Tak, to nie było na miejscu z lekka...Zapytam się tak z dzikiej ciekawości o jedną rzecz- co to za egzaminy były? Słyszałem że przewodniczący komisji egzaminacyjnej robił jakieś głupie docinki w stosunku do niedosłyszącej osoby zdającego na 3ci dan.
Dlatego też musiałem z osobna powtarzac niemalze " na ucho" Erniemu jaka padła komenda.
I z tego miejsca nalezy się opierdol ludziom siedzącym na widowni -
Nie na miejscu jest śmianie się z kogokolwiek i z jakiegokolwiek powodu na egzaminach!!!. Zachowanie co najmniej żenujące i umniejszające. Zwłaszcza że jesli chodzi o egzamin Erniego, był bardzo dobry co odczułem na własnej skórze...
Zatem apeluję do ludzi ktorzy bedą w przyszłości oglądać/uczestniczyć w egzaminach - WIECEJ OGŁADY I SZACUNKU!
Egzamin jest demonstracją tego nad czym pracujemy latami. Swoistym pokazem kultury, ogłady oraz etykiety i tak samo dotyczy aikidoków biorących czynny udzial w egzaminie jak i oglądającym z ławki.
Wbijcie to sobie do głowy...
Ano dotarliCzy wszyscy szanowni uczestnicy dotarli szczęśliwie do swych domostw?
Dziekuję , ze strony swojej jak i uczestników z mojego klubu,klubowi Shin Dojo z Poznania za dobrą organizację stażu. Narobiliście sie przy tym jak cholera