Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
RMG jako miotacz płomieni testowałem jak jeszcze były u nas dostępne tylko niemieckie "...-liarde" csy 40 ml. A KO bije je na głowę w obu rolach. Tylko zawsze bałem się (i boję nadal), że jak przyłożę zapalniczkę tak blisko jak Wy (co jest konieczne żeby mieć pewność zapłonu) to mi cały miotacz w ręku wybuchnie, bo płomień "wedrze się" do środka... No a wtedy napastnik może umrzeć. Ze śmiechu.
Co sądzicie o takim ryzyku, tj. z tym wybuchem?
P.S. Kiedyś tego typu imprezę można by powtórzyć w większym gronie i każdy przyniósłby co tam ma przeterminowane. Tylko pewnie będzie ciężko z uwagi na dzielące nas odległości...
Napisano Ponad rok temu
W tym momencie dysponuję trzema/czterema jeszcze miotaczami po terminie, które można by przetestować i nagrać to sensownie a odległość 3h jazdy chyba tragedii nie robi
P.S. Filmy w yt proponuję gdzie się da zmienić w ustawieniach podczas oglądania na HD, widać szczegóły
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wracając do tematu to już mam pomysł ( aby wynagrodzić moje przekleństwa , co po niektórym wrażliwszym he he – mają troszkę racji ) , jeden z kolejnych testów przeprowadzimy w gajerach i pełnej gali , do tego czasu postaram się pod szlifować swój oxfordzki akcent , również teksty zamierzam wyważyć i dostosować do całości nagrania , myślę że to wyrówna aktualne bluzgi.
Na zakończenie warto podkreślić że moje teksty w przedstawionych filmikach o zasięgu , odnoszą się do zaprezentowanych miotaczy czyli PRZETERMINOWANYCH i UŻYWANYCH , moje doświadczenia praktyczne wskazują na to iż gazy NOWE zachowują się lepiej nawet o 30% - 40 % , co nie jest bez znaczenia przy realnym zastosowaniu.
Co do pojemności to tu też postaramy się o większy repertuar , osobiście od dłuższego czasu praktycznie nie dysponuję już sprzętem przeterminowanym , dodatkowo masę różnych miotaczy rozdałem znajomym bądź sprzedałem ( i ciągle tak robię i robił będę ) jedynym jaki mi pozostał po terminie jest HI POWER więc możecie również liczyć na testy miotaczy NOWYCH i na gwarancji , a od czasu do czasu wrzucę – cudeńka – nie dostępne w europie a które stanowią trzon mojego skromnego arsenału
materiały proszę traktować jako - pro publico bono
zdrówka życzę
cizzia
ps. Jeden skasowałem ale sądzę że wiele nie straciliście odnosił się do tego co było po nasypaniu HI POWEREM , zatem można się domyślić ... a ten kto widział to wie
Napisano Ponad rok temu
gazy NOWE zachowują się lepiej nawet o 30% - 40 % , co nie jest bez znaczenia przy realnym zastosowaniu
Oprócz OC-17 PM, który potrafi się rozszczelnić jeszcze przed upływem daty ważności
Napisano Ponad rok temu
SUPER FORMUŁY GAZU OBRONNEGO - cizzia aproved
Poza zwykłą skutecznością która jest sprawą oczywistą taka mieszanka powinna zawierać :
A - olejożywicę pieprzową o stężeniu nie mniejszym jak 15% OC , 3% related capsaicynoids i ostrości 3.000.000 SHU
B - jakiś stosunkowo bezpieczny acz agresywny rozpuszczalnik np taki jak w gazach FOX Labs ( wspomagający i przyśpieszający działanie gazu oraz jego wpływu na oczy )
C - farbę która poza samym działaniem gazu oznaczy naszego oponenta , jednak środki dotychczas stosowane przez Fox labs czy Sabre pomimo deklaracji pozostawania na skórze nawet do 7 dni ?! zdecydowanie NIE spełniają w obecnej formule moich oczekiwań !
