PUDZIAN vs ?????? (kolejne walki) SPOILER
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
a jak przegra to sie zapiszesz na Judoszkoda ze Pawel Nastula nie jest 10 lat mlodszy
no jesli by w takim pojedynku z Nastula wygral Pudzian, to pierdole sw i spadam na silownie i po koksy
Napisano Ponad rok temu
Paweł świetnym judoką był, ale jego czasy już minęły, w MMA choć rzucili go na głęboką wodę, to i tak nie zachwycił. Na dzień dzisiejszy szanse oceniam pół na pół.
Napisano Ponad rok temu
A ja oceniam, że to będzie poniżej minuty i KO. Wygra Mariusz. I może zaraz mnie ktoś napadnie z bzdurnym truizmem w stylu: "na szczęce nie ma mięśni", "najman nie umie się bić" itd., ale ja wiem, że Pawła to Pudzianowski przeciągnął by po ringu jak dzieciaka, chyba, że od momentu jak ostatni raz widziałem walczącego Nastule, to on trenował 6x tydzień rano bjj a wieczorami MT i Box. Paweł jest żywą legendą i niech nie bawi się dla paru tysiaków w coś takiego, czasem lepiej odpuścić.Chłopaki z klubu Nastuli mówią, że Paweł powoli się szykuje do walki z Pudzianem. Podobno jeszcze przed KSW 12 było wiadomo, że Nastula spotka się z wygranym. Kto wie, może to i prawda... A tak na poważnie, to nie stawiałbym Pudziana na straconej pozycji. O wiele młodszy, cięższy, silniejszy, niezły wariat w ringu, jakieś tam doświadczenie z karate i boksu, dobrze zmotywowany, no i do walki miałby jeszcze z pół roku przygotowań.
Paweł świetnym judoką był, ale jego czasy już minęły, w MMA choć rzucili go na głęboką wodę, to i tak nie zachwycił. Na dzień dzisiejszy szanse oceniam pół na pół.
Napisano Ponad rok temu
Heh, walka Cro Cop vs. Sapp w tym przypadku może być zdecydowanie złym punktem odniesienia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No, mógłby się jeszcze nauczyć uderzać, poruszać, kopać, unikać ciosów, klinczować i jeszcze pare innych rzeczy. Moim zdaniem walka Pudzian vs Nastula to bardzo zly match up - jezeli Pudzian wygra: hura, fajnie - sporty walki sa do dupy. Jezeli przegra (a moim zdaniem tak sie stanie), to koniec jego kariery w MMA, bo zadna powazna organizacja nie podpisze z nim kontraktu - w koncu przegral z gosciem o rekordzie 1-4-0.
Mradu, mysle ze moglbys mu wytlumaczyć, jak kopać low kick, bo ma bardzo chujowe i nieskuteczne. do tego G&P , też mu strasznie wyszedł.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w pol roku Pudzian sie nauczy tego co potrzeba. Dopiero zaczał i radzi sobie wyśmienicie.
Ciekawe ilu zawodników po 2 miesiacach treningu mma takby przejechało zawodowego boxera. Wątpie zeby byl jakikolwiek na tym forum czy na innym taki ktoś.
Pozatym co to za porównanie do Mira, Mir bije sie w mma od kilku lat z najlepszymi. Mariusz dopiero zaczyna, jest młody i wszystko przed nim.
Stawiam na niego i jestem zadowolony, że mamy kogoś z zadatkami na fightera , który może osiągnąć bardzo dużo w tym sporcie. Czego mu życze i trzymam kciuki.
Napisano Ponad rok temu
w pol roku Pudzian sie nauczy tego co potrzeba. Dopiero zaczał i radzi sobie wyśmienicie.
Ciekawe ilu zawodników po 2 miesiacach treningu mma takby przejechało zawodowego boxera. Wątpie zeby byl jakikolwiek na tym forum czy na innym taki ktoś.
Tzn. tak - nie mozna bashowac kogos, kto wygral w 44 sekundy z bokserem zawodowym, po prostu go miazdzac. Natomiast mowienie o wysmienitym radzeniu sobie jest troche przedwczesne.
