od jakiegoś czasu (kilku lat) mam bardzo poważne problemy ze snem. Ciężko mi się najzwyczajniej w świecie wyspać niezależnie od godziny o której się położę i jak długo śpię, sen jest zwykle płytki i nerwowy. Budzi mnie wszystko, szum za oknem, kot chodzący po pokoju, jakieś puknięcia- już znajomi się nabijają, że śpię jak ninja albo leon zawodowie....
Problem nie dotyczy tylko nocy, jeśli padnę w dzień to też w pół śnie- niby śpię, ale wszystko kojarze. Słyszę jak ktoś porusza się po domu, odkręca wodę, otwiera-zamyka drzwii. Czasem też zdarza się to w nocy, wtedy następny dzień jest dramat jeśli idzie o moją koncentrację i zdolność myślenia

Pomóżcię bo już od bardzo dawna nie przespałem zdrowo 8 godzin. Budzę się kilkanaście razy w ciągu nocy.
Nie pijam kawy i herbaty kilka godzin przed snem, dziennie max dwie kawy- jedna z samego rana, druga koło południa. Trenuje 2 razy w tygodniu- po treningach też tak śpię.
Zastanawiam się nad opaską (takimi materiałowymi "okularami") i stoperami- ale zastanawiam się czy z tym drugim obudzę się do pracy...
Ma ktoś takie problemy jeszcze?