2KC
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo musisz opic sie wody ile wlezie jak sie mocno strules alkoholem, pijesz wody ile dajesz rade, po chwilce cie wyrzuca do kibla i wyplukujesz z siebie wiekszosc, pijesz wode dalej ile wlezie, po chwilce znow cie wyrzuca do kibla i wyplukujesz z siebie reszte, jak juz masz pusty zoladek to pijesz wode i uzupelniasz sie, bo jestes w cholere odwodniony, nie jest to przyjemne ale skuteczne
ale to w przypadkach kiedy mocno sie przesadzilo z alko
Ja tak czasem mam nawet jak nie przesadzam. Poprostu wypijam z 4-5 piw i sie strówam. Ale może to i dobrze
Napisano Ponad rok temu
BTW, kiedys sie pytales o prostowanie przegrody, mi sie przypomnialo, na za dwa tygodnie mam termin, to zdam relacje
Napisano Ponad rok temu
ten 2KC to jest niezdrowy bo wlasnie sprawia ze mozesz wypic wiecej? czy moze ma w sobie jakies niezdrowe gowno ktore szkodzi naszym slowianskim organizmom ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To albo bardzo rzadko pijesz albo jestes jakims wybitnym przypadkiem nietolerancji alkoholu :-) Bo jak pamietam to kawal chlopa z Ciebie i po 4 piwkach to nie powinienes latac do kibla, no chyba ze wszystkie wypijasz w ciagu dwoch minut
BTW, kiedys sie pytales o prostowanie przegrody, mi sie przypomnialo, na za dwa tygodnie mam termin, to zdam relacje
Rzadko pije. Poprostu nie bawi mnie upijanie sie. Nawet jak sie upije i nic nie wywine to mam morał że wogóle za dużo wypiłem
A propo przegrody to ja mam pod koniec wrzesnia - prostowanie plus plastyke.
Zdaj relacje, będe wiedział w jakimś stopniu co mnie czeka i trzymam kciuki za pomyślnośc zabiegu
Napisano Ponad rok temu
no dym papierosowy standardowo poteguje kaca, do tego jeszcze piwo z kija (rozwodnione), kilka piwek w knajpie w oparach i rano mnie zwykle leb napieprza
Właśnie dlatego przestalem pić w zadymionych knajpach. Czułem się po tym fatalnie. Dym plus piwo z kija, po którym zawsze bolała mnie głowa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Alternatywna teoria - zwiększone dawka CO2 powoduje podtrucie organizmu (a alkohol ma tu niewiele do dodania).
Pewnie obie teoryje są w jakimś stopniu prawdziwe.
Napisano Ponad rok temu
czyli jak wypije piwo i zapije wodą gazowaną to będzie większy kac?
brudne przewody?
;o
imo to jakiś urban legend i na siłę się staracie wymyślić teorie by plotka stała się prawdą
przecież jak dolejemy wody do piwa to będzie mniej alkoholu = mniejszy kac
Napisano Ponad rok temu
To nie ma zwiazku z iloscia alkoholu w piwie, tylko z jakoscia piwa, jesli piwo z kija jest rozwadnianie to robia sie zwykle szczochy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jasno napisane jest zeby lyknac tabsa przed chlaniem i (chyba) dwie w trakcie w odstepach godzinki czy ilus...
ja zawsze na konkretnych melanzach tak robilem jeden tabs godzinka przed chlaniem, jeden po kilku glebszych i jeden pod koniec albo po. i zero kaca na drugi dzien, bez 2kc pewnie nawet z luzka bym sie nie wykulnal...
no ale jak ktos lyka na drugi dzien, jak juz go baniak naiwania konretnie to nie ma sie co dziwic ze nie dziala, bo nie takie przeznaczenie...
Napisano Ponad rok temu
Aczkolwiek. Ile masz lat tak z ciekawosci zupelnie pytajac? Bo piszesz ze to mit, ze piwo z kija jest bardziej kacogenne od zwyklego i piszesz ze rozcienczanie piwa tylko powoduje mniejszego kaca bo ma mniej alkoholu..... :roll: no comment
To nie ma zwiazku z iloscia alkoholu w piwie, tylko z jakoscia piwa, jesli piwo z kija jest rozwadnianie to robia sie zwykle szczochy.
dla organizmu jakoś alkoholu nie spada jeżeli dolejemy do niego wody. Dla naszego języka tak.
Dla organizmu ważne ile jest metanolu w alkoholu, więc prędzej strujesz się tanim winem.
chcesz mi powiedzieć, że pijąc rozcieńczone piwo bardziej się upiję co za tym idzie będę miał większego kaca?
Napisano Ponad rok temu
Wody gazowanej lać do piwera nie muszą, wystarczy zwykła, później dobre schłodzenie i nasycenie całej mikstury CO2 - efekt murowany.
A tak na marginesie to na ostre strucie alkoholowe to zdaje się pomaga najlepiej kuracja typu glukoza dożylnie (patrz Piłkarski poker :wink: )
Napisano Ponad rok temu
przeczytac ulotke przde wszystkim...
jasno napisane jest zeby lyknac tabsa przed chlaniem i (chyba) dwie w trakcie w odstepach godzinki czy ilus...
od razu po melanzu nie z rana jak baniak nawala
Napisano Ponad rok temu
slyszalem to samo, kumpel mowil ze to u znajomych w akademiku powszechny zabieg i sam raz skorzystal, powiedzial ze po chwilce mogl pic dalejA tak na marginesie to na ostre strucie alkoholowe to zdaje się pomaga najlepiej kuracja typu glukoza dożylnie (patrz Piłkarski poker :wink: )
Aczkolwiek, nie wiem czy ktos ci powiedzial ale 100ml metanolu powoduje trwala slepote i paraliz, a wieksza ilosc zabija...
Napisano Ponad rok temu
W wielu alkoholach jest metanol, czy to śladowe ilości czy całkiem sporo (tylko broń Boże byś mi powiedział, że 100ml), które także powodują kaca
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BODYMAX Sport [pytanie]
- Ponad rok temu
-
HIIT na bierzni czyli jaka prędkość max?
- Ponad rok temu
-
Łapki do pływania
- Ponad rok temu
-
nadmierna potliwosc
- Ponad rok temu
-
Kąpiele z lodem
- Ponad rok temu
-
Kąpiele z lodem