Co aikido ma wspolnego z walka?
Napisano Ponad rok temu
Alez ten od aikido po prostu nie chciał go zabić...http://www.wykop.pl/link/930265/jak-ponizyc-mistrza-aikido/
Jak widać temat skuteczności Aikido wypłynął na wykop.pl, czyli prawie do mainstreamu. Cóż, jeśli ktoś reklamował Aikido jako skuteczną formę walki/samoobrony, to chyba ma się czego tłumaczyć. Poza tym - pierwszy post, więc witam wszystkich!
Napisano Ponad rok temu
Jak poniżyc mistrza aikido...wooow. Co za idiotyzmy...Wrestler ponizyl jakąś chudzine. Jest się rzeczywiscie czym chwalić...Przyjdzie chudy kolo z muay thai i ponizy wrestlera...co za żal, szkoda słow.
Napisano Ponad rok temu
Ps: Ja pierniczę, ostatnio byłem tu z 6 lat temu, a tu ciągle trwa faza zaprzeczania?
Napisano Ponad rok temu
A juz w ogole tytuł filmiku...Co to ma wspolnego z poniżeniem? Po prostu go pokonał...To wstyd zostać pokonanym? Nie, prosze, nie odpowiadaj... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bracie, nawet nie masz pojęcia, z czym i o czym można dyskutować w dziale AIKIDO tego forum... ;-) :roll:Zwłaszcza, że w treningu aikido nie ma nic, co mogłoby przygotować przeciwko zastosowanym tutaj technikom zapaśniczym. Z tym chyba nie sposób dyskutować, prawda?
Najlepsze jest to, że ten grappler na początku wcale nie zastosował jakichś ekstra technik zapaśniczych. Aikidoka wyciągnął przed siebie rękę, nie wiem po co. Tak się (mniej więcej) robi przy technikach z ataków "ushiro". Zapaśnik potraktował tę rękę jak cios prosty, zbijając ją swoją lewą, robiąc jednocześnie zejście z linii ataku (!) i wykonując coś, co w aikido nazywa się "ushiro dori" i jest zaliczane do ataków. Przeciwko takiemu atakowi jest w aikido kilka technik, prawda? Trzeba je tylko zrobić przed tym "rear takedown-em", przy pomocy którego Pan Zapaśnik sprowadził "walkę" do parteru.
Ale Pan Aikidoka niczego nie zrobił, bo mu nie zależy, ponieważ prawdziwy aikidoka ( w odróżnieniu od aikidoki-frustrata ) nie zajmuje się czymś tak niepoważnym, jak walka. Zasada ta nie dotyczy forum, gdzie występują wszystkie kroki algorytmu skutecznej walki czyli: rozpoznawanie silnych i słabych stron przeciwnika, ukrywanie własnych zamiarów, ograniczenie aktywności przeciwnika w ataku i obronie, wreszcie - wykonanie decydującego ataku i zakończenie walki.
Tak więc, nowy kolego - strzeż się! Albowiem nie znasz dnia, ani godziny, w której dostaniesz wirtualnego kopa w jajca! ;-)
Oczywiście, z tym poniżeniem to przesada, wszystko odbyło się w przyjaznej atmosferze, nie wyczułem zapachu moczu z zagęszczonym testosteronem do oznaczenia terytorium samca alfa, pan zapaśnik ładnie się ukłonił, a pan aikidoka serdecznie się uśmiechał...
Napisano Ponad rok temu
Ps: Skoro aikido nie zajmuje się takimi niepoważnymi rzeczami jak walka, dlaczego jest reklamowana jako skuteczna/efektywna forma samoobrony? Jeśli w tym procederze bierzesz udział i jednocześnie wypisujesz takie rzeczy, to znaczy, że jesteś Waść hipokrytą. A kop w jaja? Tak jak każda technika walki, w przypadku aikidoków może być jedynie wirtualny, więc jestem całkiem spokojny o moje skarby rodowe
Napisano Ponad rok temu
Ps: Skoro aikido nie zajmuje się takimi niepoważnymi rzeczami jak walka, dlaczego jest reklamowana jako skuteczna/efektywna forma samoobrony? Jeśli w tym procederze bierzesz udział i jednocześnie wypisujesz takie rzeczy, to znaczy, że jesteś Waść hipokrytą.
No to Cię pojechał, Akahige, hipokryto Ty
Napisano Ponad rok temu
Nie ma sensu zaczynać od początku tego co już było pisnane. A najprawdopodobniej było tu już wszystko.
