Boks vs kick-boxing,karate,taekwondo,itd.
Napisano Ponad rok temu
Jeden z forumowiczów stwierdził,że to nieprawda,fakt,trochę się zagalopowałem bo przez niepodlegającją dyskusji to można stwierdzić że żaden bokser nigdy nie wygra z zawodnikiem np.kick-boxingu, powiem tak,przewagą wspomnianych sportów jest wyraźna .
I jeśli z tym stwierdzeniem się dalej ktoś nie zgodzi to chętnie podyskutuję : ).
Ps.Sally,dzięki za wytknięcie tego lapsusa o stylach "nożno-kopanych" :wink:
Napisano Ponad rok temu
karate miało dobre lowy, taekwondo dobre obrotówki, tajski ma dobre nogi
ale kickbixng tu nie pasuje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kickboxing to nie był dobry przykład, bo zeby walczyc nogami trzeba kopać dobrze a w przypadku kickboxingu nogi odgrywają role humorystycznego dodatku do boksu
karate miało dobre lowy, taekwondo dobre obrotówki, tajski ma dobre nogi
ale kickbixng tu nie pasuje
Czy ja wiem czy taki humorystyczny dodatek,interesowałem się za małego kick-boxingiem,M.Piotrowski i te rzeczy i wydaje mi sie że wtedy kopnięcią odgrywały dość duzą rolę w walkach.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
niektórzy zawodnicy dobrze kopali ale generalnie styl się zepsuł z powodu braków w wyszkoleniu kadry trenerskiej
Napisano Ponad rok temu
Mogę się mylić bo jestem młody stażem w sw ale wydaje mi się że właśnie w sprawie nóg KB bliżej do MT niż Karate
. Nie przypadkowo przecież zawodnicy z KB startują często w MT i odwrotnie
MT też ma elemeny wspólne z karate.
wielu zawodników KB teraz startuje w MT bo przedem MT nie było i nie mogli w nim startować.a pozatym jest K 1 w którym maja szanse a to dyscyplina pokrewna MT
karate:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Piotrowski to najlepszy przykład 8)Piotrowski akurat nie jest najlepszym przykładem, (...)
Zresztą od zaczynał od treningów kyokushin i dopiero potem był KB.
"nogi jako humorystyczny dodatek do boksu w KB" - to stwierdzenie pozwala postawić tezę, że KB znasz li tylko z tv lub neta a nie z treningów i ringu 8) To tak jak by po cyrku Pudziana z Najmanem powiedzieć, że w mma parter i uderzanie to tylko humorystyczny dodatek do siły.
Napisano Ponad rok temu
To tak jak by po cyrku Pudziana z Najmanem powiedzieć, że w mma parter i uderzanie to tylko humorystyczny dodatek do siły.
akurat walka Pudziana z Najmanem to był przykład zastosowania lowkicka a nie parteru i uderzania
karate nie jest jednolite sa zawodnicy dobrze kopiący i ci nie najlepiej, natomiast obecnie w kickboxingu nogi sa humorystycznym dodatkiem (poza semicontactem - ale to nie jest normalna walka bo nogi nie sa z pełna siłą i kopnięcia nie muszą być wykonywane technicznie i zazwyczaj nie sa)
w kicku juz praktycznie nie ma nóg, powodem było głównie oparcie się na trenerach boksu a braku trenerów znających się na technikach nożnych
Napisano Ponad rok temu
To tak jak by po cyrku Pudziana z Najmanem powiedzieć, że w mma parter i uderzanie to tylko humorystyczny dodatek do siły.
akurat walka Pudziana z Najmanem to był przykład zastosowania lowkicka a nie parteru i uderzania
Jezzzzuu... gdzie ty tam lowkick widziałaś??? 8O
"Pudziankick" to raczej obok "lowkicka" na półce nie leżał.
A o KB jednak masz tylko teoretyczne pojęcie, ale nie będziemy się o KB spierać bo mi się nie chce.
Napisano Ponad rok temu
Wnioskuje że autor posiada nieograniczoną kosmicznie siłę kopnięć że może się tak wypowiadać o ogóle polskich zawodników?w przypadku kickboxingu nogi odgrywają role humorystycznego dodatku
Napisano Ponad rok temu
nigdzie...Pudzian ugryzł Najmana w nogęJezzzzuu... gdzie ty tam lowkick widziałaś??? 8O
Jak nie wiesz nawet co to jest lowkick to nie możesz mieć pojęcia o kopnięciach
Wnioskuje że autor posiada nieograniczoną kosmicznie siłę kopnięć że może się tak wypowiadać o ogóle polskich zawodników?
wiedzę o technice i znam wystarczajaco dużo zawodników kicka zeby to ocenić.
Ratunkiem dla tego upośledzenia jest rozwijanie takich styli jak MT czy jego formuły K 1, gdzie low jak i inne mocne i techniczne kopnięcia mają zastosowanie
Napisano Ponad rok temu
No cóż, ja rozumiem przez lowkick coś innego niż trafienie butem w udo. Izdecydowanie to co robił Pudzian nie było gryzieniem ale nie było też lowkickiem. A o KB masz tylko pojęcie teoretyczne i tyle.nigdzie...Pudzian ugryzł Najmana w nogę
Jezzzzuu... gdzie ty tam lowkick widziałaś??? 8O
Jak nie wiesz nawet co to jest lowkick to nie możesz mieć pojęcia o kopnięciach
(...)
