Ja tak właśnie robie od kilku miesiecy i efekt jest zajebisty. Nie wiem czy mam wieksze te miesnie czy nie, bo ogolnie jestem duzy, ale widze, ze te miesnie sie 'wyrobily' lepiej i moja sylwetka nabiera lepszego ksztaltu.Ja nie czytałem Nagiego Wojownika i nie wiem co to jest GTG. Mógłby ktoś wyjaśnić?
Jeszcze jedno, czy wielokrotne podciąganie się w ciągu dnia na hamuje rozwoju mięśni? (mam na myśli podciąganie się np. na zasadzie: ilekroć przejdę pod drążkiem, robię 4 podciągnięcia).
Porozmawiajmy o podciagniu sie na drazku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja ponawiam zagadnienie z mojego posta ktory troche wyzej jest.
''A ja dalej szukajac inspiracji w cwiczeniu na drazku znalazlem fragment w Nagim Wojowniku co Pavel opisuje utrudnianie cwiczen przez rozne ''dzwignie'' (czy jakos tak) w cwiczeniach. I w ten sposob doszedlem do posciagania na drazku z kolanami podniesionymi (kat miedzy brzuchem a udem mniejszy niz 90), i zauwazylem ze w ten sposob o wiele trudniej jest sie podciagnac (nie mowiac o np podniesiu calych nog tak a nie tlyko kolan), co myslicie o wykonywaniu podciagania w taki sposob? Ma to jakies plusy? Bo roznica jest naprawde duza a nie chodzi tu o miesnie brzucha bo nogi tak moge trzymac jakis czas zanim sie zmecze. Wiec czy warto taka waricje wykonywac?''
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jet czy hamuje rozwoj miesni? hmm... wydaje mi sie ze duzej masy tym nie zrobisz ale napewno polepszy sie towj maks w podciaganiu.
Moim celem ćwiczenia na drążku nie jest robienie masy mięśniowej, a głównie praca nad siłą i ładne V. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Kto probuje podciagnia z nogami podcieganietymi pod klate?
Napisano Ponad rok temu
W takim razie ja mam pytanie do ludzi lepiej niż ja zapoznanych z metodyką Pavla, co dokładnie rozwija GTG? Wytrzymałość, siłę, rzeźbę?To moze to nie jest najlpesze wyjscie.
P.S. Ja najczęściej podciągam się z luźnymi nogami, staram się całkowicie oduczyć "bujania" na drążku.
Napisano Ponad rok temu
Jet a podciagnij kolana pod klate i podciagtaj sie tak
Napisano Ponad rok temu
Po GTG najbardziej poprawia sie towje wyniki ilosciowe.
No to imo bez sensu. Mi zależy na wytrzymałości, sile i Vce, a nie na biciu rekordów w podciąganiu, bo na co mi to... :-)
Jet a podciagnij kolana pod klate i podciagtaj sie tak
Próbowałem tak raz czy dwa kiedyś. Jest to o tyle trudniejsze, że dodatkowo męczą się mięśnie brzucha, wątpię żeby jakoś wspomagało to rozwój mięśni ramion i pleców.
Napisano Ponad rok temu
plan 5 dniowy,rozlozony na 2 czesci:
-poranny po przebudzeniu robisz 3 serie pompek na maxa.np.pierwsza seria po przebudzeniu,druga po oddaniu moczu i podrapaniu sie po j....trzecia przed prysznicem.
-popoludniowy lub wieczorny(zalecana 3 godziny po porannych pompkach):
dzien 1:5 serii, nachwyt do bolu,przerwy ok 60-90sek.
dzien 2:piramida ,nachwyt, czyli jedziemy od 1 w gore i kiedy juz nie wykonujemy wiecej powtorzen jedziemy w dol..przerwy ok 10-20sek.
dzien3:3x3 do bolu czyli pierwsze 3 serie nachwyt na szerokosc barkow,nastepnie 3 serie podchwyt,rece zlaczone,3 serie nachwyt szeroko.przerwy 60sek.
dzien 4:wykonaj jak najwieksza ilosc serii do zalamania,przerwy 60sek.
dzen 5:wykonaj serie ktore wydaly ci sie najciezsze.mozesz dodac ciezar.
wiecej na :
Autor nieznany
Źródło [http]
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chodzi o podciąganie się za każdym razem kiedy przechodzimy pod drążkiem- kiedyś pod wpływem wpisu na forum spróbowałem ze dwa tygodnie, dzień w dzień- bez rezultatu (tj. nie było progresu).
