Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
"w spodenkach w prawej przedniej kieszeni wspomniany ARM II"
Napisano Ponad rok temu
martwią mnie takie wypowiedzi których jest coraz więcej ... bo wielu naszych użytkowników zwraca uwagę na znaczne rozbieżności w działaniu miotaczy z inter arku - !!!
Nie martw się ;-) To tylko dowodzi, że jak nie użyjesz miotacza normalnie ( czyli prosto na ryj ) to te różne testy nie pokażą nam do końca skuteczności tych, że miotaczy.
Wielu naszych użytkowników zwracało uwagę na znaczne rozbieżności lub nie taki efekt jakby się tego spodziewali również na produkty z USA. PM OC-17 cone utrata ciśnienia, FL Mean Green brak efektu inhalacji, Frontiersman brak efektu inhalacji (co prawda przy -15 ale to też zaskoczyło użytkownika z naszego forum, bo przecież miał "szatana" a osoby postronne stojące blisko linij "ognia" nawet ich w nosie nie zakręciło.)
Nie było natomiast żadnych "reklamacji" na CS-y z inter-arku użyte w realnej sytuacji na agresorze. I z pewnością z tymi mixami z inter-arku będzie tak samo. Jak i nie było "reklamacji" na te z USA użyte w realnej sytuacji na agresorze (oprócz braku ciśnienia w PM).
Napisano Ponad rok temu
Walnąłem ze 3/4 pojemnika 50ml i efekt był dobry, chociaż oczywiście nie tak spektakularny jak na trzeźwym typie. Byłem lekko oszołomiony tym uderzeniem, więc trochę nie trafiłem i odległość spora, bo jakieś 2,5m. Nie wiem, czy dostał w oczy, ale po ryju i po ubraniu pociekło mu na pewno. Gość najpierw stanął jak wryty, a ja myślałem, że gaz nie zadziałał, po chwili odsunął się, złapał za twarz i wrzaski, bluzgi, groźby, ale kopać mnie już nie chciał, a jego koleżka też się wycofał. Biorąc pod uwagę brak efektu inhalacyjnego i pijanych, nakoksowanych kolesi, efekt oceniam jako przyzwoity. Potem zwiałem czym prędzej, bo jeszcze trzeci typ się pojawił i nie chciałem, żeby mnie przekopali. Ten zagazowany próbował mnie gonić, ale dał radę przejść najwyżej kilkanaście metrów.
Później doszły mnie słuchy, że ten zagazowany długo odczuwał skutki uboczne CS-a
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jade do Austrii i gaz będzie potrzebny.
Ostatnio kupiłem KO w stożku ze szwabskimi napisami, przydał się i dobrze zadziałał.
Znajdę coś lepszego niż w/w KO abym mógł z tym wjechać do Austrii czy też jeszcze raz kupić to samo?
Z tego co pamiętam musi być napisane po niemiecku że jest przeciw zwierzakom, tak?
Aaaaa... a filmu z moim ARM IV nie znalazłem, musiałem skasować.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kupie zatem Walthera.
A co do pytania Beliana czy Sabre Red produkuje gazy dla Walthera. To nigdzie nie znajdzie się o tym notki, ale dla mnie jest to pewne. Miotacze i rozwiązania które znamy z Sabre Red powielają się w ofercie Walthera i nie jest to przypadek.
Napisano Ponad rok temu
Rasistą nie jestem ale za mocno panoszy się te cygaństwo w Rzeczypospolitej. Powinni ich zacząć deportować za takie ekscesy. Powiedz jak długo odczuwał skutki cs-a?
Nie wiem dokładnie, słyszałem tylko, że długo go morda szczypała... (a chyba bezpośrednio w oczy nie trafiłem)
Szkoda, że nie użyłem ARM II, bo też miałem przy sobie, wtedy pewnie by się porzygał, ale nie miałem czasu na zastanawianie, więc chwyciłem cokolwiek, co było pod ręką.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W realnej sytuacji z reguły intuicyjnie użyjesz tego co masz pod ręką ;-) i to jeśli jesteś oswojony ze swoim sprzętem ;-) , dlatego ważne jest cwiczenie pewnych nawyków i aby gaz mający pełnić rolę broni był jak najlepszy i najbardziej uniwersalny , już nie raz o tym pisałem , rzadko kiedy będzie okazja zastanowić się jakiego gazu użyć ;-)
i właśnie dlatego należy nosić jak najmocniejszy i jak największy ;P ( a ja prywatnie zalecam co najmniej dwa HE HE )
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 26
0 użytkowników, 26 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..