Bieganie-początki
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chcesz biegać w trampkach za 10zł, to pamiętaj, że musisz biegać "na palce", czyli ziemi najpierw dotyka przednia część stopy, a dopiero potem pięta.
Jeśli zainwestowałeś w porządne buty z amortyzacją, biegaj normalnie "na piętę".
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chcesz biegać w trampkach za 10zł, to pamiętaj, że musisz biegać "na palce", czyli ziemi najpierw dotyka przednia część stopy, a dopiero potem pięta.
Jeśli zainwestowałeś w porządne buty z amortyzacją, biegaj normalnie "na piętę".
Póki co biegam w trampkach,jak skończę ten plan i bieganie mnie wciągnie to pewnie kupię porządne buty.
Ps.Biegam raczej na piętę-środek stopy,próbowałem na palce ale tak biegnąc czuję sie strasznie nienaturalnie,to normalne?
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o technika biegania, to wydaje mi sie ze ważniejsze jest zeby odbić się z palców niż to jak się stopę kładzie. Jak się wybijasz w ten sposób to od razu się czuje ze noga pracuje inaczej, jeśli chodzi o kładzenie stopy od palców to jest to jakieś nienaturalne.
Tak mi się przynajmniej wydaje.
Napisano Ponad rok temu
Filmik był już kilka razy na budo, ale wrzucę jeszcze raz:
Osadnik, chodzi o to, żeby przy bieganiu na palce nie hamować. Stopa tuż przed dotknięciem podłoża powinna poruszać się w dół lub nawet lekko do tyłu. Na początku oczywiście dziwnie się tak biega, ale można się przyzwyczaić. W butach z cienką podeszwą biegam w ten sposób już odruchowo.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
nie stawia od palców, nie stawia też od pięty, kładzie cała stopę.
nie da się biegać szybko kładąc palce jako pierwsze
Napisano Ponad rok temu
Na pierwszym zdjęciu, które wkleiłaś, widać, że kości śródstopia znajdują się trochę niżej niż pięta. To wystarcza do zamortyzowania uderzenia pięty w podłoże.
Chyba jednak się da:nie da się biegać szybko kładąc palce jako pierwsze
Napisano Ponad rok temu
nie da się biegać szybko kładąc palce jako pierwsze
muahaha kolejna blyskotliwa uwaga sally, poparta pewnie niezwyklym doswiadczeniem w tym zakresie
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Napój drożdżowy, czyli "tajemniczy wywar pana Miyagi&qu
- Ponad rok temu
-
trening wakacyjny bez nadmiernego sprzetu do oceny
- Ponad rok temu
-
Ochraniacz na szczękę
- Ponad rok temu
-
Akcja odchudzanie - suplementy
- Ponad rok temu
-
pepsi max?
- Ponad rok temu
-
staw biodrowy rehabilitacja
- Ponad rok temu
-
Coś na stawy
- Ponad rok temu
-
Stanie na glowie
- Ponad rok temu
-
Pływanie kraulem
- Ponad rok temu
-
długie włosy a grappling i inne aktywności?
- Ponad rok temu