Witam,
od jakiegoś czasu planuję się za siebie wziąć, tj. dieta, ćwiczenia.
Mam kilka pytań odnośnie diety.
Najpierw trochę danych
- wiek - 17 (niedługo 18)
- wzrost - 182cm
- waga - ~110kg
- od kilku miesięcy ćwiczę hantlami, ale ćwiczenia bez żadnej wiedzy wykonywałem, więc praktycznie źle..
teraz pytania:
1. Jaką dietę proponujcie? Może być LOW CARB?
2. Chciałbym przejść na dietę i ćwiczyć (trening siłowy i aeroby) do wakacji, a w czasie ich ćwiczyć dalej, ale z dietą trochę przystopowoać, chodzi mi o to, że np. raz w tygodniu iść na grilla wypić kilka browarów lub wódkę itp. A po wakacjach znowu wrócić do diety i ćwiczeń. Czy przez te 2 miesiące dużo stracę? Chodzi mi czy warto zrobić taką przerwę?
Na razie to wszystko, z góry dzięki za pomoc.
Odchudzanie
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Odchudzanie
miałem ten sam problem co Ty. waga startowa 102 kg. dostałem sztangę, trochę obciążenia, ale wcześniej poszedłem na siłownie pod oko trenera. u mnie trochę łatwiej z tym było, bo w szkole zorganizowano coś takiego za darmo. jak już wiedziałem, że dobrze technicznie macham, to w domu zacząłem się bawić. robiłem trening w stylu 15 powtórzeń, 30s przerwy, 2 razy w tygodniu 1 partia. jeśli chodzi o jedzenie, to na początek mi wystarczyło odłożyć słodycze, reszta jak wcześniej, byle nie zwiększać. po jakimś miesiącu przerzuciłem się na 5 posiłków dziennie i ograniczyłem węgle. w około pół roku - rok udało mi się zejść do 77kg, ale nie opuściłem wtedy żadnego treningu i chodziłem na różne sksy. co do browarów, to jeżeli jesteś w stanie po wypiciu nie zjeść pół lodówki, to ja nie miałem z tym problemów. o wódce nie mówię, bo rzadko pije i z autopsji nie wiem. jak jesteś przy kasie, to zakup sobie pulsometr i biegaj z nim. poczytaj trochę o ćwiczeniach kardiologicznych, czy jak to się tam nazywa. u mnie to zadziałało, żadnej filozofii, żadnych suplementów, a po kilku dniach przyzwyczaisz się do 5 posiłków i będziesz miał problem, jak będziesz się musiał przerzucić z jakiegoś powodu na 3. Obecna waga to 91 kg, ale sporo mnie kosztowało, żeby uniknąć przy tym yoya i ABSu też nie mam, ale i tak wystarczy mi spojrzeć na zdjęcie z przed kilku lat, a teraz w lustro. człowiek wie, że może wszystko, także katuj!
Atlas ćwiczeń