Pozwól że się z tym nie zgodzę. Dobry marketing (i rozpuszczalnik) to ma Fox Labs.Somebody - się ostatnio rozkręca HE HE HE , a ja nie mając ostatnio chwili przeleciałem po łebkach ostatnie posty i widzę tu tendencje do deprecjonowania marek w Polsce nie znanych.
To że ma się dostęp do Internetu NIE ZNACZY JESZCZE że ma się konkretna wiedzę co jest dobre a co NIE , a już tym bardziej co się sprzedaje w stanach , w jakich ilościach i kto wiedzie prym - !
Pierdzielenie że SABRE to najlepszy i NAJLEPIEJ SIĘ SPRZEDAJĄCY GAZ W STANACH - to BZDURA JAKICH MAŁO !!! i choć to firma o ugruntowanej pozycji to jednak stawiał bym na dobry marketing w relacji do jej FAKTYCZNEJ / aktualnej pozycji - ot i wszystko.
Osobiście jest wiele marek które w realu BIJĄ NA GŁOWĘ Sabre , chwilowo nie mam czasu na rozpisanie się na czynniki pierwsze jednak jak tylko pozamiatam w robocie , to wysilę się na takie porównanie
cizzia
Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A najlepsze ze jak gadalismy pod smietnikiem jakas kobieta chciala smieci wyrzucic wiec czlowiek z intera mowi ze lepiej on to zrobi
Mowiac krotko wpadki sie zdarzaja,moze trefna partia, polecam testowac kazdy nowy gaz. Sprzedaja tego Arm ll od cholery bo widzialem cale kartony. Sprzedawca mowil ze producent na 500 sztuk testuje 7 losowych, wiec pewnie mialem pecha. Ogolnie pogadalismy, bez paragonu i naklejki na gazie z data bezproblemowa wymiana, nie chowam urazy. Ten moj Gaz maja wyslac do producenta .
P.S sorki za bledy, pisze z telefonu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego nie kupię/kupimy Walthera? Po pierwsze to, że gazy z nowej serii są produkcji Sabre jest niemal pewne-wraz z nową serią wszedł ,,Home Defense" czyli odpowiednik gaśniczki na ludzi Sabre jak i ,,Bear Defense" czyli przemianowany Frontiersman. Żałuję, że zniknęła pianka bo to było coś w stylu PFHM-80 z flip-topem, 89ml udało się zmieścić w puszeczce 3oz. Ale cena też była coś ok 90 złotych a nie 40-50 jak przy PFHM więc różnica jest, szczególnie gdy ktoś używa gazu co najmniej raz na kwartał a w sezonie nawet raz w tygodniu.
Co do testowania miotaczy przed użytkowaniem to wychodzę z założenia, że kupując markowy gaz jest to bezcelowe, nowy to nowy, ja nawet po kilkusekundowym psiknięciu wymieniam na nowy a stary idzie do testów. I ciśnienie po kilku miesiącach w tym raz użytym już nie tak dobre jak w nówce. A w walce wszystko się liczy. Kupując gaśnice przeciwpożarowe też trzeba testować każdą przed użyciem? Coś tu nie tak.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe czemu Dzidki z Interu sprzedają UDAP bez opakowań ? a w U.S.A są w opakowaniach
Też o tym pomyślałem, to kolejne poparcie tezy ,,teorii spiskowej" sprzedawanych duplikatów UDAPa.
Napisano Ponad rok temu
W dniu dzisiejszym postanowiłem zamienić głowice od Sabre Red foam (wersja z twist on lockiem na bazie oleju)
A więc zdjąłem tą nieszczęsną jak dla mnie końcówke i założłem Flip-Topa od pianki Sabre H20
Udałem sie na test......co się okazało Flip top pasował idealnie .
Z puszki oddałem 8-9 konkretnych strzałów z pewnych 4 metrów.....moim zdaniem zwiekszył sie zasięg oraz wydajność miotacza
Jeżeli komuś przeszkadza Twist naprawde polecam go zamienić.
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie. To jest po prostu śmieszne że trzeba upewniać się że gaz ma tą formułę co trzeba i że nie jest przeterminowany.Co do psikania raz chmurą raz strumieniem to gdy się rusza miotaczem/na początku psikania coś takiego faktycznie występowało. Jednak rzadko, ogólnie o Sabre złego słowa nie powiem. Gdyby się uczepić to tylko to, że MK4 foam posiada mało substancji jak na taką objętość pojemnika. No i PFHM któremu to świetności brakuje tylko flip-topa.
Dlaczego nie kupię/kupimy Walthera? Po pierwsze to, że gazy z nowej serii są produkcji Sabre jest niemal pewne-wraz z nową serią wszedł ,,Home Defense" czyli odpowiednik gaśniczki na ludzi Sabre jak i ,,Bear Defense" czyli przemianowany Frontiersman. Żałuję, że zniknęła pianka bo to było coś w stylu PFHM-80 z flip-topem, 89ml udało się zmieścić w puszeczce 3oz. Ale cena też była coś ok 90 złotych a nie 40-50 jak przy PFHM więc różnica jest, szczególnie gdy ktoś używa gazu co najmniej raz na kwartał a w sezonie nawet raz w tygodniu.
Co do testowania miotaczy przed użytkowaniem to wychodzę z założenia, że kupując markowy gaz jest to bezcelowe, nowy to nowy, ja nawet po kilkusekundowym psiknięciu wymieniam na nowy a stary idzie do testów. I ciśnienie po kilku miesiącach w tym raz użytym już nie tak dobre jak w nówce. A w walce wszystko się liczy. Kupując gaśnice przeciwpożarowe też trzeba testować każdą przed użyciem? Coś tu nie tak.
Przetestuję swojego ARM II na dniach, dam znać. To jest moja druga puszka, pierwszą wypryskałem ćwiczeniowo nie zbliżając się do chmury. Bez względu na wynik testu więcej nie kupię.
Cizzia, kiedy orientacyjnie ruszy sklep? W tym roku jeszcze?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na prv masz tresc. Wyedytuj bluzgi i napisz jeszcze raz. WHD
Napisano Ponad rok temu
Kupiłem taki w Kalibrze, sprzedawca podaje, że zawartość MC jest 1,33%, strona producenta też sugeruje, że powinno to być 1,33/10%, na opakowaniu nie ma nic na ten temat, tylko, że "maximum strength"
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
jednak na filmiku, który był już nie raz omawiany na forum widać, że na puszce PFHM-80 jest napisane 10% OC 0,67%MC
Widać to dokładnie w 14 min 12 s
Na moim gazie nie ma takiej informacji, tylko data przydatności i nr seryjny. Czy ktoś z Was ma potwierdzone informacje ile ten gaz ma MC?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..