Napadli go w domu, więc chwycił za nóż.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ciekawe, jak się skończy... ;-)
Napisano Ponad rok temu
przekaz w swiat idzie prosty- uda ci sie obronić odpowiadasz za obrażenia przeciwnika. Tymczasem załozenia obrony koniecnzej są inne
Napisano Ponad rok temu
"poza tym 34-latek atakował ich, gdy już opuścili jego mieszkanie i rzucili się do ucieczki."
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obrone przekroczyl w momencie, kiedy zaczol ich gonic, sad zawsze moze odstapic od wymierzenia kary itp.
Napisano Ponad rok temu
To juz bedzie linia obrony na wypadek procesu.
Obrone przekroczyl w momencie, kiedy zaczol ich gonic, sad zawsze moze odstapic od wymierzenia kary itp.
+1
zawszemoże sie bronić, że to był tylko odwrót taktyczny, tj biegli po bejsbole
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie należy popadać w skrajności. Są pewne granice tolerancji i choć prawo polskie nie jest doskonałe, to nie uważam, żeby stosowne było np. zastrzelenie z pistoletu kogoś, kto wyrwał kobiecie torebkę. Przekroczenie obrony koniecznej nie jest bzdurą, każdy kij ma dwa końce. Ważne jest, aby prokuratorzy potrafili realnie orzec stosowność użytych środków.Przekroczenie obrony koniecznej to dla mnie jakaś bzdura. Bandzior łamie prawo i w tym momencie dla mnie jest wyjęty z pod opieki kodeksów.
Jeśli ktoś ciebie uderzy w klubie a Ty mu oddasz i go znokautujesz to ok. Nie musisz mu od razu skakać po głowie, bo "Bandzior łamie prawo i w tym momencie dla mnie jest wyjęty z pod opieki kodeksów".
Napisano Ponad rok temu
Byl taki film na YT jak wlasciciel sklepu jubilerskiego odstrasza napastnikow i kiedy ci uciekaja strzela do nic - jeden w drzwiach dostaje w plecy - do konca zycia byl na wozku sparalizowany.Pudzian prezentuje dużo wyższy poziom techniczny od Sappa,
Pamietam ze w USA ani przez chwile nie bylo dyskusji o przekroczeniu obrony koniecznej a napastnicy podostawali wysokie wyroki.
Bojka w barze to 1 - noz ale ludzie, jak mi ktos w nocy wchodzi do domu gdzie spi moja zona i dziecko - to chce miec prawo go uwalic w drzwiach (czy sie nie posram przy tym to inne pytanie:)).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Byl taki film na YT jak wlasciciel sklepu jubilerskiego odstrasza napastnikow i kiedy ci uciekaja strzela do nic - jeden w drzwiach dostaje w plecy - do konca zycia byl na wozku sparalizowany.Pudzian prezentuje dużo wyższy poziom techniczny od Sappa,
Pamietam ze w USA ani przez chwile nie bylo dyskusji o przekroczeniu obrony koniecznej a napastnicy podostawali wysokie wyroki.
Bojka w barze to 1 - noz ale ludzie, jak mi ktos w nocy wchodzi do domu gdzie spi moja zona i dziecko - to chce miec prawo go uwalic w drzwiach (czy sie nie posram przy tym to inne pytanie:)).
Mowisz o tym.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Damski bokser
- Ponad rok temu
-
Podstawy prawne samoobrony ludzkim językiem
- Ponad rok temu
-
Jaka gaśnica?