UFC 128 - spojler
Napisano Ponad rok temu
Totalna, całkowita dominacja tego drugiego w każdym aspekcie walki.
Dawno nie widziałem tak bezradnego Shoguna.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tu walka Shoguna vs Jones:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Nie oglądałem walki Barbozy, ale chyba niezła jatka skoro dostała tytuł walki wieczoru. Poza tym fajnie zaprezentował się faber, manatki wreszcie spakuje Mirko (jego walki po prostu męczą oczy) a Schaub za 2-3 walki będzie walczył o tytuł.
Napisano Ponad rok temu
Żal i szkoda. Petardę dostał trochę na fuksie, ale Schaub był lepszy.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli Jones pokona Rashada (a powinien, mimo, że znają swoje sztuczki), to pozostaną już tylko Anderson Silva i GSP. W pierwszej kolejności chyba Anderson, bo mniejsza między nimi różnica wagi. Pytanie tylko, czy Jones będzie zbijał, czy Anderson przybierał na masie. Natomiast z GSP juz musieliby się spotkać po drodze... tak czy siak będzie bardzo ciekawie. :twisted:
CroCop, uważam, pokazał się lepiej niż w poprzednich walkach, a cios w szczękę każdy może wyłapać. Zawiedli mnie trochę Marquardt i Faber, spodziewałem się bardziej ekscytujących walk, choć bardzo złe nie były.
Całościowo gala raczej z tych średnich.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mirko, kurde szkoda. To byl kiedys moj idol, za czasow pride, obecnie niech sobie da juz spokoj. Szkdoa zdrowia.
Napisano Ponad rok temu
Kwestia przyszłych wyzwań - wydaje mi się, że dla Jonesa bardziej sensowny jest ruch w górę. Myślę, że spokojnie może tam rywalizować. Zejście niżej to już totalne nieporozumienie - jest wystarczająco duży już na LHW. Z tego powodu to prędzej Silva wskoczy wyżej (w czym ma już doświadczenie, demolował przecież m.in. innego dużego LHW Forresta) a o walce z GSP możemy zapomnieć. To już przegięcie.
Napisano Ponad rok temu
Mirko, kurde szkoda. To byl kiedys moj idol, za czasow pride, obecnie niech sobie da juz spokoj. Szkdoa zdrowia.
A co on Adam Małysz, że wie kiedy odejść?
Jones ma bardzo nie przyjemny styl walki, poza tym przypomina mi Bonjasky'ego :wink:
Kurde jakie on ma chude te nogi, może jakby Rua zastosował low kicki jak African Assasin...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym nie jestem miłośnikiem łokci, ale co kto lubi.
Napisano Ponad rok temu
dominacja calkowita, jak sie shogun pod sam koniec walki cofal pod klatke to moja mysl byla - o kurwa, wyglada jakby 2 kategorie wagowe byly roznicy...
przy czym kwestia wagi, czy raczej zasiegu to taka pol prawda, czy gowno prawda.
jones byl po prostu duzo lepszy.
z tym, ze shogun juz pod koniec pierwszej rundy sie slanial na nogach.
moje kolejne, czy raczej wczesniejsze w tej walce skojarzenie bylo 'kurwa, jak w drugiej walce z colemanem'
te glupie zejscia do nog przy tym takim polowicznym zajsciu za plecy tez totalnie z dupy, nie rozumiem w ogole momentami co on tam robil
gala im wyszla dluga. sporo decyzji i walk konczacych sie juz pod koniec przepisowego czasu. chociaz w porownaniu do wczorajszego ksw to i tak niezle
brak fajnych poddan, przynajmniej w tej glownej czesci. za to ko na mirko mimo iz bolesne, to ladne. niech on juz odejdzie. mimo tego ze do czasu ko radzil sobie dopuszczalnie, to widac ze to juz nie jest to.
edyta:
rozwazanie jonesa jako przeciwnika dla gsp, mimo calej sympatii shabu ale moge skwitowac tylko tak -->
gsp bedzie krecil jak tylko sie da zeby nie walczyc ze spiderem, a co mowic o ciezszym i ogolnie wiekszym jonesie.
tu dysproporcja jest tak duza, ze w zaden sposob ta walka nawet dla fanow nie miala by duzego sensu.
Napisano Ponad rok temu
1) To nie GSP kręci, tylko Joel Silva i Dana White.rozwazanie jonesa jako przeciwnika dla gsp, mimo calej sympatii shabu ale moge skwitowac tylko tak -->
gsp bedzie krecil jak tylko sie da zeby nie walczyc ze spiderem, a co mowic o ciezszym i ogolnie wiekszym jonesie.
tu dysproporcja jest tak duza, ze w zaden sposob ta walka nawet dla fanow nie miala by duzego sensu.
2) Jeśli tak by się stało, że Jones pokonałby Andersona w jego własnej wadze, to kto inny by mu został - Sonnen? Maia? Griffin? No, może Maia by jeszcze miał jako taki sens. Niektórzy na pewno dorzucą Belforta, ale według mnie on już nic nie zwojuje w UFC.
3) Po zbiciu swojej wagi do kategorii Andersona, Jones musiałby w niej pozostać do następnej walki, w związku z czym nie chodziłby w swojej naturalnej wadze i nie przybrał za dużo po ważeniu. GSP natomiast miałby klika miesięcy na nabicie tych 15 funtów, w związku z czym dysproporcja nie byłaby wcale taka wielka.
Napisano Ponad rok temu
Tymczasem odpowiedzi na drugi punkt brak.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
UFC 128
- Ponad rok temu
-
FIGHTOGRAPHY's na życzenie (video)
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Strefy Zachodniej Amatorskiego MMA
- Ponad rok temu