bolące nogi po pracy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmm, dla relaksu może usiądzie na krześle bądź fotelu, powinno pomóc. 6H na nogach to nie jest tak znowu dużo, przyzwyczai się z czasem. ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pracuje w płaskim obuwiu. ma genetyczne skłonności do żylaków itp itd
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
siemano. moja kobieta ma obecnie prace "stojącą" i jest dziennie 6h na nogach w pracy. narzeka na ból nóg dość konkretny. co z tym robić?jak po pracy relaksować i jak zapobiegać??
To jakiś żart? Ludzie stoją po więcej i nic się nie dzieje... ja mam 12 godzin stania, czasem parę dni pod rząd, jak i dziewczyny ode mnie z pracy i jest spoko. Więc szedłbym z tym do lekarza, bo to chyba nie jest normalne, problemy z krążeniem, żylakami itd to nic ciekawego.
Napisano Ponad rok temu
Każdy ma inną wytrzymałość, więc nie jest powiedziane, że to niemożliwe po 6-cio godzinnym staniu mieć problemy. Jak napisał sheepman jego dziewczyna ma duże predyspozycje rodzinne do żylaków.To jakiś żart? Ludzie stoją po więcej i nic się nie dzieje... ja mam 12 godzin stania, czasem parę dni pod rząd, jak i dziewczyny ode mnie z pracy i jest spoko. Więc szedłbym z tym do lekarza, bo to chyba nie jest normalne, problemy z krążeniem, żylakami itd to nic ciekawego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sprawdzone metody to:
- jeśli to możliwe zainstalowanie w sąsiedztwie jakiegoś krzesełka + system zmianowy, tj. jeśli nie ma tłoku klientów, przy kasach stoi jedna osoba, druga sobie odpoczywa
- jeśli nie jest możliwe korzystanie z krzesełka, to można mini taboret steper lub pudło zamontować, na którym się opiera jedną nogę (na zmianę) - to przynosi ulgę
- dodatkowo kiedy się stoi, nie stoi się na przyblokowanych kolanach, tylko drepcze w miejscu
Po powrocie do domu:
- kładziemy się na plecach unosimy nogi
- można robić rowerek
- wiele dziewczyn wykonuje kręcenie stopami (naprzemienne w tej pozycji) - to też niektórym przynosi ulgę
Po pewnym czasie człowiek się do stania przyzwyczaja. Są też środki profilaktyczne przeciw żylakom dla kobiet pracujących w takich warunkach powyżej 30 roku życia. Maści nie warto, chyba że najtańszą z kasztanowca, w celach lepszego poślizgu przy masażu nóg. Substancje czynne przeciwbólowe/przeciwzapalne raczej nie przenikają przez skórę, więc jest to na ogół strata kasy.
Napisano Ponad rok temu
byłeś kiedyś w odzieżówce sieciówce i widziałeś tam krzesełko albo możliwość korzystania ze stepera itp?? tam się śmiga cały czas i coś robi. za pozostałe rady dzięki przekaże !!Czyli robota za ladą.
Sprawdzone metody to:
- jeśli to możliwe zainstalowanie w sąsiedztwie jakiegoś krzesełka + system zmianowy, tj. jeśli nie ma tłoku klientów, przy kasach stoi jedna osoba, druga sobie odpoczywa
- jeśli nie jest możliwe korzystanie z krzesełka, to można mini taboret steper lub pudło zamontować, na którym się opiera jedną nogę (na zmianę) - to przynosi ulgę
- dodatkowo kiedy się stoi, nie stoi się na przyblokowanych kolanach, tylko drepcze w miejscu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ból w kolanie
- Ponad rok temu
-
Pulsometr
- Ponad rok temu
-
Nie jedzenie
- Ponad rok temu