak diabli.
Pomógł browar :)
  • 0

budo_zgred60
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ALE nie jesteś selekcjonerem w żadnym warszawskim klubie i wyrażasz swoje opinie na każdy temat z 1000% pewnością jak prezes bez prawa jazdy i konta w banku. Wszystko lipa pic na wodę mówię to wam jako wyrocznia. Kto ma inne zdanie nie może mieć racji. Ja też nie wiem czego używają w warszawskich klubach ale nigdy bym nie pisał jednoznacznych opinii bez sprawdzenia. JAK człowiek pisze że używa to znaczy tyle ze mu pasuje .
  • 0

budo_megasmig
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 648 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jeślibyś użył Walthera w przedziale to i tak musiałbyś przejść do drugiego wagonu , albo wyjść z pociągu , bo zacząłby rozchodzić się w powietrzu , są tacy co noszą pianę , albo dwa gazy , też przez pewien czas śmigałem z pianką , ale z czasem bez żalu stwierdziłem , że pianki to znowu będę nosił jeśli założę jakiś mundur , od kilku lat zawsze nosze tylko dobre cone , pianki są ok dla profesionalistów w pomieszczeniach , dla cywili widzę je średnio .Oczywiście możesz kupić dwa gazy i jak pisałem są tacy co noszą , ale dla większości ludzi szybko staje to się niepraktyczne
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024