w Zabrzu faktycznie jeśli aikido to tylko Tomek Suder.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Gwoli ścisłości, jeżeli w Zabrzu i jeżeli Aikido, to tylko Kamil Krzemiński i MOSIR
Napisano Ponad rok temu
w Zabrzu faktycznie jeśli aikido to tylko Tomek Suder.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W czym mają być dobrzy? Albo: w czym wy jesteście dobrzy? I jak ustalacie, kto jest lepszy?Jestescie tacy dobrzy ?
Napisano Ponad rok temu
Jestes Danielu pewny, ze tylko Mosir i tylko Pan Krzeminski
Jestescie tacy dobrzy ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tylko nie przesadź z tym myśleniem, bo żyłka Ci się napnie! ;-)Mysle,...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witaj Grzegorzu na forum, hmm... szczerze napisawszy, to spodziewałem się że dłużej wytrzymasz bez komentowania moich postów ;-)
Jestes Danielu pewny, ze tylko Mosir i tylko Pan Krzeminski
Absolutnie tak!Jestescie tacy dobrzy ?
Tak samo jak Akahige, nie rozumiem pytania... "tacy dobrzy" w czym? i na jakiej podstawie w ogóle można ocenić czy ktoś jest "dobry" czy nie?
Napisano Ponad rok temu
Tylko nie przesadź z tym myśleniem, bo żyłka Ci się napnie! ;-)Mysle,...
Zadałem proste pytanie, wystarczyła prosta odpowiedź. A wypowiadam się w takim temacie, jaki mnie akurat interesuje. :smile:
Napisano Ponad rok temu
I nie można tak było od razu? Teraz wiem, że aby się przekonać czy jesteście dobrzy, czy nie, wystarczy "się przejść". Nawet biegać nie trzeba. I jak tu nie kochać aikido? ;-)Wracając do pytania o tym czy "jesteście dobrzy czy nie" i w jaki sposób to sprawdzić to jest bardzo proste... Wystarczy przejść się na seminarium innego mistrza Yoshinkan Aikido...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zastanawiam się od kiedy jesteś takim znawcą aikido i naszej historii, że wręcz urastasz do rangi specjalisty
który tak wszechstronnie się wypowiada na różne tematy i cała Polska to czyta biorąc pewnie Ciebie z całym szacunkiem za wyrocznię Yoshinkan Aikido ?
Piszesz "pozwólmy ludziom przejść się do wszystkich dojo", ale sam godzisz w moje prawo do posiadania własnego zdania, po za tym, czy im ktokolwiek broni? Ja miałem okazję uczestniczyć w stażu Nishio i zaliczyć kilka ich treningów, a co Ty Grzegorzu wiesz na temat Nishio? Wcześniej wypisywałem się nawet w superlatywach na temat tego stylu, ale osobiście preferuję Yoshinkan, dlatego poleciłem Kamila, gdyby było inaczej zapewne zaczałbym trenować na Placu Krakowskim.Pozwólmy ludziom przejść się do wszystkich dojo i dać im wybór co im się podoba i gdzie chcą w Zabrzu lub gdzie indziej trenować, ale rzetelnie i sumiennie na zasadach uczciwej konkurencji informujmy opinię publiczną o wszystkich klubach bez zbędnej autoreklamy.
Rozumiem, że każdy swoje chwali. OK, nie ma sprawy.
Idąc Twoim tokiem rozumowania, "przechodzę się na staż Aikido" i spływa na mnie starożytna wiedza a propos mojego poziomu Aikido?Wracając do pytania o tym czy "jesteście dobrzy czy nie" i w jaki sposób to sprawdzić to jest bardzo proste Danielu. Wystarczy przejść się na seminarium innego mistrza Yoshinkan Aikido niż tego z, którym aktualnie współpracujecie i zaraz będziecie wszystko wiedzieli co i jak. Będziecie mieli swoją podstawę.
ba mam prawo obalać twoje opinie bo często świadomie lub nie, mijasz się z prawdą
Napisano Ponad rok temu
I nie można tak było od razu? Teraz wiem, że aby się przekonać czy jesteście dobrzy, czy nie, wystarczy "się przejść". Nawet biegać nie trzeba. I jak tu nie kochać aikido? ;-)Wracając do pytania o tym czy "jesteście dobrzy czy nie" i w jaki sposób to sprawdzić to jest bardzo proste... Wystarczy przejść się na seminarium innego mistrza Yoshinkan Aikido...
P.S. Z tą żyłką to był żart.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja przeczytałem, ale nic nie zrozumiałem. A zadałem tylko jedno proste pytanie ponieważ Pan Nakazawa napisał na początku:Nawet nie czytałem w całości tych kilkustronicowych wywodów.
"Miłej chęci ni chu, chu, nie zauważyłem, tylko od razu w mordę ( wirtualnie, na szczęście...). A najlepsze, że na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] napisano:Jeśli kogokolwiek interesuje szkołą Yoshinkan Aikido, genezą, różnicami oraz innymi kwestiami to z miłą chęcią odpowiem na wszelkie pytania i służę pomocą.
Aikido pozbawione jest również form rywalizacji takich jak zawody, bądź mistrzostwa gdzie dwie lub więcej osób udowadnia sobie kto jest lepszy. Forma rywalizacji niestety czasami wiąże się z zawiścią, zazdrością, chęcią udowodnienia za wszelką cenę drugiej osobie swoją wyższość i zachowaniem nie zgodnym z duchem „fair play”.
Napisano Ponad rok temu
Nie mam w zwyczaju grozić ludziom, pisząc o tym ze to Ty masz więcej do stracenia chodziło między innymi o to, że ja nie traktuje Aikido tak ambicjonalnie co jest moją niewątpliwą przewagą, szkoda że tego nie rozumiesz. A ja chociażby nawet teraz mogę sobie pozwolić na to żeby skonstatować Twój wywód jednym krótkim stwierdzeniem, mianowicie: tak Grzegorzu jesteś najlepszy....
P.S. Dalej chciałbym się dowiedzieć czegoś o "innowacyjnej metodzie treningu", zastosowaniu ostrych noży i łańcuchów w czasie treningów samoobrony i takich tam... ;-)
Tak jak z Polską reprezentacją.. chyba faktycznie pomyślę o zmianie stylu ;-)Miało być dobrze, wyszło jak zawsze.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu