Dieta redukcyjna od diabetologa :D
Napisano Ponad rok temu
w 2tygnidnie zruzcuil 6 kg sama dieta bez wysilku fizycznego
Oto ona :
I. ZESTAW
Śniadanie - sok pomidorowy, twaróg 100g, rzodkiewka 50g
Obiad - ryba gotowana 150g, fasolka szparagowa 100g, sałatka z
Pomidora
Kolacja - sałata 50g z sosem winegret, pomidor 1 szt. ser tofu 50g
II. ZESTAW
Śniadanie – sałatka z tuńczykiem 50g, 1 kromka chleba, 1 ogórek
kiszony, 50g papryki gatunek 1 (papryka sparzyć)
Obiad - kasza jaglana 30g, zapiekanka z kurczakiem 100g i
pieczarkami 100g
Kolacja - twaróg 80g z kiełkami i szczypiorem
III. ZESTAW
Śniadanie – 1 kromka chleba z szynką 40g, pomidor
Obiad - kapuśniak 200ml z kurczakiem 140g i natka pietruszki
(słodka włoska kapusta, jeden ziemniak)
Kolacja - sałatka z pomidora 2szt. z cebulą ½ kromki chleba z
avocado 3g, szynka drobiowa 50g
IV. ZESTAW
Śniadanie - kefir 200g z kiełkami (1 łyżka) 1 kromka chleba z
avocado 3g
Obiad - warzywa duszone 205g: marchew, kalafior, brokuły,
kukurydza, udko z kurczaka
Kolacja - ½ kromki chleba z plasterkiem wędliny 50g, pomidor
V. ZESTAW
Śniadanie - twaróg 80g z plasterkami szynki, marchew starta 5g
1 kromka chleba z avocado
Obiad - risotto: 30g ryżu, 100g kurczaka, 1 marchew, 1 łyżka
groszku zielonego, razem ugotować i zapiec 20 minut
Kolacja - ryba gotowana 100g, sałata 50g, pomidor, natka pietruszki
½ kromki chleba z avocado
VI ZESTAW
Śniadanie - sałata 50g, rzodkiewka 50g, pomidor 1 kromka chleba.
Obiad - zupa krupnik z natką pietruszki
Kolacja - ryż 30g, zapiekany z indykiem 100g i kalafior 200g
II KOLACJA (2200) – 1 kromka chleba z avocado 20g, pomidor
MIĘSO: tylko królik – indyk, cebulę sparzyć, pomidora obrać
Avocado, kurkuma ½ łyżeczki, rzeżucha 1 łyżeczka, kiełki – jedna łyżka
UŻYWAĆ W CIĄGU DNIA !!
Napój : codziennie rano, na czczo : 20-30g natki pietruszki, 1 łyżka oliwy, 100ml gorącej wody - zmiksować
II ŚNIADANIE - bułka wydrążona, avocado, szynka 1 plasterek, warzywo
PODWIECZOREK – sok pomidorowy 200ml z majerankiem, ½ kromki
chleba, 3-4 ząbki czosnku
W CIĄGU DNIA, 2L PŁYNÓW
1L wody przegotowanej,
2 herbaty z korzenia imbiru (1/2 łyżeczki startego imbiru na szklankę wody)
2 herbaty z laski wanilii
Czasami i ja sie wybire z nim do diabetologa i dowiedzielm sie klku ciekawych rzeczy
Nie jedzce platkow kukurydzinych - nestle corn flakes itp (szczegolnie gowniarze) - ponoc platki blokuja a nawet hamuja wchlanianie sie wapnia do kosci, mleko tez ponoc huja warte, lepiej sojowe nawet , oprucz tego fuzo przetrworo mlecznych jesc, roznego rodizaju oleji roslinnych, ser zólty ponoc fajna sprawa, mozna sobie zrobic zapieknae z peirsia z kurczaka anannasem i serem.
Co do chleba zytniego owszem bardzo zrowy itp ale ponoc w dzisjeszych czasach huja wart - sama chemia, najlepsze pieczywo - bulki grachamki.
ponoc bialy chleb jest juz lepszy niz dzisijeszy razowy. Ponadto wprowadzac urozmaicenai do diety nie sama piers z kurczaka ale wolowina itp. zandych kielbas parowek nie ruszac(ja nie ruszam:D) nie bac sie mieszac roslin z warzywami, jesc duzo salatek, rybki bardzo zrowe sa (wiadomo) serki wiejske ponoc super sprawa ;D Jak sie dowiem wiecej to dam znac
PS. Jezeli macie jakies pytania do dawajcie tutaj, ja je spisze i dam jej, powiedziala ze chetnie odpowie !!
