Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
RMG 75 - nie wiem jaką magiczną moc ma ten gaz, ale nawet przeterminowany 10 lat, szczypie całkiem przyzwoicie
zachowane do dzisiaj RMG 75 , pryskają już na niewielki zasięg , ale moc samej substancji jest zachowana .Byłem świadkiem sceny jak kiedyś robotnicy drogowi bawili się znalezionym w rowie starym RMG 75 , pomimo swoich lat naprawdę nie stracił mocy ;-)
Jest tak albowiem RMG-75 to miotacz ponadczasowy Jak już pisałem policja używa go do dzisiaj ze względu na jego wysoką skuteczność a wielu funkcjonariuszy woli go dużo bardziej od Hi-maxa. Osobiście zaopatrzyłem się w 7 puszek póki mam jeszcze dojście bo za czas jakiś różnie to może być. Bardzo często go noszę bo wiem doskonale, że ten gaz to prawdziwe świństwo na wszelkiego rodzaju chołotę. Jego jedyny minus to rzeczywiście kiepski zasięg, jednak mimo to uważam go za jeden z lepszych miotaczy w swojej kolekcji ze względu na wyśmienitą jakość substancji, która mimo tych wszystkich lat pozostaje niezmienna. Myślę, że każdy z Was powinien go przynajmniej przetestować
Z chęcią poczytam Wasze opinie :smile:
Napisano Ponad rok temu
Do napiskania do pomieszczenia zamnkiętego żeby kogoś wykurzyć też może być, chociaż u nas był za komuny przypadek, że milicjant chciał tak wykurzyć z pomieszczeń bursy szkolnej podejrzewanego o zgwałcenie dziewczyny. Psikał przez okno do wewnętrz, ale akurat było trochę przeciągu i sam się zagazował.
Gaz, który skutecznie zadziała jedynie z kilkudziesięciu centymetrów jak dla mnie nie nadaje się do obrony. Zasięg musi być większy niż na wyciągnięcie ręki napastnika. Co z tego, że go obezwładnię, jak jednocześnie złamie mi szczękę...
Napisano Ponad rok temu
Gaz, który skutecznie zadziała jedynie z kilkudziesięciu centymetrów jak dla mnie nie nadaje się do obrony. Zasięg musi być większy niż na wyciągnięcie ręki napastnika. Co z tego, że go obezwładnię, jak jednocześnie złamie mi szczękę...
święte słowa
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Sprawdził też w dokumentach datę produkcji naszych ARM II - 25.10.2014, więc powinny być dobre max do kwietnia 2016.
Gość mówił też, że testował gaśniczkę, która stała na półce ponad 2 lata i faktycznie straciła zasięg i prawie w ogóle nie szczypało jak wziął kroplę na rękę i powąchał, więc nie sugerujcie się naklejkami, tylko wymieńcie swoje ARMII przed kwietniem 2016.
Ja swój wymienię nawet chwilę wcześniej,bo często noszę tylko 1 gaz i lubię mieć pewność :twisted:
...mam nadzieję, że się przeterminuje, a nie będę musiał go używać ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cóż kaska , kasa , KASIORA - bóg mamona !
nigdy nie będziecie pewni co do FAKTYCZNEGO terminu przydatności , bo mnie stwierdzenie że na fakturze jest napisana data produkcji ????? - nie przekonuje
na potwierdzenie moich słów zamieszczam zdjęcie miotacza otrzymanego z Francji od mojego kolegi funkcjonariusza, tam JEST odpowiednia informacja
co do reszty chciałbym jeszcze raz na zawsze zamknąć sprawę stężenia w owych francuskich miotaczach CS
a zatem PRODUCENT PODAJE ! :
FORCE 80 - maksymalne stężenie 2 % substancji czynnej
PUISSANCE 90 - 2,3 %
ARM II - 2,8 do 3 %
wszystkie informacje pochodzą bezpośrednio od producenta - a co , jak się chce to można i francuski ogarnąć HE HE jednak nie było łatwo z żabojadami się pogrypsować ...
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Sprawdził też w dokumentach datę produkcji naszych ARM II - 25.10.2014, więc powinny być dobre max do kwietnia 2016
DATA PRODUKCJI HE HE HE to sie dziadek z Arku rozpędził
albo się kolega deczko zagalopował ....
cizzia
Napisano Ponad rok temu
HEHEHE, faktycznie to mój błąd, przeglądałem właśnie kilka dokumentów z planami na 2014 i widząc wielokrotnie tę datę na prawdę przez moment pomyślałem, że teraz mamy 2014, a nie 2013 facepalm
Data produkcji ARM II, które właśnie kupiliśmy to oczywiście 25.10.2013 więc mogą być dobre do kwietnia 2015, potem radzę wymienić na nowe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednak ludzie, nie popadajmy w paranoję!
Napisano Ponad rok temu
zgred60 - weź kolego spuść z kija , idź na jakiś sport , może masaż mógłby pomóc ... ( tajski polecam ) bo jak widzę zaczynasz się bawić a kamikazzs-sre
zrozumiał bym jeszcze gdybyś próbował nawiązać dyskusję na poziomie - NIE JESTEM NIEOMYLNY ani WSZYSTKOWIEDZĄCY ! ( weź poczytaj 500 stron tematu ... a tak się składa że jestem tu praktycznie od początku )
więc weź nie
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dobra KONIEC odpowiedzi , bo mi znowu żal pupcie ściska !
cizzia
ps. gdyby nie trolle internet byłby kompletnie nijaki HE HE a tak nabija się kolejne posty ( potem się kiedyś powoła na to ile to postów nie napisał i jaką to wiedzą nie dysponuje .... echhhh ) a tu nie CHODZI O ILOŚĆ TYLKO O JAKOŚĆ !!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
można tez użyć datownika z czerwonym tuszem
My mamy swoich leśnych dziadków z naklejkami. A we Francji mają swoich z datownikiem i czerwonym tuszem :papieros:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeśli ktoś chce nosić francuskiego CS-a to powinien pójść w ślady żandarmów i też wymieniać co tyle
Ja tam chyba nie będę chodził w ślady żandarmów :nie: , tylko pójdę Twoim tropem ( Walther 74 ml ) :paker: i będzie po sprawie :razz:
Napisano Ponad rok temu
Zasięg - nawet 50ml wali jak z armaty, skuteczność - wręcz legendarna, chyba nikt, kto używał w walce,albo testował na sobie, nie może powiedzieć, że działa słabo i na pewno nie mniej skutecznie niż Fox, Police Magnum, czy Sabre.
*Co do efektów ubocznych, na pewno gorsze niż po pieprzu, ale uważam, ze to dobry efekt wychowawczy, jak takiego napastnika będzie morda piekła przez kilkanaście godzin, czy dostanie zapalenia gardła
Po prostu taki jego urok, że najlepiej go wymienić trochę ponad rok od zakupu, wtedy będzie pewność, że się nie przeterminował.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..