Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
ważność Twojego gazu (OC-17) jest napisana na spodzie pojemnika w systemie:
miesiąc/rok/dzień
Co do pytania o foxa to właśnie dlatego temat o gazach ma kilkaset stron, że nie sposób wskazać jeden gaz idealny na każde sytuacje. Nie zawsze to co piszą producenci jest prawdą. Musisz wiedzieć, oprócz parametrów SHU ( nazwijmy to ostrość) i % OC ( zawartość olejku) jest jeszcze MC ( major capsaicinoids - główne kapsaicynoidy ).
SHU gazów to przedział 2mln - 5,3mln
% OC od 2% do 17%
a wspomniane MC od ok 0,3 do 3%
pozdrawiam
E.B.
Napisano Ponad rok temu
O co chodzi z tym naciekiem, chyba nie był używany? Ja zawsze przed kupnem dopytywałem ile pozostało terminu ważności i widzę, że słusznie. Zamierzasz to im odesłać?Witam
Dziś przyszła do mnie przesyłka z hot spray'a - OC-17 mgła dla znajomego, w zestawie z foxem treningowym 60ml.
Z 36-miesięcznego terminu przydatności OC-17 zostało 6 miesięcy, natomiast treningowy fox kończy się za niecałe 2 miesiące...
OC-17 ma pomarańczowy naciek gazu w miejscu połączenia rurki i zaworka, o czym wspominali inny gazownicy.
Komentarz chyba zbędny.
pozdrawiam
E.B.
Napisano Ponad rok temu
To normalne, że hotspray nie produkuje gazów i zapasy magazynowe z czasem starzeją się. Nieuczciwe jest jednak oferowanie w regularnych cenach niepełnowartościowego produktu... Taka strategia marketingowa, mimo, że pozornie przynosi zysk - bo udaje się wypchnąć stary towar - to w efekcie zniechęca do sklepu jako takiego. A złe wrażenie zmyć najtrudniej...
pozdrawiam
E.B.
Napisano Ponad rok temu
- UDAP będzie grany na pewno , gdyby się znaleźli inni chętni na testy ( poza tymi co się odezwali do tej pory ) to zapewne różnych środków NIE zabraknie - osobiście NIEZMIERNIE ciekawy jestem pokazania działania CS po kilkuletnim okresie przeterminowania daty przydatności ... ( myślę że XIII coś jeszcze znajdzie w swoich kiermanach - bo jak widzę obkupił się swego czasu jak małpa w te "cuda działające" CS-y )
i tu dochodzimy do konkluzji którą chciałbym potwierdzić , mianowicie że dobry CS jest WYŁĄCZNIE świeży ,
co to znaczy dla przeciętnego Kowalskiego ... ano że jak kupuje takie coś jak francuski CS w inter arku ( inne są chuja warte ) to ma MAKSYMALNIE w granicach 15 miesięcy SKUTECZNY GAZ ( 3 mieszki na dystrybucję i logistykę odliczam ) więc w porównaniu z miotaczami pieprzowymi pod względem JAKIEJ KOLWIEK POTWIERDZONEJ PRZYDATNOŚCI gaz CS zostaje kompletnie w tyle w stosunku do gazu pieprzowego co wyraźnie udowodniliśmy z XIII podczas wcześniejszych testów na różnych przeterminowanych miotaczach - nowych zainteresowanych zapraszam do cofnięcia się kilkanaście stron wcześniej aby wyrobili sobie swoje własne zdanie na ten temat po zobaczeniu materiału filmowego
cizzia
ps. ZAPRASZAM kuku nikomu zrobić nie chcemy - !!! a że doświadczenie / doznanie może być nieprzyjemne ... cóż , takie życie !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdyby ktoś chętny mam do odsprzedania jedna sztukę UDAP (mugger fogger) 3.1 oz. Szegoły na priv...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To sie nazywa z przyłożenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja kiedyś wewnątrz samochodu prysnąłem sobie gaśnicą Puissance 80 na szybę przednią od strony kierowcy. W czasie jazdy! Mały katar, nic poza tym, ale to był gel liquide.
Napisano Ponad rok temu
powiem tak kiedyś zabierałem miotacz nawet w liny HE HE HE ( kurczę gdzie te czasy ) i teraz taką przygodę ja Wam ze swojego życia opiszę :
zima 2010 wawka , napierdalamy na dachach przy odśnieżaniu , trafiło się że praca w podparciu była i się poślizgnąłem , gaz miałem w kieszeni bojówek ( boczna prawa ) był to HI POWER oddałem przypadkiem nawet nie wiem jak i kiedy pomimo Flip Topa jedna krótką salwę może 0,5 sekundy , była zima więc zimno , ja dodatkowo w kalafiksach wszystko nasiąkło gazem ale że robota więc ... na początku szczypało , potem bardziej ale starałem się ignorować nieprzyjemne doznania ( dobrze że trafiło na boczną część uda bo gdyby do jajek doszło to sobie nie wyobrażam ) po nie wiem może 8 godzinach jak w końcu dotarłem do domu to miałem bardzo mocno podrażnione udo i jego dolną stronę , z wierzchu wyglądało na zaawansowany rumień , jednocześnie gaz który wsiąkł w ubranie tarł skórę i dodatkowo ją podrażnił , 3 dni odczuwałem skutki , i już NIGDY gazu w liny nie zabierałem ...
co da samych CS-ów to nie żebym się czepiał ale ISTNIEJE DUŻE PRAWDOPODOBIEŃSTWO że mogą Was zawieść , co to za "szatan" co nie wywołuje efektu podrażnienia 8O ??? w końcu ARM ma działać na kilku płaszczyznach a tu jak widać z kolejnej relacji DUPA ZBITA nawet dzieciaki w samochodzie się nie wzruszyły ... więc proszę tu nie mówić że gaz był MOCNY bo to bzdura !
cizzia
Napisano Ponad rok temu
1.
czy może taki
2.
albo taki
3.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 23
0 użytkowników, 23 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..