OK, ale w temacie, który podlinkowałes też gada się głównie o PudzianieDo komentowania innych walk zapraszam tutaj:
http://www.forum-kul...showtopic=94606
Pudzian - Najman - wynik walki SPOILER
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
yep, sad but trueNie bądźmy ignorantami.
Jeśli topowi, polscy zawodnicy MMA mają zarabiać duże pieniądze to MMA musi trafić do o wiele szerszego grona.
W materii marketingu/reklamy walka Pudzian vs Najman przyniosła MMA większy rozgłos i promocję niż wszystkie dotychczasowe KSW razem wzięte.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
a mówił Ci ktoś kiedyś już że życie nie jest sprawiedliwe? To że obaj dostali taka kasę wynika z tego jaką kasę na nich mogło zarobić ( i pewnie zarobiło) KSW...widziałeś trybuny na tym KSW? tam była cała masa ludzi którzy z MMA nie mają nic wspólnego ale przyszli bo to było modne/trendy itp...na "normalne" walki by nie przyszli...(...)w każdym razie uważam w chuj niesprawiedliwe to, ze cała uwaga mediów skupiła się na tej remizowej bójce (czemu się w sumie dziwić nie należy) i że inni zawodnicy o takie kasie jaką dostał choćby Najman moga zapomnieć nie wspominając o "El Nandrolonie" Pudzianie :roll:
Ciekawe za jaką kwotę wyszliby do ringu Mroczki?
z drugiej strony jeśli ktoś kto nastawił się tylko na popularną walkę Pudzian- Najman oglądając przypadkiem walki np. turniejowe przekona się do MMA to warto było wydać te pieniądze...był czas gdy MMA było w tym kraju sportem niszowym, ale w takich realiach zawodnicy nawet dobrzy muszą walczyć za psie pieniądze...żeby to zmienić trzeba właśnie niestety robić freak show i zapraszać do ringu osoby znane...tak się wypromowało MMA na świecie i tak trzeba promowac je u Nas...więc reasumując uważam że takie pieniądze to bardziej kategoria inwestycji na przyszłość...bo chyba jeszcze w Polsce nikt nie robił takiej walki którą interesowało się tyle osób na codzień nie wiedzących co to MMA...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wie kto czy pudzianowski hajs puscil albo co mu wyszlo ze w kurwe jebany robi obsuwe w zwierzakach? najman i insze golce to rozumiem malpe karmic za mamone ale pudzianowski nie jest byle kto i nie ma szteralki na ten cyrk dla frajerow
Znaczy, pytasz się nas czy Pudzian stracił ostatnio sporo kasy i dlatego musi uczestniczyć w show dla mas, dobrze zrozumiałem wypowiedź waszmości :wink: ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wie kto czy pudzianowski hajs puscil albo co mu wyszlo ze w kurwe jebany robi obsuwe w zwierzakach? najman i insze golce to rozumiem malpe karmic za mamone ale pudzianowski nie jest byle kto i nie ma szteralki na ten cyrk dla frajerow
Znaczy, pytasz się nas czy Pudzian stracił ostatnio sporo kasy i dlatego musi uczestniczyć w show dla mas, dobrze zrozumiałem wypowiedź waszmości :wink: ?
Dobrze, że przetłumaczyłeś, bo żywcem nie wiedziałem o czym on mówi do nas
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
--------------------------------------------
ten drugi najnan on boksowal?
Napisano Ponad rok temu
i tak i nieo to idzie - na chuj mu ten cyrk, on byl 3 albo i lepiej ms w strongmenach to nie byle co i za darmoszke ja mozguje tak nie tyral, dla faceta dyshonor brac wpodekle lacze drugiego na pokladzie za hajs na beke lamusom pode slutkami i jeszcze do szkielka zabezdurno fajans szedl, na pradze takie ustawki sie zwierzaki zwaly ale kto zbieral laczki na zwierzakach do kumatych szlaban bral w zawiazane
--------------------------------------------
ten drugi najnan on boksowal?
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś był konkurs na tłumaczenieDobrze, że przetłumaczyłeś, bo żywcem nie wiedziałem o czym on mówi do nas
Heh Pudzian brał w tancu z gwiazdami udział, walka z Najmanem przy tym to pikuś.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pudzian żyje z reklam i nieźle pewnie płacą mu.w tych strongmenach podobno wcale tak duzo hajsu podobno nie bylo, a wiadomo koksy kosztuja
Blachy Pruszyński, Cekol, Atlas, w chuj różnych odżywek i wiele innych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
w tych strongmenach podobno wcale tak duzo hajsu nie bylo, a wiadomo koksy kosztuja
Pudzian umie się sprzedać. Żyje z reklam (pamiętam klej, do tego ożywki Olimpa i coś innego), oprócz tego prowadzi firmę robiącą eventy strognmenskie.
Nawet w jakimś wywiadzie było, że kupił Lamborghini Murcielago, ma mieszkanie w stanach i w Polsce jeździ Hummerem*.
Nie chce mi się pisać wiele o gali, ale mogę powiedzieć jedno - poziom publiczności w Polsce nadal pozostawia wiele do życzenia i pod kątem wiedzy i kultury. Rozumiem, że można nie lubić Marcina Najmana, ale nie zasłużył na takie potraktowanie przez 90% torwaru.
*Nie żebym zazdrościł czy wyliczał.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Świeże mięso dla Fedora w Strikeforce
- Ponad rok temu
-
Pudzian - Najman - gdzie transmisja w sieci?
- Ponad rok temu
-
Najman -Pudzian - czas na cyrk :)
- Ponad rok temu
-
Fairtex vs Hayabusa-Rękawice do mma z wyższej półki
- Ponad rok temu
-
BJ vs Diego
- Ponad rok temu
-
Najbardziej ustawiane walki w mma .