pepsi max?
Napisano Ponad rok temu
W czasach socjalizmu Polskę podzielono mniej więcej na pół przez środek i na północy sprzedawano Coca-colę, a na południu Pepsi-colę i dlatego jednym z dzieciństwem kojarzy się ta, a drugim tamta
Napisano Ponad rok temu
Aspartam jest szkodliwy w cholerę, co za głupota, że kobiety w ciąży mogą go zażywac bez pzeszkód... przyznanie zgody na jego dostepność w produktach spożywczych jest cały czas mocno kontrowersyjna i wiadomo jakie lobby, stało za pierwotnymi badaniami..
był kiedys ponad godzinny dokument na TVN chyba (w godzinach mocno nocnych), udawadniający wpływ aspartamu na raka mózgu - młode szympanse karmione mlekiem z aspartament, w 10% zachorowały na padaczkę, kilka zmarło, kilka miało raka mozgu.. jak dla mnie wystarczy..
gdzieś jeszcze slyszałam, że pepsi/cola wpływa negatywnie na męską płodność, więc na waszym miejscu bym się zastanowiła czy gra warta świeczki,, :wink:
PS. dla uścislenia ja to śwństwo też piję.. 8)
Napisano Ponad rok temu
ja z kolei słyszałem, że cycki zanikają u kobiet urbal legends zostawmy sobie :wink:....
gdzieś jeszcze slyszałam, że pepsi/cola wpływa negatywnie na męską płodność, więc na waszym miejscu bym się zastanowiła czy gra warta świeczki,, :wink:
PS. dla uścislenia ja to śwństwo też piję.. 8)
Napisano Ponad rok temu
...
tomasz ma problemy spowodowane przez powracajace zatoki i jednym ze skutkow ubocznych jest czucie tzw trampka w ryju.... zeby zabic/zmienic ten smak potrzebuje czyms popic, zwykla woda nie dziala, herbata i kawa jeszcze to pogarsza
Nie rozumiem. Lekarz niczego nie może ci przypisać ? Na pewno znajdzie się coś lepszego niż cola?
Są też naturalne dla koli zamienniki nie wiem na czym polega fenomen pepsi w tym wypadku ciężko mi powiedzieć czy te zamienniki by Ci pomogły.
Napisano Ponad rok temu
Nie rozumiem. Lekarz niczego nie może ci przypisać ? Na pewno znajdzie się coś lepszego niż cola?
na to nie ma leku.... leki sa na zatoki a "trampek w ryju" to efekt uboczny ktorym lekarze sie nie przejmuja w ogole
Są też naturalne dla koli zamienniki nie wiem na czym polega fenomen pepsi w tym wypadku ciężko mi powiedzieć czy te zamienniki by Ci pomogły.
cola czy pepsi zadna roznica, po prostu bardziej mi smak pepsi odpowiada, po prostu te swinstwa sa najpesze po jakby przezeraja ten smak w ustach, soki niby tez dzialaja ale bardzo krotkoi i wypijam wtedy wiecej niz tej pepsi a jak popatrzysz ile taki sok am kalorii to mozg staje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli nie to moim zdaniem poszukaj innego lekarza.
Przecie trampek w ustach to jest poważny problem mocno wpływający choćby na twoje samopoczucie nie wiem czy "czuć" tego trampka bo jeśli tak to jeszcze w dodatku twoje relacje z innymi ludźmi.
Napisano Ponad rok temu
carmina widze ze czytasz duzo glupich gazet typu men's health bo to wzmianka o spadku plodnosci byla wlasnie w tym magazynie. To niesamowita bzdura... przyczyna takiego wyniku badan jak sie okazalo byl brak ruchu i otylosc przecietnego konsumenta coca coli z tez o tym czytalem ;p
Ustalmy jedno. Wszyscy przecież wiedzą, że "Cola źle wpływa na pindola" :wink:
Z tym trampkiem w ustach to mnie zaniepokoiłeś tamasz. Też to czasem mam, ale z zatokami u mnie ok. Znaczy nie mam tak, że muszę zmienić smak, poza tym piję masę wody wiec wydaje mi się, że żołądek mam dobrze przefiltrowany, ale kto tam wie. Hmm może trzeba się przebadać.
Napisano Ponad rok temu
Może problem leży ogólnie w diecie, a nie tylko w tym co pijesz Tomasz? I stąd te problemy w akceptacji smaku herbaty. Może gdyby zmienić całą dietę, to i zmieni się nastawienie ogranizmu do takich napojów jak herbata?
