Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
Czytam od dawna, pisałem kiedyś też...
Mam konkretne pytanie. Gazy pieprzowe charakteryzują aż trzy liczbowe parametry - MC,OC i ostrość SHU,więc porównywanie ich sprawia pewne trudności.
Gazy CS natomiast można opisać tylko jedną liczbą - procentową zawartością związku chemicznego - CS w pojemniku.
Jaką zawartość CS mają dostępne na rynku gazy?
Force 80
Puissance 90
Defenol CS
KO CS
Nato CS
LACRYMOGENE CS
i inne
Bodajże stronę temu ktoś podał liczbę 2%...
U niektórych "kompetentnych" sprzedawców podawana jest liczba 80mg, co jest kompletną bzdurą, gdyż dotyczy prochowej amunicji gazowej.
pozdrawiam
EB
Napisano Ponad rok temu
pozostaje jeszcze tylko kwestia tego próbowania gazu po zakupie, czy jest ciśnienie etc... pisaliście kiedyś, że niektóre przede wszystkich PM bardzo się wtedy rozszczelniają, dlatego amerykańska policja wymienia je po pierwszym użyciu na nowe, więc lepiej zaufać dobrej marce i nie próbować po zakupie w ogóle, żeby nic się z nim nie stało? i jak jest z tym próbowaniem nowych gazów innych marek? bo w sumie można zaryzykować i nie sprawdzać, ale jak będzie coś nie tak, to jak to mówi cizzia "po robocie" więc i tak źle i tak niedobrze....
jeśli chodzi o mamę to się rozczaruje, że nie będzie miała swojej pianki, bo już się nastawiła ;P najwyżej kupię jedną puszkę pianki Sabre i będzie trzymać w jednej ręce piankę a w drugiej inhalator i do dzieła
właśnie megasmig skoro zawsze podkreślasz, że Walther wcześniej był kiepski teraz jest lepszy, bo ma gaz Sabre etc, to dlaczego właściwie nie używasz Sabre, które jest w pewnym sensie oryginałem, a pewnie ciśnienie też ma niezłe, jednak cena o prawie 30 zł niższa...?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wrzuć zdjęcie chętnie bym obejrzał , bi nigdy nie widziałem .Pozdrawiam
Wystarczy, że wrócisz trzy strony wcześniej a zobaczysz nie tylko ARM II ;-)
Napisano Ponad rok temu
a zdjęcie zrobię może jutro i wstawię w wolnej chwili
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
B011 potwierdzam 1 szt cs 3% 50ml GAZ LOURD, a druga zależy od możliwości finansowych, bo ostatnio słabo z kasą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 8
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych
-
Bing (1)
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..