hehe znalazł się mentor ;-) za dziesięć lat sam będziesz z piwem przed telewizorem .....a zmiana sam uciekłeś z Kyokushin bo jaj nie miałeś na mentną wodę więdz niegraj trwaldziela. Jak bym Ciebie postawił przez 10 godzin w Tesco za 6 netto po dwóch dniach byś mówił że to obóz koncentracyjny . Ćwierć intyligencie i cyniku ;-)Neofici zawsze sa najbardziej ....
Co chwila zmiana stylu, co chwila zmiana organizacji ... wieczni neofici
Opluwamy wszystko a tak naprawde warto sie zastanowic jaki poziom reprezentujemy sami ze nie potrafimy sobie poradzic mimo przeciwnosci losu ...
... moze wiecej wiedzy i umiejetnosci potrzeba w naszym kraju zeby sie wybic i do czegos dojsc ale naprawde dobra i ambitna osoba nie bedzie narzekac ... wybije sie w kazdych warunkach moze tylko wiecej wysilku bedzie w to potrzebowala wlozyc ..
Wszedzie jest dobrze gdzie nas nie ma ...
Panienki zle bo .... i tu litania .... a moze warto pomyslec ze inteligentna panienka po pewnym czasie ma dosc osoby ktora co chwila wali bledy jak przedszkolak - ja wiem teraz to sie nazywa dyslekcja, dysortografia ... kiedys to mialo inna nazwe ...
Moze woli osobe z ambicjami, wiedza i perspektywami a nie chwilowego buhaja ktory za 10 lat spocznie przed telewizorem z piwem w reku i ubrany w zonobijke i bedzie narzekal ze zly swiat nie dal mu mozliwosci sie wybic
Chcemy krytykowac innych przyjzyjmy sie najpierw sobie ...
Osob potrafiacych tylko srac na wlasne korzenie nikt nie zaluje a i kraj nie potrzebuje i mowi im sie tylko .. wypier.... na emigracje
No i poszlo bardzo personalnie. Trudno nie przyznac racji Martiusowi. To co Martius napisal o emigracji, to jest trafne spostrzezenie. Emigracja bywa forma ucieczki.
Rozumiem inhetosa, ze potrzebowal glebokiej odmiany. Jednak boli go to co musial w Polsce zostawic.
Ja w 2007 roku, po rocznym pobycie za granica, wrocilem do Bytomia i zastalem miasto bardziej zdewastowane niz rok wczesniej. Decyzje o wyjezdzie podjalem w 5 minut i potem do tego byla egzekucja. Bez zalu i dramatyzowania. Od ludzi ktorych trzeba nieustannie mobilizowac i kopac w dupe, zeby cos zrobili polecam trzymac sie z daleka. Oni sciagaja wszystkie wysilki w dol.
Jak ktos sobie wybiera robote w Tesco za 6 netto to widac mu to pasuje.
Jak by mnie ktos przed taka alternatywa posatwil, to raczej postawilbym kose na sztorc i zaczal scinac lby dopoki bym sam nie padl. Ale jak ktos ma zadatki na niewolnika to nim predzej czy pozniej zostanie.