Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
Nie mam nic wspólnego z tym sklepem, poza tym, że kilka razy nabyłem u nich miotacz i bylem zadowolony. Kwestia dat przydatności faktycznie budzi wątpliwości, ale to jeszcze za mało by zarzucać oszustwo.
A poza tą kwestia mam wrażenie, że po prostu padamy ofiarą "uroku" francuskich CSów - krótkiej przydatności "do spożycia", braku dobrej powtarzalności formuły (mój Arm II piekł jak szatan, a gazów już miałem chyba z 50 w swoim zyciu, a inni piszą, że to woda) i w ogóle tego, że nawet "prawidłowy" miotacz CS bywa zawodny w porównaniu do pieprzu.
Moja rada - olejcie CSy. Nie bez powodu w wielu krajach słuzby w ogóle z nich zrezygnowały. Nie tylko z powodu szkodliwości dla zdrowia. Porządny pieprz sprawdzonej marki to jest to i nie ma co kombinować. Ewentualnie próbujmy amerykańskie blendy (np. sabre 3 in 1), ale ja co do nich też mam mieszane uczucia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0,33% OC 1,5% CS
Pomimo tych parametrów jest bardzo skuteczny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja swojego mixa kupiłem tez jako stożek mgły, gdy przyszedł, to okazał się strumieniem- po dyszy można poznać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakiego KO-wca użyłeś, chmura, czy strumień? Osobiście nigdy nie musiałem bronić się gazem przed psem, zawsze jakoś umiałem się dogadać z tymi zwierzakami (chociaż wiem, że listonoszy wyjątkowo nie lubią), ale wydaje mi się, że chmura powinna działać na psa bardzo mocno. KO ma kiepskie parametry, ale dobry rozpuszczalnik daje całkiem konkretny efekt inhalacyjny. Testowałem na sobie nie raz i dusiło całkiem przyzwoicie. Działanie szybko mija, ale jakieś 5-10 min nie byłbym w stanie walczyć na pewno.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
-
Bing (1)
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..