D - środek zapachowy i ma to być prawdziwy – ŚMIERDZIEL – żadnej lipy tak żeby od samego zapachu można się było zrzygać ! mam kilka propozycji w rękawie ale o tym potem
E - zastanawiam się czy substancja oznaczająca w ultrafiolecie również jest potrzebna – ale załóżmy że TAK
F - dodatek gazu CS lub CR w co najmniej 2% stężeniu ( takie gazy są juz produkowane – ma na myśli stężenie CS )
G - ...........................
Coś jeszcze ew. o czymś zapomniałem ?
Zatem czekam na posty , może Zgred60 by sie wypowiedział – tak z ciekawości ile może kosztować opracowanie samej formuły , rozumiem że gro kasy pochłoną pewnie testy bezpieczeństwa
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Test bardzo ciekawy,szczególnie że do tej pory rzadko używałem pieprzu i tylko w testach, nie bojowo. Force/Puissance przy trafieniu z 1,5m centralnie w twarz zawsze zamiatał przeciwnika, ale może do pieprzu też się przekonam. Teraz w kurtce noszę oba: Puissance 50ml i Walther 74ml, który niedawno kupiłem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W najbliższym czasie - luty/marzec bedę miał wizytę w Wawie i mogę sie podłączyć do testów. Moje wpisowe to:
przeterminowane pełne, tylko Fox lekko psiknięty i Walther do połowy, nowe to badziewie RMG CS.
Kamerke HD też mam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cizzia, Ty w radio powinieneś pracować, gęba Ci sie nie zamyka Super teścik. Teraz widzę jak byłem w błedzie pomijając Sabre ...
W najbliższym czasie - luty/marzec bedę miał wizytę w Wawie i mogę sie podłączyć do testów. Moje wpisowe to:
.
miejsce w zespole masz zarezerwowane a i sprzętu pewnie nie zabraknie to się zapowiada grubba bibka zatem weź to pod uwagę że o suchym pysku to nie ma mowy żebyś od nas z wawki wyjechał HE HE
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
fajnie że Ci się podobało , jednak to nie tylko moja zasługa bez XIII by się to nie odbyło , ale skoro już wyszedłem z cienia bycia incognito , to postaram się uraczyć Was nowymi filmami ( tym razem będę trzymać poziom HE HE ) no i swoją drogą to się sam troszku wkręciłem bo frajdy i zabawy miałem co nie miara , a przy okazji udało się wyciągnąć konkretną wiedzę i wnioski - pro publico bono
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Żeby nie mielić tematu chciałbym z Wami skonfrontować moje przemyślenia dotyczące :
SUPER FORMUŁY GAZU OBRONNEGO - cizzia aproved
Poza zwykłą skutecznością która jest sprawą oczywistą taka mieszanka powinna zawierać :
A - olejożywicę pieprzową o stężeniu nie mniejszym jak 15% OC , 3% related capsaicynoids i ostrości 3.000.000 SHU
B - jakiś stosunkowo bezpieczny acz agresywny rozpuszczalnik np taki jak w gazach FOX Labs ( wspomagający i przyśpieszający działanie gazu oraz jego wpływu na oczy )
C - farbę która poza samym działaniem gazu oznaczy naszego oponenta , jednak środki dotychczas stosowane przez Fox labs czy Sabre pomimo deklaracji pozostawania na skórze nawet do 7 dni ?! zdecydowanie NIE spełniają w obecnej formule moich oczekiwań !
D - środek zapachowy i ma to być prawdziwy – ŚMIERDZIEL – żadnej lipy tak żeby od samego zapachu można się było zrzygać ! mam kilka propozycji w rękawie ale o tym potem
E - zastanawiam się czy substancja oznaczająca w ultrafiolecie również jest potrzebna – ale załóżmy że TAK
F - dodatek gazu CS lub CR w co najmniej 2% stężeniu ( takie gazy są juz produkowane – ma na myśli stężenie CS )
G - ...........................
w odniesieniu do punktu D moje propozycje są następujące :
- opcja 1 - kwas masłowy
- opcja 2 - kwas izowalerianowy
niestety nie wiem jak z toksycznością , oraz czy same substancje dobrze komponowały by się z olejożywicą i CS-em jako mieszanina ?
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..