Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
- tu w akcji Police Magnum OC 17
- zabawna akcja w Mc Donaldzie
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - gościu psiknął sobie na jaja
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - tutaj pianka Sabre red testowana na jakimś dzieciaku
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - nie wiem jaki to spray ale nieźle sponiewierało tego 14 latka
Napisano Ponad rok temu
I tak.. wiem... gaz poniżej 40 ml to gówno. Ja sam nosze w zależności od ubioru albo 60 albo 120 ml, lecz potrzebuje czegoś do garniaka i zniosę to że mam tylko jeden strzał. Wszystko inne wypycha.
Tj. 16 ml Walthera, byłby niby ok, ale blokada obrotowa....zraziłem się do niej.
Jest też 25 ml cone Red Peppera... i w sumie pewnie byłby to lepszy wybór... no ale wole Sabre.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cizzia, jak tam otwarcie sklepu? Bo z tego co widzę ostatnia wizyta niemal 2 tygodnie temu, czyżby słomiany zapał? Mam nadzieję, że miło nas zaskoczysz
Z ciekawostek to w miniony weekend użyłem Crossfire MK3 GEL. Strumień cieniutki, jak to w Crossfire ale wyraźnie gęstsza substancja niż w wersji stream i w przeciwieństwie do PFHM-80 nie czuć nawet zapachu, więc miotacz oceniam jak najbardziej na plus. Skuteczność oczywiście celująca. Jeśli ktoś ma refleks i opanowanie w sytuacji stresowej do pomieszczeń miotacz super. Jedyną wadą jest ten cienki strumyczek, ale tej samej pojemności jest drugi miotacz żelowy Sabre (ten sprzedawany z kaburą) i tam strumień wydaje się być szerszy.
Napisano Ponad rok temu
0.21oz = 6ml. 0,67 MC
Dzięki
Napisano Ponad rok temu
ale ma tę obrotową blokadę
Napisano Ponad rok temu
Mam krótkie pytanie, który z z trzech gazów byście mi polecili.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Temat jest bardzo długi przeczytałem kilkanaście stron jednak z tego co widzę zdania są podzielone. Do tej pory używałem polskiego policyjnego gazu był ok jednak teraz spróbował bym czegoś innego. Co możecie polecić?
Dzięki za pomoc pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To mój pierwszy post na tym forum, więc na początek witam wszystkich.
Mam krótkie pytanie, który z z trzech gazów byście mi polecili.
Temat jest bardzo długi przeczytałem kilkanaście stron jednak z tego co widzę zdania są podzielone. Do tej pory używałem polskiego policyjnego gazu był ok jednak teraz spróbował bym czegoś innego. Co możecie polecić?
Dzięki za pomoc pozdrawiam.
Pierwszy to Crossfire-możesz go używać w każdej pozycji (nie tylko pionowej jak tradycyjny), psika bardzo cieniutkim strumyczkiem jak ze strzykawki. Jeśli masz doświadczenie w używaniu gazu i opanowanie w sytuacji stresowej i dynamicznej będzie ok. Jeśli chcesz do pomieszczeń weź wersję żel.
Drugi to też strumień, ale już bez technologii Crossfire, większy pojemnik psikający szerszym strumieniem. Powoduje ciut większe skażenie otoczenia.
Trzeci to FOX, gaz bardzo skuteczny szybko i krótko działający. Niestety został wycofany ze sprzedaży, jak na samym dole strony jest odnośnik do sklepu hotspray, w którym ten gaz już nie jest dostępny.
Wybór należy do Ciebie. Przejrzyj sobie ofertę gazów w sklepie Kaliber, tam jest dużo modeli Sabre.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Panowie, wiecie może ile ml gazu mieści się w tym breloczku Sabre Red Spitfire?
I tak.. wiem... gaz poniżej 40 ml to gówno. Ja sam nosze w zależności od ubioru albo 60 albo 120 ml, lecz potrzebuje czegoś do garniaka i zniosę to że mam tylko jeden strzał. Wszystko inne wypycha.
Tj. 16 ml Walthera, byłby niby ok, ale blokada obrotowa....zraziłem się do niej.
Jest też 25 ml cone Red Peppera... i w sumie pewnie byłby to lepszy wybór... no ale wole Sabre.
Testowałem kiedyś takie maleństwa pod względem wydajności, nie pamiętam dokładnie wszystkich, ale na pewno był Red Pepper, Canon, Force 80. Wynik jest taki, że niezależnie od tego, co pisze producent, czy sprzedawca, w praktyce pojemnik 25 ml wystarcza na oddanie 2 porządnych strzałów. Oczywiście nie ma tutaj mowy o "palcościsku" ale wiadomo, że pryskają cienkim strumyczkiem i w realnej sytuacji strzał musi być dłuższy, żeby napastnik dostał odpowiednią ilość środka drażniącego. Wg mnie nic co ma mniej niż 20-25ml nie nadaje się do obrony zupełnie, możesz tym tylko bardziej wkurzyć przeciwnika. Jeśli ktoś się obroni pojemnikiem 16 ml, to na pewno było więcej szczęścia i efektu zaskoczenia niż samego działania gazu.
Jeśli już koniecznie potrzebujesz maleństwo, to może postaraj się przyzwyczaić do blokady obrotowej i weź takie coś:
chociaż uważam, że w tak małej pojemności Red Pepper granatowy może się sprawdzić lepiej, bo chmura, więc większa pewność, że trafisz i dodatkowe działanie na drogi oddechowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Można mieć tylko mały gaz i skutecznie obronić się przed napastnikiem- trzeba tylko mieć też jaja* i potrafić uderzyć na poprawkę, a nie liczyć tylko na super hiper udap (przetestowane z 16ml Waltherem).
*-nie dotyczy kobiet.
PS. Słyszałeś o znakach interpunkcyjnych np. przecinek? Tego nie da się czytać.
Napisano Ponad rok temu
Są mniej skuteczne, ale nieraz nie ma możliwości mieć ze sobą dużego.
Można mieć tylko mały gaz i skutecznie obronić się przed napastnikiem- trzeba tylko mieć też jaja* i potrafić uderzyć na poprawkę, a nie liczyć tylko na super hiper udap (przetestowane z 16ml Waltherem).
*-nie dotyczy kobiet.
PS. Słyszałeś o znakach interpunkcyjnych np. przecinek? Tego nie da się czytać.
Chodzenie z pseudomiotaczami gazu to jak rosyjska ruletka, co zrobisz jak gaz w tym maleństwie się skończy a napastnik będzie chciał się podwójnie zemścić?
Napisano Ponad rok temu
Wiadomo że duży jest pewniejszy, ale jak napisałem wyżej- nie zawsze jest gdzie takiego wcisnąć ( np.w spodniach od garniaka nie wygląda dobrze).
Wychodzę z założenia, że lepiej mieć mały i nie bać się uderzyć- niż nie mieć nic.
A mały umiejętnie użyty też zrobi swoje, inna sprawa że trzeba mu trochę pomóc. :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..