Zapytamy CHT w Paryżu o opinię nt. tego, nad czym obecnie pracują Takeda, Endo i paru innych. Ciekawym odpowiedzi - o ile padnie...Druga część pokazu jest własnie najbardziej...ten tego...(aahhhm - ugryzłem sie w język)
Filmy,filmiki, pokazy 2
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Raczej zapadnie kłopotliwe milczenie.Ciekawym odpowiedzi - o ile padnie...
Napisano Ponad rok temu
Ale po co? o_O :nie:Zapytamy CHT w Paryżu o opinię nt. tego, nad czym obecnie pracują Takeda, Endo i paru innych. Ciekawym odpowiedzi - o ile padnie...Druga część pokazu jest własnie najbardziej...ten tego...(aahhhm - ugryzłem sie w język)
Napisano Ponad rok temu
Tegoroczny festiwal w Bercy - reprezentant aikido to Yoko Okamoto 6dan sensei.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie, mamy tutaj latajacego uke, ktore wykonuje 3/4 roboty, ale taki urok pokazow w bercy. tissier robil to od lat na te sama modle.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mi się podoba Aikido tej Pani, ale na moje laickie oko w porównaniu do pierwowzoru to jeszcze daleka droga.
Ninja skor Tissier sensei zrezygnował z Bercy to wysuń swoją kandydaturę reprezentacji ze Zrazikiem, cały Vortal Ciebie poprze
Bercy z 1990 r. pierwszy raz wczoraj widziałem:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i tu sie mylisz po trochuNinja każdy wie że... z Twojej ;-)
Bo ta Pani jest również ze stajni Ichiro Shibata shihan z Berkeley (czyli podobne aikido jak Birankai - T.K Chiba shihan. Pierwszy jest uczniem drugiego).
U Tissier była tylko dwa lata. A zaczynała aikidować w Hombu.
A tu proszę - Birankai summer camp.
Napisano Ponad rok temu
A mi ten pokaz się nie podoba nic a nic. Na koniec jeszcze uke wypuścił bokken z ręki przy formie Ashi Barai Ukibune...Bardziej mi sie podoba (chyba najbardziej) ten z roku 2005 i 2008.1 raz mi sie Tissier podobal hahaha jakoś tak z zyciem bylo
2005
2008
Szczególnie jak Bruno z Pascalem pozamiatali
Napisano Ponad rok temu
Twardziele...A tu proszę - Birankai summer camp.
Napisano Ponad rok temu
...albo potrafią właściwie padać :roll: ;-)Twardziele...A tu proszę - Birankai summer camp.
Napisano Ponad rok temu
A mi ten pokaz się nie podoba nic a nic. Na koniec jeszcze uke wypuścił bokken z ręki przy formie Ashi Barai Ukibune...
jak ci gwizdnę w kijek to tez może tak upuścisz :-)
żeby też nie wypominać rycia jo w matę podczas pewnego niedawnego egzaminu :-) haha :-)
co do pokazu, podoba mi się bo się mało garbi i ma dynamikę nie bazującą na szarpnięciu uke po zatrzymaniu
tylko na podpinaniu się pod ruch uke , a do tego mało sztywnej formy tylko trochę spontana...
czyli coś czego teraz jak na lekarstwo w szkole CH T
Napisano Ponad rok temu
...albo potrafią właściwie padać :roll: ;-)Twardziele...A tu proszę - Birankai summer camp.
a tam jakieś pady były :-)
na parkieciku można ćwiczyć, tylko czasami łokcie bolą :-)
Napisano Ponad rok temu
Rycie jo? Raz przyhaczyłem i co z tego. Zdaża sie każdemu,nawet shihanom przecież niejednokrotnie, wielkie halo...Zwłaszcza w momentach stresujących.
Napisano Ponad rok temu
No chcialbym Cię zobaczyć jak tak ogarniasz... Oj ciężko by było...i to dosłownie cieżko...albo potrafią właściwie padać :roll: ;-)Twardziele...A tu proszę - Birankai summer camp.
a tam jakieś pady były :-)
na parkieciku można ćwiczyć, tylko czasami łokcie bolą :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Aikido w Mma
- Ponad rok temu
-
ZAPRASZAM DO SEKCJI W WARSZAWIE
- Ponad rok temu
-
10-ty staż z Sensei Pascalem Guillemin - 25-26.02.2012
- Ponad rok temu
-
1 % dla Jacusia
- Ponad rok temu
-
Fotorelacja z pokazu hapkido Krakow 15.01. 2012
- Ponad rok temu
-
Staż w Warszawie z Pawłem Zdunowskim :)
- Ponad rok temu
-
Zaproszenie na cykl kursów edukacyjnych WOKÓŁ AIKIDO
- Ponad rok temu
-
Styczniowe warsztaty aikido z Markiem Podolczyńskim 4 dan!
- Ponad rok temu
-
staż wszechstylowy :-)
- Ponad rok temu
-
Polskie 6 dany
- Ponad rok temu