Pozatym co to za porównanie do Mira, Mir bije sie w mma od kilku lat z najlepszymi. Mariusz dopiero zaczyna, jest młody i wszystko przed nim.
Stawiam na niego i jestem zadowolony, że mamy kogoś z zadatkami na fightera , który może osiągnąć bardzo dużo w tym sporcie. Czego mu życze i trzymam kciuki.
Porownuje do Mira, bo to pierwszy fighter, ktory przyszedl mi do glowy, a ktory walczyl z wielgachnym kolesiem jakim jest Lesnar, a ktory ma o wiele wieksze umiejetnosci od Mariusza, w praktycznie kazdej plaszczyznie.
Piję do tego, że Nastula to nie jest jakiś cep niewydarzony, tylko było nie było ex-fighter Pride, który całkiem przyzwoicie sobie radził - i rzeczywiście walczył ze ścisłą czołówką w tamtych czasach, bo przecież walczył m.in. z Nogiem, Barnettem czy Aleksem. Dlatego uważam, że nawet za pół roku będzie to za dużo dla Mariusza i może sobie nie dać rady. Z resztą nie byłbym zadowolony nawet jakby dał sobie radę - za bardzo cenię Nastulę, żeby życzyć mu przegranej.
edit: oczywiście też życzę Mariuszowi jak najlepiej i mam nadzieję, że kiedyś stanie się prawdziwym zawodnikiem MMA.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ostatnia walka Kharitonova w K1 powinna uciąć kwestię.Nie chcę przecenaić siły Mariusza, ale takie lowkicki jakie on sadził to ja nie wiem czy istnieje ktoś kto jak je wyłapie będzie w stanie kontrować.
Napisano Ponad rok temu
Moze i Najman nie jest wyuczony jak sobie radzić z lowkickami, ale śmiem twierdzić że jak kopie najsilniejszy człowiek świata to jest to różnica...
Napisano Ponad rok temu
Deejay - chcesz mi powiedziec, ze skoro jest najsilniejszym czlowiekiem swiata, to kopie mocniej niz zawodnicy K1 i bije mocniej niz najlepsi bokserzy? Krotka pilka - tak czy nie, bo nie wiem czy mam z Toba o czym rozmawiac, czy nie .bo?
Moze i Najman nie jest wyuczony jak sobie radzić z lowkickami, ale śmiem twierdzić że jak kopie najsilniejszy człowiek świata to jest to różnica...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak, ale to bylo kilka minut przyjmowania na twardo lowkow, od swietnego technika ktory (moglbym sie o to zalozyc) kopie duzo mocniejsze lowki niz Pudzian. Co oznacza, ze tak - mozna to skontrowac, co tez Kharitonov czynil - po prostu czynil to nieudolnie.Czysta dywagacja, ale jak mi się wydaje że jakby ktoś tak stał i nie blokował/unikał jak w walce którą wspomniałeś to by mu Pudzian te kulasy połamał :-) Poza tym, przecież ta walka o której mówisz była skończona lowkickiem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Słuchaj, ja swoimi lowkami mojego 15kg lzejszego szwagra z bokserskim backgroundem tez przestawiam jak piłkę, co nie znaczy, ze kopię jak zawodnik K1- comprende?Pożyjemy zobaczymy, Pudzian Najmana swoimi kopnięciami przestawiał jak piłkę. Ciekaw jestem jak sobie z tymi kopnięciami poradzi doświadczony zawodnik.
Oczywiscie- pozyjemy zobaczymy.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Polskie walki mma które chcielibyście zobaczyć
- Ponad rok temu
-
Pudzian - Najman - wynik walki SPOILER
- Ponad rok temu
-
Świeże mięso dla Fedora w Strikeforce
- Ponad rok temu
-
Pudzian - Najman - gdzie transmisja w sieci?
- Ponad rok temu
-
Najman -Pudzian - czas na cyrk :)
- Ponad rok temu
-
Fairtex vs Hayabusa-Rękawice do mma z wyższej półki
- Ponad rok temu
-
BJ vs Diego
- Ponad rok temu
-
Najbardziej ustawiane walki w mma .