Napisano Ponad rok temu
Juhasie, Kolego mój wielce szanowny, nie i jeszcze raz nie! Niech chłop pisze, niech się kłóci z Akahige. Może jeszcze Randall się dołączy i mort gościnnie. Może nic nowego ta dyskusja nie przyniesie, ale ile zabawy i radości da osobom śledzącym wątek. Nie odbieraj ludziom odrobiny przyjemności ;-)Nie ma sensu zaczynać od początku (...)
Napisano Ponad rok temu
ok, jaglądne za jakieś dwa miechy zobaczę co dalej - idę trenować.....miłęgo gadania
Pozdro
PS....Lechu to tym masz już 45 lat :roll: - stary pierniku he he.....pozdrowienia dla aikidoków z Kołobrzegu...
Napisano Ponad rok temu
To szerokie pojęcie kolego. Forma samoobrony to nie konfrontacja z zapasnikiem czy tez z zawodnikiem MMA. Nie mylcie pojęć. Skuteczną samoobroną może być także zwykla łyżka stołowa. Nie mow mi ze aikido nie wystarczy jako forma samoobrony na nagrzanego menela chociazby...Tyle w kwesti samoobrony...nie rozpatrujmy tego jako skutczną sztuke walki do zawodów MMA...a Wy sie kurna upieracie przy swoim dalej...Przeciez to idiotyczne. Juz pominę fakt że WSZYSTKO juz zostalo powiedziane. Nie ma sensu drążyć tego tematu. A najlepiej by bylo go zamknąć w cholere...forma samoobrony?
Napisano Ponad rok temu
No. Normalnie zrobił mi z dupy wiatrak! Jeszcze nie doszedłem do siebie... ;-)No to Cię pojechał, Akahige, hipokryto Ty
Ale zauważcie, drodzy koledzy i koleżanki, że jak tylko przestajemy dyskutować o skuteczności, forum pada na pysk. A najwięcej do powiedzenia maja wtedy ci, co deklarują, że nie mają nic do powiedzenia w temacie skuteczności. :roll:
Napisano Ponad rok temu
A czego się spodziewałeśeeech....a tu dalej to samo
Młodzieniaszek się odezwał Dzięki, w imieniu swoim i reszty. Wciąż w małym Szczecinie?PS....Lechu (...) stary pierniku he he.....pozdrowienia dla aikidoków z Kołobrzegu...
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
http://www.wykop.pl/link/930265/jak-ponizyc-mistrza-aikido/
Jak widać temat skuteczności Aikido wypłynął na wykop.pl, czyli prawie do mainstreamu. Cóż, jeśli ktoś reklamował Aikido jako skuteczną formę walki/samoobrony, to chyba ma się czego tłumaczyć.
Ja może nie powinienem tego pisać, ale czytając takie posty zwyczajnie czuję się lepszy
I se tak myślę, Boże daj mi więcej w życiu takich ludzi którzy swoje poglądy kształtują na podstawie jednego filmiku z youtuba czy wrzuty, a życie będę miał o wiele prostsze
Napisano Ponad rok temu
Kiod, nie ma sprawy, dawaj tu jakiś filmik ( albo dwa ) z aikidoką pokonującym grapplera. Może być Anderson Silva ( przecież uczył go sam Steven Seagal ). ;-)I se tak myślę, Boże daj mi więcej w życiu takich ludzi którzy swoje poglądy kształtują na podstawie jednego filmiku z youtuba czy wrzuty, a życie będę miał o wiele prostsze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a po co? przeciez one tez nie są skuteczne.Qrczaki, lepiej weźcie sobie poprzyklejajcie plastry aikido do czoła
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
-
Bing (1)
10 następnych tematów
-
tatami rozjeżdżami :)
- Ponad rok temu
-
Kolejne odejście...
- Ponad rok temu
-
Warszawski Festiwal Sportów Walki
- Ponad rok temu
-
Proponuję coś na wyluzowanie...
- Ponad rok temu
-
Staż w Wałbrzychu
- Ponad rok temu
-
Prośba o relację z Mistrzostw w Chinach
- Ponad rok temu
-
Pij mleko - będziesz wielkim aikidoką :)
- Ponad rok temu
-
Rozwazania o robieniu video z tanto
- Ponad rok temu
-
czy warto zapisać się za combat aikido ???
- Ponad rok temu
-
czy warto zapisać się za combat aikido ???
- Ponad rok temu