To po kiego podpuszczasz ludzi ? ;-) aż mi głupio że jak dziecko się dałem... ech ;]No i tu sie mylisz po trochu ...Ninja każdy wie że... z Twojej ;-)
Uke Tissiera na pokazach używa ostrego tanto?
Napisano Ponad rok temu
To po kiego podpuszczasz ludzi ? ;-) aż mi głupio że jak dziecko się dałem... ech ;]No i tu sie mylisz po trochu ...Ninja każdy wie że... z Twojej ;-)
Napisano Ponad rok temu
Smail, nie masz pojęcia o aikido Tissier, wybacz...Dyskusja jest jałowa w takim wypadku. Nie zamierzam sie rozpisywać. Miałeś okazje poznać to Cie nie było...Dwa razy...Raz sam szef a drugi jego asystent.
Rycie jo? Raz przyhaczyłem i co z tego. Zdaża sie każdemu,nawet shihanom przecież niejednokrotnie, wielkie halo...Zwłaszcza w momentach stresujących.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Smail, nie masz pojęcia o aikido Tissier, wybacz...Dyskusja jest jałowa w takim wypadku. Nie zamierzam sie rozpisywać. Miałeś okazje poznać to Cie nie było...Dwa razy...Raz sam szef a drugi jego asystent.
Rycie jo? Raz przyhaczyłem i co z tego. Zdaża sie każdemu,nawet shihanom przecież niejednokrotnie, wielkie halo...Zwłaszcza w momentach stresujących.
Młody jesteś, nie pamiętasz widać czasów jak się aikido trenowało bez maty :-)No chcialbym Cię zobaczyć jak tak ogarniasz... Oj ciężko by było...i to dosłownie cieżkoa tam jakieś pady były :-)...albo potrafią właściwie padać :roll: ;-)Twardziele...A tu proszę - Birankai summer camp.
na parkieciku można ćwiczyć, tylko czasami łokcie bolą :-)
mam nadzieje że moja wypowiedź była wystarczająco grzeczna żebyś nie musiał mi je...ćNie ma Szczepana pod reka, ale delikatnie przypominam, ze ja tez moge jebnac jezeli ktos przegnie na podstawie paragrafu 4 :>. Wiec mam serdeczna prosbe o zachowanie ... grzecznie prosze.
Napisano Ponad rok temu
I tu sie mylisz, trenowałem bez tatami również...Poza tym co mnie obchodzi co było kiedyś. Teraz jest teraz. Kiedyś ludzie jeździli maluchami a dziś mają mercedesy. Chcesz sobie żyć przeszłością to sobie żyj. Na legendzie daleko nie zajedziesz. Są młodsi teraz, niejednokrotnie sprawniejsi a Ty mi mówisz jak było kiedyś. Po kiego grzyba. 20 lat temu wiem jak było to mi starczy.Młody jesteś, nie pamiętasz widać czasów jak się aikido trenowało bez maty :-)
Twoja argumentacja jest dobra jak każda inna. A mi sie podobają pozostałe dwa bo jak na pokaz przystało są ułożone. Pokaz jest robiony pod publike, ma cieszyć oko zwykłych zjadaczy chleba, ma pieknie finezyjnie wyglądać a efektem pieknego rzutu z furkoczocą hakamą są oklaski. Tamten z lat 90 jest ok, ale chaotyczny, podoba się ale z punktu widzenia ludzi ktorzy nie są laikami, bo jest jak wspomniałeś mniej przewidywalny i dzieje się wiecej akcji a mniej układu choreograficznego. Tissier sie postarzał jak każdy w roku 90 miał 6dan i duzo testosteronu, był młodszy. Mógł sobie pozwolić na taką napieprzanke. Dziś jest dojrzalszy technicznie (i nie tylko), ciut wolniejszy (chociaz i tak jest szybki skubaniec) i skupia się na innych aspektach miast nawalanki. I to właśnie mi sie bardziej podoba niż to co było kiedyś. Jeśli mowisz o apektach ktorych na próżno szukać w jego dzisiejszym aikido to proponuje nastepnym razem jednak przyjechać na staż i przekonać sie na własnej skórze. Tylko nie wiem czy jesteś jszcze w stanie wykonać szybkie yoko ukemi :twisted: muahaha - no dobra ,sorry to była mała złośliwość z czystej sympatii do CiebieNiemniej nie więcej ten pokaz mi się podoba bo (wymieniłem) a inne nie bo - są inne :-)
taka argumentacja jest wystarczająca do wyjaśnienia dlaczego coś mi się podoba, a coś nie
Prawda? :-)
Napisano Ponad rok temu
Ja się nie mylę , ja domniemam na podstawie Twoich postów, skoro było inaczej to czemu piszesz ja napisałeśI tu sie mylisz, trenowałem bez tatami również...
Poza tym co mnie obchodzi co było kiedyś. Teraz jest teraz. Kiedyś ludzie jeździli maluchami a dziś mają mercedesy. Chcesz sobie żyć przeszłością to sobie żyj. Na legendzie daleko nie zajedziesz. Są młodsi teraz, niejednokrotnie sprawniejsi a Ty mi mówisz jak było kiedyś. Po kiezego grzyba. 20 lat temu wiem jak było to mi starczy.
Starzy wyjadacze...heh , Ja Cię proszę... Cały czas mam wrażenie że się tym podpieracie, że Wy młodzi to Wy młodzi tamto - nie wiecie jak było kiedyś, bo coś tam coś tam...Z całym szacunkiem ale -Żyj teraźniejszością!
Przejedź sie na staż, spotkaj, pogadaj, poćwicz - potem wnioski wyciągaj. Okazji jest od groma. Reszta to zwykłe pierdolenie. Fajne aikido jak każde inne. - w kwestii filmików
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oooo, Smailu! Pięknie powiedziane, lepiej bym tego nie ujał! ;-)He he, młody gniewny się znalazł w sumie to ciekawe który z nas bardziej żyje teraźniejszością pewnie się kiedyś okaże, albo i nie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ehh Ci Starzy...powinni już kapcie założyć i zdac sobie w koncu sprawę ,że to młodzi pracują na ich emeryturę.P.S. Ech, ci młodzi! Przez tych młodych świat na psy schodzi... ;-)
Nie pękaj lovelasie skutecznie omijam przeszkody jakie spotykam na swej drodzeWidzę że jesteś mocno na fali, przesz do przodu jak taran, fajnie, ale nie rozwal po drodze czegoś co może się okazać przydatne
Tez Cie lubie, mimo wszystkooki koniec przekomarzanek buźka Ninja :*
Napisano Ponad rok temu
NIe. Pewnie ma wyrozniac, ze to cos jest inne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cudze chwalicie - swego nie znacieRosyjski festyn
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]!
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu