Stanie na glowie
Napisano Ponad rok temu
Co o tym sadzicie? Wogole umiecie stac na glowie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Palce splataja w ''koszyczek'' i glowe daja miedzy rece w owy ''koszyczek'' przy czym wiekszosc ciezaru opiera sie na przedramieniu.
Dla ciekawostki moge powiedziec ze jeden z guru jogi (jakeigos tam odlamu) codzziennie stoi przez 30 min na glowie 8O
Napisano Ponad rok temu
Jogini stoja na glowie w troche inny sposob niz ty pokazales Novo.
Palce splataja w ''koszyczek'' i glowe daja miedzy rece w owy ''koszyczek'' przy czym wiekszosc ciezaru opiera sie na przedramieniu.
Dla ciekawostki moge powiedziec ze jeden z guru jogi (jakeigos tam odlamu) codzziennie stoi przez 30 min na glowie 8O
wole moj sposob, przy okazji sie kark i triceps cwiczy
stanie na rekach (przy scianie) tez bedzie dobre, cwiczy sie obrecz barkowa.
Napisano Ponad rok temu
stanie na rekach (przy scianie) tez bedzie dobre, cwiczy sie obrecz barkowa.
Proponuje popeczki na rekach do tego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i dlatego od czterech miesiecy nie stalem na rekacha jak uczysz sie stac na rekach bez podparcia to ladnie sie cwiczy nadgarstki
jebany nadgarstek...
Napisano Ponad rok temu
chyba do tego wroce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wypowiem sie bo mialem taki okres (jakies 2-3 lata) ze przed snem stawalem na glowie na 2-4 minuty. robilem to pod sciana, stopami opieralem sie o sciane z rekoma wzdluz tulowia.
chyba do tego wroce
nie zasypia Ci sie po tym gorzej?
Jak byłem mały to miałem manie stania na głowie, oglądałem tak telewizje nawet potem jakoś z dnia na dzień mi przeszło ale na głowie dalej umiem stać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie zasypia Ci sie po tym gorzej?
przed snem mialem na mysli tak pol godz przed pojsciem do lozka. nie mialem takich problemow. ale to stare dzieje byly twarda czache mam bo na golym parkiecie stawalem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pytanko : Opuszczanie i podnoszenie wyprostowanych nóg (podczas stania na głowie) wydaje się być dobrym ćwiczeniem na mięśnie brzucha right? Chodzi o stosunek cena/jakość
Raczej nie, bo wyprost nóg robisz przeciwko grawitacji a za ten ruch głównie odpowiadają pośladkowe i prostownik grzbietu a opuszczanie nóg w którym pracują mm. brzucha robi za nas grawitacja. W pozycji do góry nogami mm. brzucha pracują wtedy kiedy to nogi są pkt. podporu a tułów się rusza.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pływanie kraulem
- Ponad rok temu
-
długie włosy a grappling i inne aktywności?
- Ponad rok temu
-
Długość palców a ilość testosteronu w czasie rozwoju płodu
- Ponad rok temu
-
do biegaczy - pieski
- Ponad rok temu
-
skręcona kostka?
- Ponad rok temu
-
kontuzje w sportach chwytanych