I MP w Brazylijskim Jiu-Jitsu pod PZJ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Polecam część 2, gdzie jest dużo związków od sportów walki, ale też inne, gdzie są takie pozycje jak związki sportu psich zaprzegów czy skibob (???). Paru ludzi mogłoby za to lecieć do Lizbony czy gdzieś zamiast ze swoich - uciułanych.
Pomijam stypednia za wyniki i dotacje z innych tytułów.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
aża kto miałby poświęcać swój wolny czas i pieniądze na tworzenie struktur związkowych? dla większości z nas bjj to ...... hobby.
Napisano Ponad rok temu
Otwartych Międzynarodowych Mistrzostw Polski BJJ
jak rozumieć sformułowanie międzynarodowe mistrzostwa polski
"miedzynarodowe"
Mistrzostwa Polski to impreza, która wyłania najlepszego polskiego zawodnika w BJJ w danej kategorii wagowej i open tak?
podkreślam Polaka
co więc oznacza miedzynarodowe??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Każdy zawodnik posiadać musi:
aktualne badania lekarskie (sportowe).
ubezpieczenie NW
dokument tożsamości- w przypadku niepełnoletnich zgodę rodziców lub opiekunów na
udział w w/w zawodach
Zawody odbywać się będą na niżej pokazanym obiekcie. Już dziś wszystkich serdecznie zapraszamy!
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [/grafika]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pod koniec grudnia trzeba by zrobić turniej o nazwie "Mistrzostwa Poslki Mistrzów Polski"
wyłoniła by mistrza ze wszystkich mistrzów
swoją drogą wynika z tego ze mistrzem polski moze zostać brazylijczyk czy pekińczyk obojętnie...
skoro regulamin na to pozwala to ok , tylko jaki to Mistrz Polski jeśli nie jest Polakiem ????????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja mogę w klubie zrobić sobie mistrzostwa Brazylii i mogą startować tylko osoby z mojego klubu. Mogę? Mogę.
Podobnie jest z Mistrzostwami Europy w Lizbonie. Nazwa jak nazwa. Każdy może zrobić mistrzostwa Europy w bjj bo na razie związki "narodowe" nawet jeżeli są to nie są skupione w organizację międzynarodową na tyle silną by nazywać to Mistrzostwami Europy. A eliminacje krajowe gdzieś do tych ME były bo przegapiłem.
Tu akurat trzeba się zgodzić z Toshi.
My mamy w Polsce 1 Mistrzostwa Polski bo tak się "umówliśmy" i tak jest to "uznawane".
I tyle. Ja tylko bym akurat uznawał tytuł tylko w 1 najwyższej kategorii tj. czarnych pasów.
Napisano Ponad rok temu
- wg mnie na takiej imperzie jak Mistrzostwa Polski czyli najwazniejszej imprezie w sezonie, wyłaniającej mistrza Polski powinno byc wymagane obywatelstwo polskie
Gdyż MP to impreza dla Polaków !!!!
wspomniane Mistrzostwa europy przez Mistica to też parodia gdyż dotyczą one europejczyków na co wskazuje sama nazwa !!!!
Od mieszania kontynentów czy krajów poza europą są Mistrzostwa Świata czy olimpiady.
Przez takie podejście organizatorów imprezy takie jak Mistrzostwa Świata czy Europy a nawet Polski tracą swój urok i założony sens.
Napisano Ponad rok temu
Ale turniej mistrzów polski byłby dobry hehe
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BJJ Tampere
- Ponad rok temu
-
rozciąganie a rozgrzewka
- Ponad rok temu
-