Napisano Ponad rok temu
Co do uwag lekarki.. w sumie nic nowego- wszystko wiedzialem
Mozesz sie jej spyta o wplyw odzywek- bialek/gainerow, oczywiscie podkresl jesli nie zna konkretnych faktow lub nie jest pewna niech nie mowi nic
Napisano Ponad rok temu
glodowka to to nie jest
ok spytam sie
Napisano Ponad rok temu
juuzzz to od dawna tlumacze w zespole przychodni specjalistycznych robilem to wiem co pisalem o mleku ze w porownaniu do jogurtu/kefiru/maslanki jest najbardziej shitowe, a napewno nie mozna traktowac mleka jako zrodla bialka. i osoby starsze powinny unikac bo zle dziala na wapnomleko tez ponoc huja warte
no i dieta ma wszelkie podstawy dla osoby chorej, starszej takie jak duzo pomidorow w postaci soku czy salatki o czym juz dzis pisalem (jedzac pomidora unikniemy raka), ryby i oliwka czyli kwasy omega3 walczace z nadwaga i dzialajace na serce, zamiast typowych zrodel weglowodanow warzywa/owoce ktore maja ich mniej (ja sie fasolka nigdy najesc nie moge ), przetwory mleczne jak jogurt ktory jest kilka razy szybciej trawiony niz mleko a bakterie w nim zawarte ochraniają przewod pokarmowy, awiazku ze slabym stanem zdrownia mojego taty (srece itp) musi torseczke zgubic mieska (cukrzyce ma) jest na bardzo fajnej diecie
tez prawa bo tak naprawde bardzo trudno kupic jest typowy chleb z pelnego przemialu,a do razowcow dodaja pelno chemii bo prawdziwy zytni kosztowalby troszke wiecej niz te w sklepach , a takto kupujecie zapewne tylko te farbowane karmelem lub z lipnym przemialemCo do chleba zytniego owszem bardzo zrowy itp ale ponoc w dzisjeszych czasach huja wart - sama chemia
znajac podstawy dietetyki jak dla mnie dieta zadna rewelacja w sensie nic odkrywczego czego bym nie znal
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
I dowiedz się na temat trądziku a dieta. Wiadomo ostre przyprawy, białko, czekolada, sól, alkohol ale może powie coś nowego odkrywczego.
Napisano Ponad rok temu
widze ze macie informacje lekko heretyczce bo od dawna jakbyscie poszli do dobrego dermatologa dowiedzielibyscie sie ze tradzik z dieta niema nic wspolnego. wywoluja go przeciez bakterie na skorze i dlatego wszelkie preparaty sa wlasnie bakterio-grzybo bojcze a nie hamujące laknienie np na czekolade.I dowiedz się na temat trądziku a dieta. Wiadomo ostre przyprawy, białko, czekolada, sól, alkohol ale może powie coś nowego odkrywczego.
zreszta szybkie info w google i pierwsza znaleziona strona
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i macie jakby nie patrzec chociazby pierwsze 4 wyniki gdzie pisze ze niema udowodnionego takiego związku, ale spoks ja tez sie wyglupilem z tym jak bylem u dermatologa i dopiero ona mnie wysmiala i powiedziala ze wiekszy wplyw to juz ma to ze cwicze i sie poce i zatykam pory niz czekolada hehehe
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(jak sie przyjrzec krosty nie sa niczym wypelnione i nie odstaja prawie od skory z tego powodu, poprostu robi sie czerwona, swedzoca kropka)
a pryszcz dla porownania wyglada tak:
lub
w kazdym razie roznica jest bo uczulenie i tradzik leczymy innymi lekami
Napisano Ponad rok temu
nie mam więcej pytań hehe
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam sie. Ja z taka dietą dłuzej jak tydzień bym nie wytrzymał. Chyba, że ktos chce schudnąć to taka dietka pewnie jest ok.te diety to glodowki. na pewno nie dla ludzi trenujacych.