Quelq'un
Napisano Ponad rok temu
zapraszam do zapoznania się z kanałem YT. Kanał będzie zawierał filmiki głownie o tematyce kettlebell, może jakieś wyzwania, konkrusy. Na razie są filmiki z podstawowymi technikami kettlebell. Wkrótce będę starał się uzupełniać o kolejne.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jakies sugestie, pytania, spostrzeżenia mile widziane
Napisano Ponad rok temu
No jak gosciu tak operuje 2 32 kami to kozak ...
Napisano Ponad rok temu
Myślę o tym żebyś mówił o tym w tle i dzięki temu nie musielibyśmy słuchać twojego stękania
Napisano Ponad rok temu
Mówisz o goblet squat, tak? A czemu (ciekawość mi każe zapytać)?Dawaj Gobleta!
Tak.To jest 32 kg czajnik ? [...]
Masz rację ale nagrywać opisu ćwiczeń nie mam zamiaru- wole ćwiczyć. Jeśli są jakieś pytania to po prostu odpowiem. Moje "stękanie" nie jest zbyt ciekawe zdaję sobie sprawę ale pokazuje bardzo ważna rzecz- oddychanie w trakcie ćwiczeń- o którym często się zapomina. Dodatkowo pomaga zwiększyć napięcie choć tak naprawdę trudno to zweryfikować na filmie bo mógłbym oszukiwać.Mógłbyś do tego dodać jakiś opis ćwiczenia, na co to i po co i zwrócić uwagę na ważne szczegóły techniczne.
Myślę o tym żebyś mówił o tym w tle i dzięki temu nie musielibyśmy słuchać twojego stękania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Matee napisał/a:
Dawaj Gobleta!
Mówisz o goblet squat, tak? A czemu (ciekawość mi każe zapytać)?
a naczytałem się samych pozytywnych rzeczy, dlatego jestem ciekaw jak wygląda w pełni poprawnie robiony. Bo widziałem też kilka nieco różniących się wersji. Detalami, ale jednak.
Napisano Ponad rok temu
Jeden uniwersalnej serii ćwiczeń nie ma. Jeśli masz odpowiedni dobór odważników + poprawną technikę trzymaj się prostoty- swingi + get-up'y. Trudno mi odpowiedzieć na pytanie przy tylu niewiadomych (dostępny sprzęt, umiejętności, cel itp itd)[...] jest jakąś seria ćwiczeń na 15 minut dziennie dla początkującego? cel "smarowanie gwintow ".
Odpowiadając najkrócej jak się da: przy ćwiczeniach balistycznych zawsze- jeśli o to pytasz.odnosnie oddychania.. wydaje mi sie, czy bierzesz wdech przy schodzeniu na dol?
Ok. Nagram.[...]
Napisano Ponad rok temu
1. myslalem ze przy takich przysiadach w miare mozliwosci stopy powinny byc rownolegle a kolana lekko na zewnatrz?
2. myslalm ze tylkiem robi sie taki bardziej ruch jak do siadu na krzesle?
moze byc tak ze ty tak robisz a ja tego nie widze, brakuje mi tez mowiac szczerze rozeznania jak sie pracuje z tak ciezkimi kb.
Napisano Ponad rok temu
Spoko.hej, 2 rzeczy - ale pamietaj jestem grubym haterem przed kompem:) - pytam sie z ciekawosci;
1. myslalem ze przy takich przysiadach w miare mozliwosci stopy powinny byc rownolegle a kolana lekko na zewnatrz?
2. myslalm ze tylkiem robi sie taki bardziej ruch jak do siadu na krzesle?
moze byc tak ze ty tak robisz a ja tego nie widze, brakuje mi tez mowiac szczerze rozeznania jak sie pracuje z tak ciezkimi kb.
1. Przysiad zalezy od Twojej budowy i gibkosci. Moj wyglada tak jak na filmiku. Ogolnym standardem jest pozycja gdzie nogi sa rozstawione na szerokosc mniej wiecej bioder i lekko stopy odwiedzione na bok- kolano podarza w tym samym kierunku co stopa. Jednak tak jak mowie szczegoly zeleza od osoby. Przeciez kazdy jest inny
2. Mc/swing/itp (ruchy wykorzystujace "hip hinge")- ruch zblizony do siadania na krzesle. Przysiad to inna bajka. Na pewno sa rozne szkoly. Ty decydujesz, ktora wybierzesz. Naturalny przysiad to ruch w pionie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W jak najprostszy sposób. Jak najbardziej podstawowe ruchy. Bez udziwnień (maszyn, ćwiczeń uzupełniających itp).a w ogóle to ciekawi mnie jeszcze jak trenujesz, bo wygląda na to, że silny chłop jesteś.
Bo w prostocie siła, czyż nie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam kettla 24 i chetnie poznam jakies fajne zestawy do regularnego wykonywania w domu
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie tak samo tyle, że jednym. Napewno dogram film z jednym kettlem ale aktualnie nie mam czasu więc nie stanie się to w ciągu najbliższych 2-3 dni.Mam tylko jeden kettel (25kg). Pytanie, jak nim machać, w tych ćwiczeniach, w których ty używasz dwóch?
Progresja ze swingami (zakładam, że umiesz je wykonywać) + progresja pompki na jednej ręce i pistoletów + podciąganie?Jako ze oo wakacjach bede musial ograniczyc silke do minimum tez chetnie przerzyuce sie na jakis trening domatora.
Mam kettla 24 i chetnie poznam jakies fajne zestawy do regularnego wykonywania w domu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakub- progresja zalezy od Twoich umiejetnosci + dostepnych kettli. Generlanie swingi w duzych ilosciach a wstawania w malych. Trudno cos wiecej napisac.
I z dzisiaj:
+
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaki rozmiar rasha Manto?
- Ponad rok temu
-
sprzet do pomiaru tetna itd itp
- Ponad rok temu
-