Wydaje mi się, że najlepsza metoda to zmęczyć daną partię mięśni szybko i maksymalnie (krótkie odstępy między seriami, każda seria z ostatnim ruchem "bolącym") i potem stosowny odpoczynek 2 dni.
Napisano Ponad rok temu
Ale to patrz podciagasz kolana do brzucha no i czemu jest o wiele trudniej sie podciagnac? (mnie miesnie brzucha przy tym nie bola bo tlyko pare razy probowlem) a o wiele mniej mozna pwt zrobic i ciezsza jest praca
Napisano Ponad rok temu
Zakładam, że większe obłe masz już rozbudowane (rosną od każdego rodzaju podciągania), więc jeśli chodzi o V, to: V = szerokie najszersze grzbietu, czyli nachwyt, łokcie wzdłuż tułowia, jak najszerszy uchwyt (najlepiej będzie się do tego nadawał drążek z zagiętymi do dołu końcami lub odpowiedni uchwyt wyciągu górnego) i podciąganie/ściąganie do karku.No to imo bez sensu. Mi zależy na wytrzymałości, sile i Vce, a nie na biciu rekordów w podciąganiu, bo na co mi to... :-)
Napisano Ponad rok temu
plan dla tych,ktorzy chca poprawic wyniki w podciaganiu sie.
plan 5 dniowy,rozlozony na 2 czesci:
-poranny po przebudzeniu robisz 3 serie pompek na maxa.np.pierwsza seria po przebudzeniu,druga po oddaniu moczu i podrapaniu sie po j....trzecia przed prysznicem.
-popoludniowy lub wieczorny(zalecana 3 godziny po porannych pompkach):
dzien 1:5 serii, nachwyt do bolu,przerwy ok 60-90sek.
dzien 2:piramida ,nachwyt, czyli jedziemy od 1 w gore i kiedy juz nie wykonujemy wiecej powtorzen jedziemy w dol..przerwy ok 10-20sek.
dzien3:3x3 do bolu czyli pierwsze 3 serie nachwyt na szerokosc barkow,nastepnie 3 serie podchwyt,rece zlaczone,3 serie nachwyt szeroko.przerwy 60sek.
dzien 4:wykonaj jak najwieksza ilosc serii do zalamania,przerwy 60sek.
dzen 5:wykonaj serie ktore wydaly ci sie najciezsze.mozesz dodac ciezar.
wiecej na :http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=1381
Autor nieznany
Źródło [http]
to jest trening Armstronga, podobno działa bardzo dobrze, z tym że dzień czwarty to nie są serie na maksa (co mogłoby wynikać z Twojego postu), ale np. serie po 4 powtórzenia, wykonywane aż nie będzie można wykonać kolejnej pełnej serii.
Program był napisany dla chłopaków którzy chcę zdawać do jakiś szkół wojskowych i na różśne testy są im potrzebne wyniki na drążku pow. 20
Napisano Ponad rok temu
Przy podciąganiu do karku większy nacisk kładziesz na zewnętrzne i dolne włókna mięśnia najszerszego grzbietu, co powoduje jego rozrost na szerokość. Oprócz tego w końcowej fazie podciągnięcia, kiedy ściągasz łopatki, angażujesz dodatkowo m. równoległoboczny i część wstępująca m. czworobocznego.Wracajac do tematu czy podciaganie sie do karku (tak zeby drazek byl z tylu), lepiej wplywa na rozwoj miesni plecow? Czy mniej wiecej tak samo jak normalne z drazkiem z przodu?
i pownownie:
to jaki rozsatw rak uwazacie za najlpeszy przy podciaganiu za kark? Bo chyba wroce do tego rodzaju podciagania.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Plan treningowy
- Ponad rok temu
-
EEG
- Ponad rok temu