Kręcz karku
Napisano Ponad rok temu
Kręgosłup, barki i kolana. Do tego szeroko rozumiane zaburzenia " z układu nerwowego".
Napisano Ponad rok temu
Jak tam Kriss Twoje badania, ostatnio chyba chciałeś coś z dziećmi robić? Tzn jakieś ćwiczenia, pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Nie korzystaj z internetowych rad odnośnie leczenia. Bo to że komuś coś pomogło nie znaczy że tobie może zaszkodzić. Jeżeli chodzi o bólu kręgosłupa przyczyn jest bardzo dużo i to czym leczy się jedną, drugą można znacznie pogorszyć. W szczególności kiedy ma się takie objawy jak ty. Do lekarza poszedłbym po skierowanie na RTG a jak się da to na rezonans a potem do dobrego fizjoterapeuty.
Jasne, że skorzystam z lekarza i to pewnie dwóch specjalności. A tutaj się pytam, bo chciałbym wiedzieć jakie inni mieli doświadczenia i czego mogę się spodziewać.
Napisano Ponad rok temu
Witajcie, ja będę obstawał przy ćwiczeniach lekkich i uzupełniających dla wszystkich, Tai Chi, Qi Gong i temu podobne. Uważam, że przy twardych stylach dobrze jest kompensować je miękkimi sztukami, pozdrawiam.
Jak tam Kriss Twoje badania, ostatnio chyba chciałeś coś z dziećmi robić? Tzn jakieś ćwiczenia, pozdrawiam.
Myślałem nad jogą, ale to jak będę wiedział co jest i czy mogę ją robić.
Napisano Ponad rok temu
Witajcie, ja będę obstawał przy ćwiczeniach lekkich i uzupełniających dla wszystkich, Tai Chi, Qi Gong i temu podobne. Uważam, że przy twardych stylach dobrze jest kompensować je miękkimi sztukami, pozdrawiam.
Jeszcze musi pasować do charakteru ćwiczącego , do tego nowe wzorce ruchowe niekoniecznie mające zastosowanie w walce. Jednym pasuje innym nie.
ps. dzięki, mam kilka programów łączących biomechanikę praktyczną (taką do życia) z treningiem gdzie eliminuje się kontuzje. Tak teraz dopieszczam zanim wypuszczę na rynek
Napisano Ponad rok temu
A co do samego kręczu, najlepszy delikatny masaż doraźnie i szukanie przyczyny głębiej jeśli utrzymuje się długo.
Napisano Ponad rok temu
Co do wspomnianego kręczu szyi to jest to termin bardzo ogólny i bez badań oraz fachowca może być problem. Tym bardziej że objawy nie są wcale łagodne. Mocnych objawów z układu nerwowego nie powinno się lekceważyć.
Napisano Ponad rok temu
a mnie napieprza jak cholera i drętwieje mi całe pasmo mięsni od karku, przez łopatkę aż do dłoni
o co może chodzić?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Cukier, fruktoza
- Ponad rok temu
-
Złamanie kompresyjne hilla-sachsa
- Ponad rok temu