Kiedy zrzucałem wagę przestawiłem się na herbatę z kawy (teraz tylko jedną dziennie piję) i niegazowaną mineralkę z cytryną (owocem, nie żadną sztucznością). Przyzwyczaiłem się i polubiłem mineralkę niegazowaną z cytryną.
Edit: eee, coś mi przeglądarka źle posty wyświetliła, po dodaniu swojego postu zobaczyłem posty o lekach na zatoki. :? To chyba bez wyleczenia zatok za wiele się nie poradzi. Współczuję, chore zatoki to straszne paskudztwo, na szczęście w moim przypadku tylko raz przechodziłem to na poważnie, brr :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie potrafie pic wody - dla mnie jest bezsmakowa i kazdy lyk musze w siebie wmuszac.
Nie lubie tez rzeczy cierpkich wiec np picie herbaty bez jakiejs formy oslodzenia dla mnie odpadalo.
Ja podczas odchudzania wymyslilem sobie nastepujacego drinka - wyciskamy cala cytryne do szklanki, do tego dodajemy troche Stevii i zalewamy calosc woda. Jest smaczne, slodkie i smakowe. Do tego ponoc sok z cytryny jest jakos tam pomocny przy odchudzaniu.
edit: Dopisze bo chyba nie kazdy wie co to Stevia - to taki zajebista roslinka pareset razy slodsza od cukru. Jest absolutnie nieszkodliwa i uzywana od wielu lat w Japonii. Jej brak popularnosci w USA i Europie spowodowany jest przez bardzo silne lobby cukiernicze, ktore obawialo sie konkurencji z jej strony - co na szczescie sie powoli zmienia.
Mozna ja kupic bez problemu na ebayu i allegro. Dla purystow dostepne sa roslinki z ktorych sami zrywamy liscie. Dla osob bardziej praktycznych mozna ja kupic w proszku lub (co ja polecam) w malych buteleczkach jako plyn - dolewamy wtedy pare kropel do picia i mamy je slodkie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przy zamowieniu z USA wiekszej ilosci wychodzi jakos 80 groszy za szaszetke z przesylka. Jedna saszetka starcza na 600ml wody wiec na okolo 2 szklanki. Wiekszosc osob pije 4-6 szklanek plynow dziennie wiec wychodzi okolo 1.6-2.4 pln dziennie.
Nie tak zle, zastanowie sie nad zamowieniem sobie tego.
Napisano Ponad rok temu
edit: Dopisze bo chyba nie kazdy wie co to Stevia - to taki zajebista roslinka pareset razy slodsza od cukru. Jest absolutnie nieszkodliwa i uzywana od wielu lat w Japonii. Jej brak popularnosci w USA i Europie spowodowany jest przez bardzo silne lobby cukiernicze, ktore obawialo sie konkurencji z jej strony - co na szczescie sie powoli zmienia.
dzieki Tau nie wiedzialem o tym. to bardzo uzyteczna informacja.
Napisano Ponad rok temu
juz ugryzienie samego suchego liscia (listki sa dosyc spore) powoduje ze czujesz slodycz w ustach
jako ze mam w lisciach to robie wywar, studze i do lodowki, mieszam pozniej z lodem, mineralka i sokiem z cytryny
pije juz 5 dni
zmienia mi to smak wiec zegnaj pepsi
ciekawostka dla mnie jest ze ta stevia smakuje dla mnie jak aspartan i zaczelem sie zastanawiac z czego tak naprawde aspartan sie produje :wink:
Napisano Ponad rok temu
carmina widze ze czytasz duzo glupich gazet typu men's health bo to wzmianka o spadku plodnosci byla wlasnie w tym magazynie. To niesamowita bzdura... przyczyna takiego wyniku badan jak sie okazalo byl brak ruchu i otylosc przecietnego konsumenta coca coli z tez o tym czytalem ;p
... czyli też musisz czytać skoro wiesz, że to tam było ...
btw. pogadaj z jakimś normalnym lekarzem - powinien coś na to znaleźć, w końcu nie jestes jedynym przypadkiem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
staw biodrowy rehabilitacja
- Ponad rok temu
-
Coś na stawy
- Ponad rok temu
-
Stanie na glowie
- Ponad rok temu
-
Pływanie kraulem
- Ponad rok temu
-
długie włosy a grappling i inne aktywności?
- Ponad rok temu
-
Długość palców a ilość testosteronu w czasie rozwoju płodu
- Ponad rok temu
-
do biegaczy - pieski
- Ponad rok temu
-
skręcona kostka?
- Ponad rok temu
-
kontuzje w sportach chwytanych