obciążniki na nadgarstki - podobno nie ma głupich pytań
Napisano Ponad rok temu
jakiś czas temu kupiłem takie obciążniki na nadgarstki i kostki. 1 kg. Ćwiczę w tym kopnięcia/wymachy nóg i takie tam "boksowanie z cieniem". Ale nie o to chodzi.
Będąc z natury leniwym człowiekiem wpadłem na pomysł, aby w ramach treningu łazić z tym po domu, wchodzić po schodach, i robić różne inne rzeczy, które się robi w domu (no wiecie, siedzicie na kanapie, podnosicie piwo albo pilota obciążona ręką i już ćwiczycie ;-) ).
I na serio pytam mądrzejszych kolegów, czy to ma sens - czy takie obciążanie nóg/rąk spowoduje wzrost siły/wytrzymałości mięśni? Czy raczej ryzykuję uszkodzenie stawów?
dzięki z góry; jeśli pomysł jest głupi to nie śmiejcie się za bardzo, ale o fitnessie i kulturystyce pojęcia mam średnie (czyt. żadne).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z dwóch bliskich kolegów, robiących takie zabawy jeden jest po operacji a drugiego na nią nie stać... chcesz wzmacniać? poczytaj choćby posty wyborowej (Piotra Szeligowskiego), pisał fajne rzeczy w różnych tematach na tym forumZa czasów kiedy bawiłem się jeszcze w karate, znałem pewne osoby, które tak postanowiły wzmacniać nogi (kopały z obciążnikami) - nie skończyło się to dobrze dla ich stawów. .
Napisano Ponad rok temu
Jon Snow, nie chcę cię naciągać na darmowe porady (ale od tego jest forum ;-) ) ale miałbyś jakieś rady na trening siłowy w warunkach domowych? Mam egzemplarz "Skazanego na trening", ale zastanawiam się, czy jeszcze można coś innego robić.
PS Za inne głosy w dyskusji też będę wdzięczny.
Napisano Ponad rok temu
Pavel Tsatsouline, Nagi Wojownik
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Olivier Lafaytrening siłowy bez sprzętu
Napisano Ponad rok temu
Okazuje się że jest tego sporo. Teraz trzeba się zdecydować który program u kogo wybrać ;-)
Napisano Ponad rok temu