Napisano Ponad rok temu
Sally co ty piep... To obecnie MT ma smieszne nogi. Oczywiście mówie te w kubraczkach. Jak ja widzę robocopy, mające problem z wykonaniem wszelkiego ruchu to smiać się chce.
Kickboxing ma nogi z thai. Np tym różni sie japonskie karate od japońskiego kickboxingu. Nie wiem może na imprezach ISKA w których ty startujesz mogi są humorystycznym dodatkiem. Na imprezach PZKb nie widzialem Cię, ale za to widziałem rewelacyjnie kopiących zawodników
A to przykład wysokich umiejętności naszej rozmówczyni
Czy ty kiedyś słyszałaś o uderzeniach w kombinacji
Czy twoja zawodniczka ćwiczyła dłużej niż 3 miesiące
Czy to poziom mistrzowski Mt, bo jak tak to wole kicka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co ma ta walka to tematu? to nie jest kickboxing
a pozatym wyobraź sobie łebku że z uszkodzonym kolanem trudno jest wykonywać kombinacje ręczno-nożne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bill Wallace, Troy Dorsey, Benny Urquidez i inni pionierzy KB wywodzili się karate, a nie thai. I to raczej an karate bazował "pierwotny" KB. Z thai był taki kontakt iż ponoć Urquidez jedyny raz w życiu jak zebrał bicie to w Tajlandii (podobno bo nigdy na żadne oficjalne onfo nir natrafiłem)(...)
Kickboxing ma nogi z thai. Np tym różni sie japonskie karate od japońskiego kickboxingu.
Z Bydgoszczy do Kalisza droga nie jest daleka - możesz poprosić Artura Krakowiaka jak będize jechał na zawody to cię podrzuci :wink: Gwarantuję ci, że są tam niemniej rewelacyjnie kopiący zawodnicy jak w PZKB. Boi to nie od organizacji zalezy tylko od trenera i zawodnika.Nie wiem może na imprezach ISKA w których ty startujesz mogi są humorystycznym dodatkiem.
Sally wie wszystko o KB więc nie musi na imprezach PZKB poszerzać swojej wiedzy. Co do drugiej części zdania - trudno się nie zgodzić.Na imprezach PZKb nie widzialem Cię, ale za to widziałem rewelacyjnie kopiących zawodników
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]wklej kogos może z kickboxerów z tymi świetnymi kopnięciami (tylko zeby to nie było MT/K1)
Napisano Ponad rok temu
A co do zawodników:
Wpisz sobie nazwiska na youtube : Makowski, Cieśliński, JArosz, Głogowski bardzo mocno skup się, a może czegoś sie nauczysz.
Zobacz walkę Królika z Rajewskim na necie i zobacz jak młody gówniarz kopie.
Takich walk jest wiele na necie, tylko Pani mądrala woli mymyślać farmazony niz podglądać.
NIe jeździsz na żadne ważniejsze imprezy w kickboxingu (nawet k1) ale uznajesz sie za mędrca. Rzucasz jakieś wrazesy wymyślone w kole gospodyń wejskich wogóle się nieorientując.
Ostatnia walka Makowskiego, musiałabyś zobaczyć jego atomowe low. NImi zniszczył przeciwnikia. Ale lepiej zamiast opserwować, to lepiej jeździć na podrzędne imprezy z łatwymi medalami i robić z siebie psełdospecja liste.
Napisano Ponad rok temu
wymieniłeś zawodników którzy walczą w MT i Jarosza K 1, ktory trenowal kiedys karate a potem podszkolił boks i jest niezły, pytam o zawodników "kickboxingu"Wpisz sobie nazwiska na youtube : Makowski, Cieśliński, JArosz, Głogowski
a walke młodych o której piszesz wklej
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowa sekcja Muay Thai w Pruszczu Gdańskim od 2010r.
- Ponad rok temu
-
Nowa sekcja Muay Thai w Pruszczu Gdańskim od 2010r.
- Ponad rok temu
-
13 grudnia - gala karate kyokushin i K-1 Kokoro Cup 2009
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Swiata IFMA
- Ponad rok temu
-
Ostatnia w 2009r. edycja Ligi SPARTANWEAR ! ZAPISY !
- Ponad rok temu
-
WBA Light Welterweight Championship Khan vs Salita(video)
- Ponad rok temu
-
Finały K-1 Video(Bez Spojlerów!!!)
- Ponad rok temu
-
Gala Runda Zero Fight Night 13.12.09
- Ponad rok temu
-
XXIX MIĘDZYNARODOWY TURNIEJ BOKSERSKI O ZŁOTĄ RĘKAWICĘ WISŁY
- Ponad rok temu
-
Weekend na wesolo:)-zobaczcie kangura