Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chcesz przełożyć flip-topa na sabre magnum 120 musi być to głowica z miotacza w postaci stożka mgły a nie stream ...od OC 17np. jeżeli mogę doradzić w inter ark są w promocji gazy o nazwie OC super Tytan i kosztują 23zł sztuka....od nich flip-Top pasuje idealnie
Zdaje się, że kolega cizzia robił taki manewr i wyszło bardzo dobrze, z tego co widziałem na filmie. Chodziło o przełożenie tego twista na flip topa w Sabre, ale z tego co kojarzę, obie głowice były w wersji cone. (jeśli się mylę, to proszę o sprostowanie)
wg mnie założenie głowicy stożkowej na gaz strumieniowy nic nie daje. Zrobiłem kiedyś z ciekawości taki eksperyment na gazie KO i wyszło do dupy. Pryskał gęstą mazią na odległość ok 1 metra i pojemnik opróżnił się po dwóch strzałach, jest zupełnie inna konsystencja gazu w wersjach stream i cone.
Może dla niektórych to oczywiste, ale byłem ciekawy i postanowiłem sam to potwierdzić
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Widziałem na yt jak niejaki Nikodem Dyzma przelozyl zmienil glowice w sabre red magnum 120 na flip topa i efekt dosc imponujacy. Mam pytanie jeszcze czy glowice zdejmuje się tak prosto jak w np dezodorancie? Nie chciałbym siebie sam przypadkiem zagazowac podczas zdejmowania czy dociskania nowej jakies wskazowki mile widziane, pozdrawiam!
Jest troszkę zabawy ale WARTO - dla bezpieczeństwa jak już będziesz zakleszczał nową głowicę to wsadź całość do plastikowej torby a samą torbę zawiąż , najlepsza jest transparentna ale i zwykła biała też da radę - wtedy nawet jak coś nie wyjdzie - CAŁY GAZ KTÓRY SIE EW. ODPALI - pozostanie w środku a ty jak już dojdziesz co poszło nie tak ponowisz próbę dopasowania a sam gaz z pojemnika i głowicy zmyjesz pod bieżącą letnią wodą może być z mydłem i tyle ...
Praktyka czyni mistrzem i dobierz sobie ODPOWIEDNIĄ głowicę tak jak koledzy pisali , bo jak do CONE zapakujesz STREAM to nie za specjalnie możesz być zadowolony z efektu
cizzia
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj zużyłem testowo przeterminowanego foxa 5.3, w stożku, 89ml
poniżej film:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Co do gazu - miotał bardzo fajnie, do tego moc - niezmienna.
Niestety opryski zawiało w moją stronę i do lodówki po mleko poruszałem się, jak niewidomy :twisted:
Panowie poszukuję czegoś, co będzie wielkości foxa z filmiku i będzie podobnie miotało.
Do tego interesuje mnie działanie - pryskam i eliminuję napastnika skutecznie, ale bez
zbędnego oczekiwania na działanie gazu. Później w ruch pójdzie gaśnica :twisted: :twisted: :twisted:
Co z obecnie dostępnych produktów na rynku polecicie?
- rozważam Hi-Max z Hpe
- PM OC17 z hotspray
- puissance 90
-
Liczy się dla mnie wielkość i szybkość działania - o konsekwencje prawne jestem akurat spokojny, więc niezależnie czy zmasakruje napastnika, czy nie, więc bez różnicy czy to będzie OC czy CS.
Pozdrawiam,
K
Napisano Ponad rok temu
zainteresowanych chętnie przygarniemy , pisać na priva - zapowiada się GRUBBA BIBKA !
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na tej stronie możecie znaleźć gatrze gazy fox i o dziwo police OC 17 magnum z głowicą tyku twist on looc.
Napisano Ponad rok temu
a swoją drogą to ostatnia szansa 91posir aby się zdecydować żeby wpaść do wawki na psikanie i integracje ,
w tajemnicy zdradzę , że mam zamiar doprawiać karkówkę UDAP-em ... ( nie całą oczywiście )
cizzia
ps. Adamooo - padła propozycja aby o tydzień przesunąć spotkanie czyli nie w ta sobotę tylko w następna ... ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kolo trochę przynudza i pierdzieli ale ogólnie fajne
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Dzięki wielkie, ale wyjeżdzamy z żoną :roll: w taką niby podróż.91posir zawsze coś fajnego obczaji
a swoją drogą to ostatnia szansa 91posir aby się zdecydować żeby wpaść do wawki na psikanie i integracje ,
w tajemnicy zdradzę , że mam zamiar doprawiać karkówkę UDAP-em ... ( nie całą oczywiście )
cizzia
ps. Adamooo - padła propozycja aby o tydzień przesunąć spotkanie czyli nie w ta sobotę tylko w następna ... ?
Eh to teraz po ślubie już będzie coraz mniej sexu i ciągły opie**l
Użytkownicy przeglądający ten temat: 12
0 użytkowników, 12 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..